Članek
Alternativni načini razumevanja odnosa do narave

Alternativni načini razumevanja odnosa do narave

Objavljeno Jan 31, 2017

{youtube MMQkFJnF6G4}

Posnetek: Mirjana Brelih

Začel se je nov cikel pogovorno – pripovednih doživetij s Carmen L. Oven, ki jo tokrat navdihuje življenje Leva Nikolajeviča Tolstoja in Carmen nam na začetku večera pove resnično zgodbo iz njegovega življenja. Pravi, da ga je ob padcih reševala zavezanost prirodi, šepet narave, ki ga je prepoznaval v drevesih, cvetlicah, na poljih …

Gostja večera  je bila Sanja Lončar, vodja projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, urednica in avtorica mnogih knjig. Pravi, da njen odnos do narave ni alternativen ter da poslušati naravo sploh ni težava, to je naše naravno stanje. Le da moramo pred tem izklopiti veliko ovir, ki grozijo, da popačijo tisto, kar zares slišimo, vidimo, vonjamo,... .  Ko spoznate svoje vzorce, način, kako sodite, čustva, ki vas pahnejo v odsotnost itd., boste lažje ločili, kdaj ste sposobni poslušanja tistega, kar vam želita sporočiti narava in stvarstvo. Šele ko utišamo lastne šume, bomo slišali dobro glasbo, ki jo oddaja vse okrog nas. (Ščepec Vedenja, Sanja Lončar)

Prijeten in iskriv pogovor bo morda nekaj predramil in zaživel tudi v vas.

Naslednji dogodek tega cikla bo 13. februarja v klubu Cankarjevega doma, kjer bo Carmen gostila Naro Petroviča in dr. Jožeta Podgorška.


#Nadrejena-rss #Subkultura