Članek
Drugi projektni sestanek in prvo usposabljanje projekta YEAH
Objavljeno Oct 31, 2019

Med 21. in 25. oktobrom 2019 je potekal drugi mednarodni projektni sestanek in prvo usposabljanje v sklopu projekta Mladi podjetniki v akvaponiki. Tematika usposabljanja je bila podjetništvo v kmetijstvu, udeležilo pa se ga je pet mladih iz Grčije, šest iz Turčije in pet iz Slovenije. Prve dva dni usposabljanja so se seznanili s tematiko akvaponike, tretji dan je sledila strokovna ekskurzija v Koper, nato pa so četrti dan sami izdelovali svoj poslovni načrt. Izdelovali so ga v skupinah po trije udeleženci iz različnih držav. Nastalo je pet poslovnih idej, v katere so se udeleženci poglobili in jih med seboj prediskutirali. Zadnji dan so poslovne ideje predstavili ostalim skupinam. Pri vsaki predstavitvi se je razvila odlična debata, kjer so si pomagali in s podvprašanji še pripomogli k izboljšanju poslovne ideje.

Na projektnem sestanku pa smo se partnerji projekta odločili o vsebini knjige, ki bo nastala kot eden izmed intelektulanih rezultatov projekta. V knjigi, ki bo na voljo v elektronski obliki, bo predstavljeno podjetništvo na področju kmetijstva, osnove akvaponike in tehnični napotki kako lahko bralci sami izdelajo svoj akvaponski sistem.

Naslednji projektni sestanek, kjer se bomo dogovorili o digitalni bazi medicinskih rastlin in izdelali načrt akvaponskega sistema, bo v mestu Van v Turčiji med 23. in 27. marcem 2020.

#akvaponika #yeah #visokasolagrm #grmnovomesto #Koper #Novomesto #aktualno #Trebnje #Črnomelj #DolenjskeToplice #Kočevje #Kostel #LoškiPotok #Metlika #Mirna #MirnaPeč #MokronogTrebelno #Osilnica #Ribnica #Semič #Sodražica #Straža #Šentjernej #Šentrupert #Škocjan #ŠmarješkeToplice #Žužemberk