Članek
Učinki ribjega olja in konoplje v enem
Objavljeno Sep 04, 2017



Krilovo olje je najbolj skrivnostno darilo narave, ki ga najdemo samo v mrzlih oceanih južnih morij. Učinki so neverjetni.

Kaj mislite, da je bolj zdravo od ribjega olja? To je krilovo olje, ki se pridobiva iz drobnih planktonskih rakcev. Krilovo olje namreč vsebujejo veliko omega-3 maščobnih kislin, ki so vezane na fosfolipide, zaradi česar jih naše telo bistveno lažje in bolje absorbira. Učinek je celo boljši od običajnih ribjih olij. To je najboljše ribje olje.

A pojdimo od začetka ...

Leta 1980 so znanstveniki odkrili edinstven sistem, ki močno vpliva na naše zdravje. Ključna ugotovitev je bila, da je endokanabinoidni sistem sestavljen iz kanabinoidnih receptorjev, ti pa se nahajajo v vsakem delu telesa: možganih, kosteh, živčnem in imunskem sistemu, mišicah ... Kanabinoidi so namreč kemične spojine, ki stabilizirajo celice v primeru stresa, vnetja, pretirane rasti celic ... Vse to pa so nepravilnosti iz katerih se razvijejo rakave celice. Največ kanabinoidov je seveda v konoplji, prav toliko pa jih je tudi v majhnih rakcih iz Antarktike, ki živijo v izredno hladnih oceanih. Pa ne samo to! Olje iz teh rakcev vsebuje izjemno velike količine omega-3 maščobnih kislin, kar še dodatno poveča zdravilne lastnosti.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...