Članek
Poslanica predsedniku Borutu Pahorju

Poslanica predsedniku Borutu Pahorju

Objavljeno Dec 01, 2014

{youtube RflAMg8LBeg}

Poslanica predsedniku Borutu Pahorju, 3.12.2014

Spoštovani gospod Pahor,

ne hvala, ne bomo se odzvali vabilu na sprejem ob mednarodnem dnevu hendikepiranih. Preprosto ne zmoremo več prisostvovati farsi, ki jo za nas uprizorite vsako leto znova. Kjer se pije in je, rokuje, nasmiha in hinavsko  dobrika; komu le na čast?

Ali tistim, ki pri tridesetih zaradi svojega hendikepa živijo v domih za ostarele, tistim, ki so se upali upreti despotskim invalidskim organizacijam in so sedaj brez storitev ter potisnjeni v osamo, tistim, ki jih je strah in so šikanirani, a ne upajo nikomur povedati, saj so uvideli, da se pristojne institucije na njihove prošnje za pomoč ne odzivajo, tistim, ki še vedno upajo, kdaj bo osebna asistenca zakonska pravica, medtem ko se jim življenje izteka, tistim, ki so popolnoma odvisni od pomoči ostarelih staršev, tistim, ki delajo osem ur, a zaradi statusa nezmožnosti za pridobitno delo, dobivajo mesečno nagrado, s katero si lahko kupijo le čokolado…

Od vas poslušamo leporečenje in nekakšne zaveze, ki se v praksi ne uresničujejo ali so povsem ignorirane. Sklicevanje na konvencijo OZN o pravicah invalidov je ob taki priložnosti zelo prikladno, a kaj ko še po 6. letih praktično noben člen ni v celoti implementiran v nacionalno zakonodajo. Višek absurda pa je tradicionalni social-realistični govor samooklicanega invalidskega multifunkcionarja Borisa Šuštaršiča, ki mu po dopuščate besedo in s tem mu povsem neupravičeno in sramotno podeljujete moč, ki je nima in si jo še manj zasluži. Drugim pa s tem odvzemate intregriteto in dostojanstvo. On pljuva po Računskem sodišču, KPK in drugih institucijah, ker si sploh drznejo preverjati invalidska društva in seveda sprivatizirano fundacijo FIHO, vi pa na koncu veselo ploskate. Halo!? T. i. invalidska mafija obvladuje FIHO, torej letno razpolaga s cca.  16 – 20 milijoni eur, njena diskrimitatorna in ustrahovalna politika pa ima lovke na mnogih pomembnejših institucijah s tega področja. In tako se nihče ne gane, ker baje za to niso pristojni. Sejnine FIHO se izplačujejo v več tisočih evrih medtem, ko je denarja za humanitarne in invalidske programe vedno premalo. Za vsak primer si gospodje na banki neupravičeno obdržijo 7 milijonov eur, čeprav bi jih morali razdeliti med upravičence oz. uporabnike.

In to naj bi bil naš predsednik republike, ki si zasluži čast in spoštovanje, ko pa nimate niti toliko poguma, da bi presekali s korupcijo in kolizijo interesov tudi na tem tako občutljivem področju? Zgolj pridigate politično korektnost in obračate glavo stran. Predsednik z avtoriteto in integriteto? Kaj še; vam je pomemben le videz in navidezno, lestvica priljubljenosti in popularnosti!

 

Dolgost življenja našega je kratka,

zato gorje tistemu, ki ne prepozna,

kaj v življenju pomembno je in kaj ni,

kdor ve in nič ne naredi, da prepreči,

sokriv je za kar se zločinskega zgodi. 

 


#Nadrejena-rss #Subkultura