Članek
Poslanec Matej Tonin kot osebni asistent

Poslanec Matej Tonin kot osebni asistent

Objavljeno May 11, 2015

{youtube 5qT89Hs3g1I}

Posnetek: Mirjana Brelih

Poslanec Matej Tonin se je odzval na akcijo, ki jo organizira društvo YHD. Namen akcije je, da se tistim, ki sprejemajo  ali zavračajo zakone v državi omogoči, da za nekaj ur postanejo osebni asistent hendikepiranemu. Tako lahko sami presodijo kako bistvenega pomena je osebna asistenca za kvalitetno življenje hendikepiranim. Življenje v inštitucijah omogoča preživljanje, osebna asistenca pa življenje.
Gospod Tonin se je izkazal kot zelo dober asistent in veseli smo, da je spoznal kako zelo pomembno je, da država sprejme Zakon o osebni asistenci, kateri bi vsem hendikepiranim omogočil izbiro in enake možnosti.

Akcija »Poslanec osebni asistent« je izvedena v okviru projekta Mreža za deinstitucionalizacijo. Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete, institucionalne in administrativne usposobljenosti, prednostne usmeritve, spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga.


#Nadrejena-rss #Subkultura