Članek
MATERA NARODA / IDEAL ŽENSKE
Objavljeno Jun 10, 2019

Razpravo sem posodobil. Vabljeni k prebiranju celotne, ki jo dobite na spodnji povezavi.


MATERA NARODA (tudi: Velika MA) je bila nekoč navdih ideala ženske. Med ljudmi je bila preko ideala močno prisotna ideja urejenega doma, miru, veselja, bratstva, ljubezni... Danes se beseda MATERA nadomešča z besedo MATI, ki je tudi lepa, a MATERA ima še mnogo vsebinskih podpomenov. Besede MATERA niti ne najdemo kot samostojen pojem v slovenskem knjižnem jeziku, razen pod arhaizmi. Ma pa je tudi TERA – zemlja in stvarnica novih ljudi. Ko je velika MA sedela na TRONU so jo imenovali MATRONA.
Vlogi izbrane matere naroda (imenovane tudi Veste) so rimski cesarji, npr. Tiberius dodali sebe kot OČE NARODA, npr. Tiberius je zahteval, da se ga časti kot OČE NARODA (glej Tacit: Anali), sčasoma so vlogo MATERE NARODA povsem izbrisali. Naši predhodniki so zelo spoštovali tako moškega kot žensko, rastlinje pa tudi vesolje kot celoto…


Skrb za toplino v ožjem in širše domu je bila zaupana predvsem ženskam. Tematika ŽENSKE vloge v družbi je izjemno pomembna za razvoj in dolgoročno preživetje civilizacije. Je padec človeka predvsem padec ŽENSK kot DUHOVNIH VODIJ na nivoju "vETRA"? (objavljeno 12.11. 2018, glej blog, posodobljeno 6.6.2019).

Danes se z OČE NARODA naziva PREDSEDNIKE DRŽAV. Perverzno, če (saj) niso niti od daleč podobni kakšnemu idealu? Nikjer nobenega ideala ženske.


Razprava vsebuje 26 slik. Klik na PDF objavo.

Modrost vere... https://www.youtube.com/watch?v=jO-ueGIMurI

Država je poslovna korporacija, ki nima nič skupnega z družino, materjo... Srečni Janez. Hvala za to izbrušeno misel.