Članek
Grešni kozli

Grešni kozli

Objavljeno Dec 04, 2015

Tolminski žvižgači smo doživeli svoj epilog. Država je za motenje tolminske prireditve zahtevala »krvni davek«, zato je naročila, da organi pregona poiščejo in identificirajo storilce prekrška in jih oglobijo. Policijska postaja Tolmin je brez posebnega truda, brez zbiranja obvestil in materialnih dokazov iz vseh prisotnih žvižgačev izluščila tri Puntarje in jih oglobila z denarno kaznijo 250 Eur. Plačilni nalog so izpisali in izročili kršiteljem šele 20. oktobra 2015, kar pomeni, da so potrebovali 38 dni, da so identificirali in zbrali materialne dokaze za storjeni prekršek. Vsi trije kršitelji so osebe, ki so jih poznali že prej, saj so vsi trije domačini in eden od njih je bil celo nekoč njihov sodelavec. Dvomimo, da so policisti tako neproduktivni pri izvajanju nalog. Lahko pa tudi, saj so bili na prireditvi, pa niso ukrepali. Razlog, zakaj niso, je zavit v meglo, iz katere pa štrli ukaz nadrejene instance.


Mar to ne diši po stalni praksi, ki je zakoreninjena v našem pravosodnem sistemu?
Tolminski žvižgači – Puntarji smo se zavestno odločili za takšen protest na omenjeni prireditvi (12.9.2015), zato ker smo ocenili, da lahko le tako predsednika države in predsednika državnega zbora opozorimo, da se ne strinjamo z njuno politiko in da sta po našem videnju nezaželena na takšnih prireditvah.


Mar ni to naša pravica in tudi dolžnost ...?
Naše žvižganje ni imelo namena motenja proslave, saj smo puntarji ljudje, ki spoštujemo zgodovino slovenskega ljudstva – partizane in vse, kar je povezano z njimi, kar je razvidno iz naših ustanovnih dokumentov in Manifesta za socializem in neposredno demokracijo. Ponosni smo, da smo socialisti, da spoštujem vrednote upora, punta in narodno osvobodilnega boja. Ponosni smo, da ljubimo svojo domovino in da sanjamo boljši svet!

Spoštovani policisti, tudi vi se ne strinjate z državno politiko in tudi vi ste le lutke sistema, ki dopušča, da nas delajo sužnje in drugorazredne državljane. In ravno zaradi tega stavkate, mar ne? Naj bo vaš protest usmerjen v človeka, ki je temelj vsake družbe in zavedajte se, da niste samo del državnega aparata. Tudi vam ne sme biti vseeno, kaj se dogaja v skorumpirani družbi. Tudi nam ni vseeno, kaj vlada misli o vas.

Ničvredna je država, v kateri stavkajo delavci, ki so odgovorni za red, zaščito in varnost!!!

V tej zgodbi so grešni kozli trije puntarji, ki so skupaj z ostalimi člani zavestno in predvsem odgovorno kršili 39. člen Zakona o javnih zbiranjih in če ne bo drugače, bomo tudi v prihodnje podobno opozarjali. In vsakič nas bo več. To je naš punt za boljši jutri naših in vaših otrok, to je naša govorica s katero smo in še bomo nagovarjali k uporu širše množice.
Spoštovani Branko, Igor in Andrej ponosen sem, da sem vaš tovariš. Prepričan sem, da bomo Puntarji nadaljevali svoj skupni boj.
Zavedamo se, da lenuhi in komolčarji niso primerni za grešnega kozla.

#Kolumne #Lojze-podobnik