Članek
Poslanec Matjaž Nemec kot osebni asistent

Poslanec Matjaž Nemec kot osebni asistent

Objavljeno Jun 07, 2015

{youtube Y2d0ncRmtcU}

Posnetek: Vita Nastran

Venčko Petrič je star 58 let, po izobrazbi je lesarski tehnik, do upokojitve pa je delal v Fructal Ajdovščina kot komercialist. Že vrsto let boleha za multiplo sklerozo in za večino življenjskih opravil potrebuje osebno asistenco. Ko se je na nas obrnil poslanec SD Matjaž Nemec, da bi se tudi sam želel preizkusiti kot osebni asistent, se je tej ponudbi takoj odzval Venčko, ki stanuje v Ajdovščini in je precej lokalno kulturno angažiran. Je ljubitelj glasbe z izbranim okusom.  

Že šesto leto namreč organizira, sedaj že tradicionalni koncert, namenjen programu Neodvisno življenje hendikepiranih oz. zbiranju sredstev za osebno asistenco.  Začelo se je s koncertom skupine Hiša, nadaljevalo z Jararaja, Markom Hatlakom, Severo in Galom Gjurinom, Nino Strnad. 

Letos pa vas Venčko in YHD vljudno vabita na skupine KATALENA, 14.6.2015 ob 20.30, v Dvorani prve slovenske vlade, Ajdovščina. Torej nikar ne zamudite družeja ob dobri glasbi in pogostitvi gospodinj iz Planine.

Akcija »Poslanec osebni asistent« je izvedena v okviru projekta Mreža za deinstitucionalizacijo. Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete, institucionalne in administrativne usposobljenosti, prednostne usmeritve, spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga.

 


#Nadrejena-rss #Subkultura