Članek
2. Miniature iz vsakodnevnih informacij v časopisih in televizijah na slovenskem od 21. julija do konca julija 2019

2. Miniature iz vsakodnevnih informacij v časopisih in televizijah na slovenskem od 21. julija do konca julija 2019

Objavljeno Aug 11, 2019

{facebook http://za-misli.si/images/mgerdej.jpg}

  Že nekajkrat sem poslušal izjave raznih teologov, predvsem pa nekakšnih župnikov, ki kar takole na pamet govorijo o tem, da nove zaveze ne moremo ločiti od stare zaveze.


Takšna trditev pa je brezzvezna, da ne rečem hinavska in lažniva.

Je že res, da je Jezus rekel, da ni prišel zavreči stare zaveze, a kako naj to razumemo? Jezus je učil in postavil povsem diametralno nasproten nauk od stare zaveze – zapoved ljubezni do bližnjega in do Boga! Stara zaveza je predvsem – tako bi lahko rekli – nauk o ubijanju, kjer Judje (Jebusejci) ubijajo druge, da bi sami ostali in bili. Že pripoved o Adamu in Evi je izmišljotina, tudi izgon iz raja, še najbolj pa pade v oči, ko mora Jud ubogati Boga, naj v njegovo čast ubije lastnega sina. Ali pa Judita, ki je odsekala glavo Holofernu. In o ubijanju je govor skoraj v celi stari zavezi! A je to kaj božjega? Prav gotovo, da ne. Stara zaveza je mimo desetih božjih zapovedi in še nekaterih odlomkov, zgolj priročnik za ubijanje nasprotnikov in to celo v imenu Boga. Takšnega Boga pa res ne poznamo!

Teologi in fajmoštri, naučite se tega, prosim, da ne boste kvasili bedarije in neslanosti!

Pri tem samo vprašujem, kako naj bi bil Jezus povezan s staro zavezo? Je krst kaj starozaveznega? Ha, a je bil kdo tam v stari zavezi in kje kaj krščen?

Je birma kaj starozaveznega? No, pa ne današnja nadškofovska birma, ampak resnični prihod svetega Duha, kakor naj bi pri birmi bil. A jaz tega nisem skusil. Pač ne.

Kako je Jezus starozavezen? Prav gotovo, da ni. Bedasto vprašanje. Jezus je ločil staro zavezo, ki je bila v postavi in prerokih in je postavil dve zapovedi (ljubiti Boga in bližnjega) in je bil rojen, da služi resnici. To pa je diametralno nasprotno stari zavezi, ki je temeljila na judovskem ubijanju, povračilu oko za oko in kakor je v stari jebusejski zavezi zapisano, da je bog ušel s sveta zaradi človekove hudobije. In ta hudobija se še danes dela, namesto ljubezni do Boga in do bližnjega, kakor je Jezus pokazal…[1]

Torej teologi in fajmoštri, ne bluzite več neresnice in prikazujte resnico v stilu vašega Jezusa, za kar je bil rojen in ste tudi rojeni!! Mar ne? Ali pa mogoče zagovarjate kaj satanskega, kakor na žalost izgleda iz večine vaših pridig in izjav!

Jezus je namreč postavil na glavo ubijalsko staro zavezo, ker je v bistvu nove zaveze[2] izraženo v dveh zapovedih: prva, ljubi svojega Boga z vso dušo, srcem in močjo in druga: ljubi svojega bližnjega, kakor samega sebe. In to je znamenje zaveze, ki je v njegovi krvi, ki jo je dal učencem piti. Stara zaveza je pa temeljila v pretežni meri na ubijanju, linčanju in »ljubezni« oko za oko! A je tu kaka povezanost z Jezusom Kristusom, ki je postavil dve ljubezni: do Boga in do bližnjega? Teologi in župniki, ne bodite smešni in krivoverski!! In ne hinavski in zavajalski!

No, do Janeza so bili postava in preroki, v Jezusu pa ne. Kakor so nam v reformiranem tekstu nove zaveze, ki jo je reformiral Hieronim (parce mihi domine quia Dalmata sum – oprosti mi Gospod, ker sem Dalmatinec, danes Rvat)[3], predstavljeni teksti o Jezusu, se nam večkrat dozdeva, da veliko tekstov nove zaveze ni avtentičnih, ker govorijo o tistem, česar Jezus Kristus nikoli niti mislil ni, kaj šele, da bi jih bil »zapovedal«. Eden takšnih je prav gotovo tekst, da bo vse, kar bodo fajmoštri zavezali, da bo to zavezano v nebesih. To je absolutna nonsence ali neumnost, saj celo v molitvi očenaša molimo ravno nasprotno: zgodi se tvoja volja, kakor v nebesih tako na zemlji. Tu ni nikjer kake zahteve, da bi človek kaj Bogu določal!!

Drugo pa so seveda teksti stare zaveze. Jih je nekaj, kar naj bi jih dal Bog, a vse drugo je judovska izmišljotina, vse od stvaritve Adama in Eve naprej. Že recimo hoteni zakol lastnega sina Izaka, saj Bog nikogar ne preizkuša,[4] še najmanj pa nekoga, da bi zaklal svojega sina. Ali pa Judita, ki je zahrbtno umorila Holoferna. A bi bilo samo to dvoje, če naštevam, celo dobro v božjih očeh? Prav gotovo da ne, ker je to izmišljotina Judov ali Židov, ki so bili in so ves čas zahrbtni in ubijalski.

Po drugi strani pa tudi misli in mnenja sodobnikov kot sta v Sloveniji dr. Iztok Simoniti, dr. Hribar in tudi tuji avtorji, ki menijo, da je v stari zavezi ogromno tekstov, ki nikakor ne morejo niti spominjati na Boga, ampak so zgolj človeško in judovsko ali židovsko delo. Ne glede na to, da je naš svetopisemski človek dr. Jakob Aleksič rekel, da je sveto pismo zapis o dialogu med Bogom in človekom, je vsaj v stari zavezi največ človeškega in zelo malo božjega!! Je samo to, kar je Žid ali Jud pripisoval Bogu, da bi si opravičil svoje judovsko ravnanje in ubil nasprotnika. Že primerjava z Jobom in Jezusom izredno kaže na to: Job je prispodoba nekega jamrača, medtem ko Jezus tudi za ceno svojega življenja, ko ga hudobni Kajfa usmrti, ostane Bog in človek na mestu.

Torej teologi, kardinali, papeži in škofje, pomaknite se k resnici in bodite kot vaš ustanovitelj Jezus, ki je vsaj dobremu Pilatu rekel, da je zato rojen in je zato prišel na svet, da pričuje za resnico (Jn 18, 37). ♦

 

  Spet sem vklopil tole televizijo eksodus, (sobota, 20. 07. 2019 tam okoli 7.30 po sončnem času), kjer nekdanji eks (nad)škof Stres spet govori nekdanje (ne)neresnice iz preteklih let, ko se je pripravljal, da je potem finančno ali denarno nategnil slovenske vernike; ko je bil še na »oblasti« in je skoraj tulil, kakšni da naj bodo kristjani, mislil pa je na katolike, seveda, da naj ne bodo skriti, ampak v javnosti. Mislil je pa seveda na to, kako jih bo denarno nategnil. Pač. Ta človek ni doslej še ničesar rekel o tem, kako je nategnil vernike, ko jim je pobral denar, ki so ga zaupali rimo katoliški cerkvi (Rkc) po letu 1991. Sedaj z direktorjem televizije eksodus razpravlja o istem, češ, da naj bodo katoliki (ne kristjani[5]) v javnosti javni. Pa še čveka o izobraževanju, ker hoče, da dobi cerkev še več denarja od sicer že obubožanih državljanov, ki delajo vedno bolj na vseh področjih za katoliško cerkev. A ga še nisem slišal, da bi se bil kak (nad)škof in tudi Stres ne, zahvalil za denar in ostale materialne privilegije, kar jim daje država vsak dan itak poleg vernikov, ki v vsaki župniji zbirajo denar za (nad)škofe in Vatikan…

Ne razumem, kako daje ta televizija takim ekskomuniciranim tipom takšno veljavo. No, ne samo televizija, ampak tudi časopisi kot je Družina in tudi na televiziji Ljubljana. To je zelo žalostno. Kaj imajo delati Turnšek, Kramberger (ta sicer malo manj), Stres in podobni, ki so eks (nad)škofje, sedaj na televizijah in časopisih, če so zafurali in nategnili vernike? Ali ni katoliška cerkev in duhovniki, ki so sedaj žalostno na zadnjem mestu skupaj s politiki  ravno zaradi teh (nad)škofov? In Stres se sklicuje na komuniste in jih prav tako kot nekdanji teolog Ocvirk, ki je po šestdesetem letu začel delati otroke in je izstopil iz tako imenovanega katolištva, a je tam v devetdesetih letih hrumel nad »nasprotniki« komunisti, kar je pač ena več od lopovščin katolikov, saj so ti na žalost tisti, ki so nas pripeljali v sedanji žalostni, da ne rečem v koncentracijski položaj. Žalostno, da imamo takšne televizije, da nas okoli prenašajo z »duhovniki«, ki so nekdaj nekaj vpili, sedaj pa delajo ravno nasprotno...

 

● »Slovenske železnice so zame največji tehniški muzej na prostem«, je izjavil Ivo Boscarol v časopisu Delo glede prometne dediščine. Na žalost je to zelo res. Že prvi direktor SŽ v samostojni Sloveniji M. Rekar je prodal vse tretje tire, ki jih je rajnka Avstrija zgradila zato, da so se lahko vlaki srečali in zato tudi hitreje vozili, po drugi strani pa SŽ nič ne naredi za to, da bi na primer vlak iz Prevalj do Maribora hitreje vozil, saj stoji na vsaki postaji, čeprav ni nobenega potnika ne gor ne dol, da bi vstopil ali izstopil. To so Avstrijci že davno rešili že na progi od Pliberka v Celovec z zvonci: če izstopiš, pritisneš gumb in strojevodja ustavi. Na postajah pa, kjer strojevodja skozi okno vidi, da ni nobenega potnika za na vlak, pelje mimo. No, pa tega v Sloveniji SŽ ne ve. Tudi zato vozijo vlaki silno počasi!

Drugo pa je, da te postane sram, ko vidiš v Pliberku naš vlak. Avstrijci imajo moderne in lepe vlake, Slovenija pa počečkane in grde. In ko sem neki gospe, ki mi je prodala karto za vlak iz Ljubljane rekel, da se ne bom peljal s takšnim vlakom, iz katerega niti skozi okno ne vidiš, mi je rekla, da je to sodobna umetnost… Res slovenska SDS neumnost…

V Pliberku so kakšno leto nazaj zgradili parkirišče za avtomobile, na katerem sedaj parkirajo delavci in učenci, ki se pripeljejo iz Dravograda, Raven na Koroškem in Prevalj, da z vlakom nadaljujejo pot v Celovec. In čeprav se vije železnica iz Dravograda, Raven in Prevalj, kamor bi se ti potniki od tam peljali v Celovec, se ljudje, ki hočejo v Celovec, peljejo v Pliberk, kamor vsak dan pelje tudi naš vlak, a kaj, ko naši vlaki vozijo tako neugodno, da se ljudje do Pliberka vozijo s svojimi avtomobili, tam parkirajo in se peljejo v Celovec, namesti z postaj v Dravogradu, Ravnah in Prevaljah… Žalostno, kako nič ne znamo…

Na letošnjem srečanju čebelarjev, ki je bilo tam maja na Ravnah na Koroškem, je predsednik Noč celo ob navzočnosti Židana govoril, da so čebelarje obvestili iz slovenskih železnic, da naj čebelarji umaknejo čebele iz predelov ob železnici, ker da trosijo glifosfat, ki je strupen za čebele in s tem za ljudi. Nerazumljivo in žalostno. Pa kaj nimamo nikogar pri SŽ, da bi vprašal Avstrijce, kako pa oni vzdržujejo svoje železnice, ki so stokrat lepše vzdrževane in ki se lahko od daleč skrijejo pred slovenskimi. In da ne uporabljajo strupov za zatiranje plevela kakor Slovenci.

Da, Boscarol ima prekleto prav… A kljub temu bi lahko pomislil, da je nekako blizu njim, ki upravljajo in »kasirajo« od železnice, pa raje v Bovcu govorijo, da so že nekajkrat zmagali na volitvah, pa ne pridejo v vlado, o železnici pa nič…Groza, pač! ♦

 

  Pol pa mimogrede na you tube naletiš na nekega Jožka Smukavca (glej spretno stran: https://www.youtube.com/watch?v=u3hp_VODroc) in si misliš, kaj ti bo povedal, razen tega, kakšen je sam in kaj se mu je dogajalo..., komu se pa ne? Pa ni povedal nič takega, razen, da se je kar naprej smejal in maličil svoje (?) misli, njegovi bratje v ozadju, ko je to pridigal, pa so bili silno resni in od nobenega nisi videl, da bi kaj odobraval smukavcu. Pač enemu je šlo celo na smeh! O, jo, joj! No, nomen est omen; če si smukavc– ime je znamenje – so že rekli stari Rimljani. Tale brat te želi osmukati. In to zveni iz cele njegove pridige. Žalosten sem, ker to primitivnost oznanja radio ali tv ognjišče.  In to je na žalost vse, kar tile sodobni katoliški pridigarji dandanes premorejo. Zares žalostno, kako nimajo nič vere in kako so plitvi!! Res pa je, da pripoveduje svojo zgodbo povsem drugače (primerjaj : https://www.youtube.com/watch?v=a5T0XAfFhSQ), a se vprašam, kdo izmed nas pa nima takšne ali podobne zgodbe? Res je to njegovo pridiganje zgolj tralala, kot on sam pravi za svojega župnika. Se zdi, da sta enaka! In zakaj samo takim dajejo mikrofon in kamero, nam pa ne? ♦

 

● Pa spet ponavljajo na tv neke župnike,  ki nekaj pridigajo, pa ne vedo kaj. Še huje je, če pogledaš na spletno stran You Tube, kjer najdeš res samo teološko govorjenje celo za čehljanje ušes, kakor pravi Jezus. Govorijo o tem, da nas je Jezus Kristus nečesa s svojo smrtjo odrešil. Pa pravim jaz: ja česa me je pa odrešil? Kar mene zadeva, nimam nobenega izvirnega  greha, ki bi ga naj bil podedoval in nobenih podedovanih grehov, ker me je Bog ustvaril odrešenjsko. A si me Bog ustvaril z nekimi katoliškimi izmišljenimi grehi? No, takega Boga si res ne prestavljam, če vem, da je ljubezen in je ljubezniv! Čeprav ne govorim o kakem judovskem ali židovskem Bogu, ampak o bitju, ki ga zdrav razum nedvomno spozna, da je nad svetom ali vesoljem. In tako bitje mi spoznavamo in častimo.[6]  Pa četudi naj bi nas Jezus Kristus odrešil, se vprašujem, česa nas je pa odrešil? To je največja izmišljotina katolikov! Da nas naj bi krst odrešil izvirnega in ostalih grehov, so si krepko izmislili, ker so katoliki, a ne vsi kristjani, hoteli podjarmiti ljudi. In jim zagospodovati!! Nič drugega!

Če primerjamo Janezov in Jezusov krst, vidimo naslednje. Janez je rekel, da krščuje z vodo, da bi se spreobrnili,[7] toda on (Jezus), ki pride za menoj, on vas bo krstil v sveten Duhu in ognju (Mt 3, 10-12).[8]

Da je bil Jezus križan, se pravi ubit in odstranjen iz takratnega židovskega in judovskega posestva ali družbe, nimajo Rimljani in kot njihov predstavnik Poncij Pilat prav nobene zveze, kakor trdijo po židovskem ali judovskem izročilu in naročilu še sedaj katoliki oziroma Rimo katoliška (Rkc) cerkev. Žal se s tem Rkc kaže zgolj kor nadaljevalka judovske miselnosti in nič kaj drugega. Da bi bila Rkc Jezusova priča, kar je Jezus želel, pa o tem sploh ne moremo govoriti.

O kakšnem odrešenju torej naj bi govorili in kako naj bi bil Jezus za naše grehe bil križan? Mislim, da za nobene!! Da so Jezusa, ki je pokazal nekaj povsem drugačnega od prejšnje židovske ali judovske zgodovine in izročila, čeprav ga sodobni teologi blesavo povezujejo s tako imenovano staro zavezo, kar pa je največja katoliška laž(!!)– gre za falsifikacijo in zamegljevanje ljudi, kajti Jezusa niso ubili Rimljani, ampak Židi ali Judi!

Kdor iskreno, pravično in v resnici bere evangelije, posebej še poročila evangelista Janeza, bo videl, da je bil Jezus ves čas svojega delovanja pod strogim nadzorom Judov ali Židov, da pa so ga hoteli mučiti in usmrtiti, se pa kaže predvsem v evangeliju Janeza, kar pa katoliki zanemarjajo in opuščajo. Zelo žalostno. Evangelist Janez posebej piše, zakaj so Židi ali Judi hoteli ubiti Jezusa. A tam ni kjer nič napisano, da zato, da bi zadostil za naše grehe!! Če si pazljivo prebereta poročilo o tem, zakaj so Jezus izročili v bičanje in smrt, boste videli, kako nam Rkc laže.

Kdo je bil Jezusa izročil v smrt: ali Rimljani s Poncijem Pilatom na čelu, kakor lažnivo govori Rkc, ki je celo na začetek križevega pota zapisala, da ga je Rimljan Poncij Pilat obsodil na smrt, kar je velika katoliška laž, ali pa je pri tem zamegljena in pod preprogo pometena resnica, da je za smrt kriv veliki duhovnik Kajfa?! In da je Žid ali Juda veliki duhovnik Kajfa kriv za smrt Jezusa Kristusa. O tem se lahko v resnici seznanile v Janezovem evangeliju, da je veliki duhovnik Kajfa obsodil Jezusa na smrt, potem ko je Jezus obudil od mrtvih Lazarja (primerjaj Jn 11, 18-57). In Kajfa ga je hinavsko in farizejsko poslal Pilatu, ker je bil pač poveljnik in upravitelj Judov takrat. A na smrt ga je farizejsko in hinavsko obsodil veliki duhovnik Kajfa! A tam ni nikjer nič rečeno, da bi ga spravili s sveta zaradi našega odrešenja, kakor o tem sedaj lažnivo govorijo in lajnajo teologi. Se vidi, kako je v katoliški veri veliko izmišljenega!![9]

 

● Se pa kar naprej vprašujem, koga ali kaj oznanja verski časopis Družina in seveda njene priloge (spet 28. 07. 2017)? Ali ne Jezusa Kristusa, kateremu naj bi tudi na Družini služili in ne satanu, saj objavljajo kar naprej bolj domobranske članke kot pa evangelijsko izročilo![10] Saj vendar nismo Slovenci domobranci, ampak pripadamo ustanovitelju in tistemu, ki je bil rojen za resnico. A smo po tem, kar piše Družina, domobranci in zato satanovi? Grozno in žalostno![11]

 

● Sem bil včeraj (28. 07. 2019) na proščenju ali lepi nedelji kot na Koroškem temu pravijo, ker me je kolega povabil, naj pridem. Pa sem šel; in tudi v cerkev. Tam je župnik recitiral evangelij, kjer Jezus uči učence, kako da naj molijo. In je župnik pravilno prečital iz evangelija o tem, kaj je molitev očenaš: ne daj, da pademo v skušnjavo. A kaj, ko so potem vsi molili očenaš, so spet molili bogokletno: in ne vpelji nas v skušnjavo. Kot da bi nas Bog vodil v skušnjavo! Zares hecno in žalostno, saj ni Bog tisti, ki bi nas vodil v skušnjavo, ampak nas od nje odvrača! Zato molite katoliki bogokletno, kadar doma ali v cerkvi ali kje drugje molite očenaš! Zakaj katoliki nepremišljeno in celo bogokletno tako molijo, se vedno vprašujem. Kaj nihče nič ne misli,kaj moli? Se prav dobro vidi, da ljudje nič ne mislijo, kaj in kako molijo, pa tudi župniki ne. Žalostno.♦



[1] Pri nas dr. Tine Hribar govori, da človek naj ne bi bil hudoben, sicer bi se ljudje že poklali med seboj. A takšna trditev je iz trte izvita: kaj pa so bile vojne doslej drugega kot klanje med seboj? Kaj pa je zahodni (katoliški?) svet drugega delal doslej kot pobijal tudi v božjem imenu? Od Indijancev in drugih avtohtonih narodov, ki so jih Evropejci iztrebuili, do jezuitskega razširjanja krščanstva, kjer jim je v bistvu šlo samo za pridobivanje umetniških proizvodov in zlata, do prve in druge svetovne vojne, kjer so klali in pobijali naše prednike, da ne govorim o sodobnih demokratičnih vojnah Amerike, Anglije in Izraela. In da ne govorim o podjarmljenju dežel za Vatikan, kamor spada tudi naša sedanja koncentracijska Slovenija…  Zato se čudim takšnim izjavam ljudi, ki jih sicer cenim, da govorijo zmešano…

[2] Kaj bi ta »nova« zaveza naj bila, moram reči, da ne vem. Ker o tem noben teolog, ne župnik in ne veroučiteljica ne govori. Jaz sem mislil, da je  nova zaveza v tem, da je Jezus postavil dve zapovedi, a v bistvu je nova zaveza v kelihu njegove krvi. Ali je to »samo« nova zaveza v tem, kar je Jezus rekel pri zadnji večerji: »Prav tako je po večerji vzel tudi kelih in rekel: »Ta kelih je nova zaveza v moji krvi, ki se preliva v vas« (Lk 22, 20) in kar je zapisano v 1 Kor 11,25: »Prav tako je vzel tudi kelih po večerji in rekel: »Ta kelih je nova zaveza v moji krvi. Kolikorkrat boste pili, delajte to v moj spomin«. Nič o kakšni mavrici,ki je bila znamenje zaveze med Bogom in ljudmi v stari zavezi!

 

[3] Dandanes se Slovenci  in Rvatje zelo potegujejo, da je bil Hieronimi doma tod naokoli, ker je v takratnem času Dalmacija segala vse do krajev, ki so celo v Sloveniji. Tako se hvalijo na Primorskem, da je bil tam doma, obenem pa tudi v Štrigovi (tam, kjer so Rvatje pobili veliko Slovencev in si ta kraj po drugi sv. vojni prisvojili), kjer imajo v cerkvi zapisano, da izvira Hieronim od tam.

[4] Nihče naj v preizkušnji ne govori: »Bog me skuša«. Bog namreč ne more priti v skušnjavo, da bi kaj slabega storil, pa tudi sam nikogar ne skuša. Vsakega skuša njegovo lastno poželenje, ki ga vleče in zavaja (Jakobovo pismo 1, 13-17).

[5] Med katoliki in kristjani je gotova razlika, saj ne morejo imeti dveh nazivov. Sicer pa tudi Jezus ni nikjer govoril o kakih kristjanih (to ime so jim pozneje dali tisti, ki so jih zasmehovali, da so kristusove riti – christus annus), ampak je Jezus govoril, da mu bomo priče. Tega si pa noben katolik, vse od papeža navzdol, ne upa reči za svojo vero, da bi bil Kristusova priča. Žalostno in hinavsko, pač.

[6] Boga slavijo vesoljstva višave in Stvarnika nebo slavi, je zapel in uglasbil Beethoven. O takem Bogu govorim, ki nima s starozaveznim nič skupnega. Primerjaj: https://www.youtube.com/watch?v=C9O6AsUyKPU

[7] Ha, že tu nastaja vprašanje: iz česa v kaj pa naj bi se bili Židi ali Judi spreobrnili? Naj bi zapustili judovsko vero in sprejeli Janezovo? Da, mogoče pa gre za to, da jih je Janez odvračal od hinavščine, dvoličnosti, farizejstva in židovske veliko duhovniške oligarhije? No, Jezus je bil pri tem še bolj radikalen, zato ga je dal veliki duhovnik in farizej Kajfa mučiti in ubiti, čeprav katoliki tulijo že skoraj 2000 let, da ga je obsodil Rimljan Poncij Pilat, kar je pa največja judovska in katoliška hinavščina in tudi takšno hinavsko dejanje!

[8] A evangelist ne poroča, da bi se bil potem, ko je Janez Jezusa krstil, Janez pri Jezusu krstil v Svetem duhu in ognju. To bi bila najbolj logična rešitev, ki se je mogoče zgodila, a so jo sveti Hieronimi kot čistilci evangelijskih besedil morda izbrisali.

[9] O tem, da smo že odrešeni, bom pa, če Bog da, in ta daje zelo veliko pravičnemu človeku, napisal prispevek  o tem, da smo že itak odrešeni in naj katoliki ne bluzijo neumnosti…

[10]   Naslovi iz Družine in njene priloge Čas iz 28. 07. 2019, kažejo na zelo zemeljske in povsem ne evangeljske reči: Kam s kričavim Kidričem? Ali je OF še vedno organizirana farbarija? Kako delati medijski red? Omejevanje pluralnosti. Vprašujem: a so ti članki kaj v zvezi z Jezusom Kristusom, evangelijem in oznanjevanjem »veselega sporočila«? In v čem najdete tukaj kakšno teologijo, če pa gre za domobranstvo? Pri takem domobranskem pisanju ni nič evangeljskega, gotovo da ne!

[11] Zakaj toliko pišem o člankih v Družini in televizijah, pa tudi o spletnih straneh, ki nam jih vsiljuje katoliška cerkev in ne o člankih takih Reporterjev in Demokracije?

Demokracija te dni objavlja zapis,ki sem ga od daleč videl v čitalnici knjižnice: Plačani morilci udbe, kjer na naslovni strani kaže maršala Tita, Zemljariča, Kardelja in Dolanca. Potem se pa človek vprašuje, kaj je mislil papež Pavel VI. leta 1971, ko je o Titu dejal: »Človek, ki združuje narode in kontinente«. Aja, gotovo ni bral današnje Demokracije, da je tako rekel. Humoristično rečeno! Zakaj naj bi človek bral Demokracijo, ki je hinavska, lažniva in pač bedasta, ko top piše*? Ali naj verjamemo Demokraciji ali papežu Pavlu VI.?? Zato ker takih zaničnih, da ne rečem lažnivih cajteng žal ne berem. In tudi vsakodnevnih cajteng kot je Delo, Večer, pa Nedeljski, ne. Na žalost je kakovost vesti izbrana, četudi je velikokrat zlagana. Zato vam pač sporočam to, kar me raz-žalosti, še posebej pri verskem tisku, ki bi moral biti v stilu odrešitelja in širiti božji nauk, širijo pa domobranskega in satanskega. To pa je v tem času, pa od devetdesetih let naprej, ne le nevzdržno, ampak proti božje.

   Pač oprostite verni in neverni, jaz sem imel poučevanje in vzgojo odličnih katoliških teologov, kot sta bila dr. Janez Janžekovič in dr. Anton Trstenjak in se od njiju ne distanciram, kakor na primer neki amoralni dr. Ivan Štuhec, dr. Anton Stres, dr. Marjan Turnšek in še kup sodobnikov, ki so finančno nategnili slovenske vernice in vernike. In imel sem odlične vzgojitelje kot je bil Kocbek, moralni teolog Šuštar in mnogi drugi, ki so v božji zavesti delali za dobro Slovencev. Ker me je bitje, ki nas vodi, vzgajalo in podpiralo v tem, kar je samo ustvarilo, to je mojo misel in možgane, se temu pravično in veselo odzivam, zato pač ne prenesem bedarij, ki jih kujejo prodane duše. Pač!  In kot človek, ki se ne oddaljuje od Boga kot se tile sodobneži oddaljujejo, gledam na dogajanje skozi to, kar Bog zahteva od mene. Zato.

#Kolumne #Marijan-gerdej