Članek
Moje zadnje javno pismo predsedniku RS Borutu Pahorju!

Moje zadnje javno pismo predsedniku RS Borutu Pahorju!

Objavljeno Apr 12, 2021

{facebook http://za-misli.si/images/rz.jpg}

Na tebe se obračam brez dragi ali spoštovani Borut Pahor, Predsednik Republike Slovenije, ker si tega preprosto ne zaslužiš več.

Nekoč sem ti verjel in zaupal, da je v tebi modrost, dobrohotnost, ko si kot edini politik pristopil do mene kot Predsednik DZ RS, ko sem pred DZ RS in Vlado RS gladovno štrajkal proti nepopravljivi krivici, ki me je doletela.


Tudi, ko si sestavil vlado sem ti verjel, da želiš vsem ljudem v Sloveniji dobro, dosežek arbitražnega sporazuma z Republiko Hrvaško sem štel kot vrhunec tvoje politične kariere. Malce sem podvomil, ko je tvoja vlada jemala državljanom varstveni dodatek in ste obremenili hipotekarno svojce prejemnikov varstvenega dodatka.

Ko si kandidiral in bil izvoljen za Predsednika RS, si me presenetil s postrežbo Božičnega kosila in res si se izkazal, ko si postregel stanovalce Doma starejših občanov Fužine s kosilom. Držal si obljubo, ki si jo dal na predvolilnem obisku.

Skozi medijsko spremljanje tvojega nadaljnjega dela se mi je hitro prelomilo zaupanje vate in tvoja iskrena prizadevanja za dobrobit prebivalcev te prelepe države.

Z vse bolj čudnimi spravaškimi nerazumljivimi potezami, pobudami, predlogi imenovanji, sem dokaj kmalu dobil občutek, da si postal nekoga talec. V podrobnosti tvojih spornih ravnanj s katerimi si načel svojo verodostojnost in hudo degradiral predsedniško funkcijo, se ne bom spuščal.

Morda sem bil v preteklosti večkrat predrzen in nesramen v svojih odzivih na TW in Fb. Toda iskreno rečeno so bile moje reakcije odziv na tvoja čudna ravnanja. Nikdar in nikoli ne bom pristal na tvojo spravo, ki bi izenačila zločince in morilce z njihovimi žrtvami in borci za osvoboditev domovine izpod jarma okupatorja in domačih pomagačev. Sploh pa tudi ne ob dejstvu, da molčiš ob vse bolj odkriti provladni fašizaciji Slovenije in demontaži države PV, ki mu držiš štango.

Res ne morem verjeti, in se očito ne zavedaš morda celo sprenevedaš, da ne vidiš kam nas pelje ta vlada. Spomnil bi te na besede dr. Janeza Drnovška, ki jih je izrekel ob pogromu vaških straž iz Ambrusa nad romsko družino Elke Strojan "Saj se boste Slovenci še pobili med sabo, ko mene več ne bo!", družino Strojan, je rešil župan MOL Zoran Janković.

In za konec. Borut, verjamem, da je v tebi večji problem kot v PV. Janez preprosto dela tisto, kar se je naučil in to dela očitno zelo dobro zase in za njegovo politično gospodarsko cerkveno omrežje, ki ga izdatno nagrajuje v škodo vseh državljanov, v skladu z njegovim gonom in slo po denarju, moči, popolni oblasti. Ne glede na vso strahovito škodo, ki jo povzroča doma in na mednarodnem političnem parketu.

Znano mi, da je Demos l. 1991 namerno in preračunljivo omejil izvršna pooblastila Predsednika Republike zato verjamem, da PV kot PR ne moreš ustaviti njegovih ravnanj in odločitev. Lahko pa PR razpusti DZ RS in razpiše predčasne volitve. To bi bil tvoj po dolgem času pravi korak proti totalni fašizaciji Slovenije in korak v smeri normalizacije Slovenije.

Kakorkoli že, ne glede na geopolitičen položaj Slovenije v svetu, je EU edina perspektiva in garancija za obstoj Slovenije in našega naroda, ki jo je žal tvoja generacija politikov v samo 30 letih spremenila iz nekoč ponosne vsebinsko in materialno bogate ter stabilne države, v lupino države bolje dežele obubožanih razslojenih ljudi, kjer je na pohodu populizem, rasizem, nestrpnost, sovraštvo, stigmatizacija ranljivih skupin. Leta 1990 je bil baje zunanji dolg 24 milijonske SFRJ 17 milijard USD, Leta 2020 je baje dolg 2 milijonske Slovenije že 105 miljard USD.

Borut drugo leto boš zaključil svoj drugi predsedniški mandat. Zato, če ne želiš storiti nič proti volji in nerazumnim škodljivim odločitvam PV, ki nas ima vse za talce (lahko bi sicer zavrnil podpisati vso ad hoc diskriminatorno zakonodajo, kot je to že nekoč storil spoštovani in žal pokojni dr. Drnovšek, ki se ob današnjih dogajanjih najbrž obrača v grobu), potem vsaj ne asistiraj vladnemu revanšistićnemu kadrovskemu cunamiju in vladni demontaži neodvisnih instutucij oz. demontaži države.

Borut ne pozabi, kam je zaneslo Nemčijo v prejšnjem stoletju, ko si je kancler Adolf Hitler podredil ustavne sodnike, ki so odstopili. Če boš omogočil Janezu podrediti US RS kar sklepam iz tvojega zadnjega predloga kandidata za ustavnega sodnika, če mu boš asistiral spremeniti volilni sistem, potem ni več poti nazaj. Borut dobro veš, da Janez ne pozablja, še manj oprošča in slej, ko prej boš prišel na vrsto tudi ti, kot večina njegovih kritikov.

Tvoj žal nekdanji volilec!

Rafael Zupančič

#Kolumne #Ostali-avtorji