Članek
Delavnica DIY produkcije glasbe in DJ-anja
Objavljeno Mar 03, 2014

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi v četrtek, 6. marec 2014, 14.00–17.00 in petek, 7. marec 2014, 14.00–17.00 v KLUB SOT-24,5, AKC Metelkova mesto
Martyna Hormańska alias Zdrada Pałki (Poljska/Nemčija): Delavnica DIY produkcije glasbe in DJ-anja

Delavnica je namenjena vsem, ki se želijo pobližje spoznati z elektronsko produkcijo glasbe, in ne zahteva predhodnega znanja, temveč le željo po glasbenem ustvarjanju. Cilj delavnice je narediti en komad v programu Fruity Loops Studio. Skupaj in z nule. Z dekonstrukcijo in rekonstrukcijo beatov. Korak za korakom. Ker delanje glasbe ni težko, temveč gre za intuitiven proces, kjer ne more iti nič narobe. Prepustite navdihu in domišljiji prosto pot!
Dvodnevna delavnica bo potekala pod mentorstvom Martyne Hormańske, ki nastopa pod umetniškim imenom Zdrada Pałki. Ta si hkrati prisvaja pop in v punk prinaša barvitost. Preprosto povedano: gre za solo DIY kič elektro projekt. Martynin pristop h glasbi lahko razumemo kot anarhističen in hkrati antiprofesionalen in otroško naiven. Martyna se poslužuje le osnovne glasbene opreme – računalnika – saj verjame, da je manj več in da ženske in marginalizirane/i posameznice/ki računalnik lahko uporabijo kot orodje za muziciranje in spreminjanje družbe na bolje.

Število mest na delavnici je omejeno na 6 oseb. Prednost pri prijavah imajo ženske in trans osebe.
Prispevek za delavnico je 10 €. Priporočljivo je, da udeleženke/ci s seboj prinesejo svoj računalnik z že naloženim programom Fruity Loops Studio.
Prijave na rz.delavnica@gmail.com

Program SOT 24,5 podpirajo MOL - Urad za mladino, FIHO ter posameznice in posamezniki, ki s svojim prostovoljnim delom pripomorejo k širitvi idej  YHD.
Vabljeni!