Članek
Sejem Narava - zdravje
Objavljeno Dec 07, 2018

Od 29. novembra do 2. decembra 2018 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 49. sejem ˝Narava – zdravje˝, na katerem je Visoka šola za upravljanje podeželja GRM Novo mesto predstavljala študijski program Upravljanje podeželja, Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma pa je razstavljal svoje izdelke in prav tako predstavljal študijske programe Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije, Srednje šole za gostinstvo in turizem in višje strokovne šole.

Na stojnici se je predstavljal tudi projekt Dobrote s kmetij – mreža lokalnih ponudnikov podeželskih dobrot s svojo virtualno tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov okoliških kmetij, ki ga je Visoka šola za upravljanje podeželja GRM Novo mesto uspešno zaključila.

Šolska stojnica je ponujala izdelke, ki so jih učenci pripravili pri praktičnem pouku. Dijaki šole za gostinstvo so spekli hlebčke, žemlje, slanike in sirovke. Slaščice so bile zastopane z mešanim drobnim pecivom. Stojnica je ponujala jogurte različnih okusov, sirotko, kefir, kislo smetano, sir za žar in skuto. V ponudbi so bila tudi različna vina: modra frankinja, bela vina, cviček in penina. Na šolskem posestvu pridelujejo tudi čaje in zelišča, ki ji dijaki sušijo, zato so bili na stojnici predstavljeni tudi različni čaji - ognjičev, konopljin, grmska mešanica in posušena zelišča, prav tako pa tudi jabolčni čips. Sokove je zastopal jabolčni sok. Stojnica je imela vsaki dan tudi izdelek, ki je bil namenjen degustaciji, dogajanje pa so popestrili učenci, oblečeni v dolenjsko narodno nošo. Sama stojnica je imela izgled stare kmečke hiše, pokrite s slamo. Veliko povpraševanje je vzbudil pisan kruh, ki je bil namenjen dekoraciji, kuharska knjiga in recepti.



Šola je lani praznovala 130-letnico delovanja in je močno prepoznana v okolju. Na sejmu Narava in zdravje je bila izvedena še dodatna promocija pridelkov in izdelkov Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma.



Visoko šolo za upravljanje podeželja GRM Novo mesto je na sejmu zavzeto predstavljala študentka 2. letnika Valeria Natja Umek.

Foto (Valeria Natja Umek):

#naravazdravje #sejemnaravazdravje #visokasolagrm #grmnovomesto #Novomesto #aktualno #Trebnje #Črnomelj #DolenjskeToplice #Kočevje #Kostel #LoškiPotok #Metlika #Mirna #MirnaPeč #MokronogTrebelno #Osilnica #Ribnica #Semič #Sodražica #Straža #Šentjernej #Šentrupert #Škocjan #ŠmarješkeToplice #Žužemberk