Članek
ZDA orkestrira nasilje v Venezueli

ZDA orkestrira nasilje v Venezueli

Objavljeno May 11, 2014

Objavljamo ekskluzivni dokument, ki priča o ponovnem poskusu destabilizacije venezuelske vlade s strani ZDA. Pri tem se ne izbira sredstva in žrtve so neizbežne ali celo zaželjene. Po vsej sili se tudi tu želi ponovno vzpostaviti neoliberalna logika, ki jo je uspel pregnati Hugo Chavez in jo sedaj nadaljuje njegov naslednik Maduro. 

Plan Estrategico Venezuela Original (PDF) by Elena Pečarič


Venezuelski strateški načrt (prevod dokumenta)

13. junij 2013

Z demokracijo v Latinski Ameriki je nekaj narobe, saj so jo zaplenile populistične vlade, ki v regiji prepovedujejo, zlorabljajo in ustrahujejo liberalno misel, svobodo izražanja in človekove pravice.

El Centro de Pensamiento Primero Colombia neodvisno in odkrito podpira liberalno misel v Latinski Ameriki in zavrača v regiji razširjene grožnje kršenja človekovih pravic in volje ljudstva.

V sklic teh dejstev, skupaj z FTI Consulting in Fundación Internacionalismo Democrático, delujemo v funkciji ponovne vzpostavitve demokracije v Latinski Ameriki, ki jo zasramujejo psevdo progresivne vlade, na čelu katerih je venezuelska.

Venezuelski strateški načrt, soglasno potrjen s strani dostojanstvenih predstavnikov opozicije vlade Nicolasa Madure, se usmerja k tem ciljem z močno in stalno podporo različnih svetovnih osebnosti, da bi se Venezueli vrnila prava demokracija in neodvisnost, ki sta ji odvzeti že več kot 14 let.

Čas

Na voljo nam je 185 dni, za dosego ciljev zastavljenih v Venezuelskem strateškem načrtu in za izvedbo načrtovanih akcij za dosego predvidenih namenov.

Doseg

Celotno območje Republike Venezuele, vsa področja venezuelske družbe in vse vladne in administrativne institucije v državi.

Delovanje

- Izpopolnjenje soočenjskega in pritožbenega diskurza Henriqueja Caprilesa. Ta naj bo bolj svež in privlačen, hkrati pa naj bov svojih točkah odločen in dosleden.Uvedba jasnega slogana » Mi smo boljša alternativa.«

- Povzročanje nemirov s kratkimi sporočili, ki naj dosežejo kar največje število oseb. Povzročanje družbenega nezadovoljstva tam, kjer so se ponovno pojavili socialni problemi. Povečevanje težav z zaviranjem oskrbe z osnovnimi živili.

 - Podpora in povečanje sabotaž javnih storitev, še posebej električnega omrežja, kar bo omogočilo, da se vlado obtoži domnevne neučinkovitosti in malomarnosti. 

- Podpora normalizaciji odnosov ZDA in Venezuele. To naj bi zmanjšalo moč vladne kampanje o vmešavanju ZDA in opravičilo neposredne stike z nam sorodnimi silami.

- Ustvarjanje krizne situacije na ulicah s podporo kolumbijske vlade, kar bi olajšalo posredovanje severnoameriških in NATO sil. Ko je mogoče naj nasilje privede do smrtnih žrtev ali vsaj ranjencev. Spodbujanje večdnevnih gladovnih stavk, masivnih mobilizacij, težav na univerzah in na drugih, že omenjenih družbenih področjih, kot tudi v vladnih organizacijah.

- Mobilizacija vseh razpoložljivih sil, da bi ustvarilipriložnost zaomalovaževanje in destabilizacijo vlade in prispevali k večji kredibilnosti opozicije. Manipulacija povezanosti vlade in visokih funkcionarjev s trgovino z mamili in pranjem denarja, ob podpori severnoameriške vlade.

- Okrepitev delovanja lobijev proti vladam Latinske Amerike, predvsem v tistih državah, ki bi lahko bile najbolj dovzetne za pritiske naših zaveznikov, kot na primer Kolumbija, Peru, Čile, Paragvaj, Urugvaj, Kostarika, Gvatemala, Salvador, Mehika in Honduras. Sočasno spodkopavanje vlad držav zaveznic režima; Argentina, Brazilija, Ekvador, Nikaragva in generiranje omalovaževanja le teh v obeh regijah. 

- Povečanje stredstev finančne oskrbe, ki jih prejema venezuelska opozicija, za dosego najmanj 55% županskih pozicij na občinskih volitvah.

- Podpora in širjenje kampanje proti kubanskem vmešavanju, da bi škodovali vodilnim Družbenim misionom in zmanjšali ljudsko podpro vladi. Posebno pozornost je potrebno posvetiti prisotnosti kubanskih vojakov v venezuelskih oboroženih silah. 

- Priprava in distribucija natisnjenih in audiovizualnih materialov, ki širijo matična mnenja v našem interesu, s sloganom »Mi smo boljša alternativa«, hkrati pa identificirajo in poudarjajo nakazane težave na katere opozarja opozicija. Najem novinarjev in reporterjev venezuelskih in mednarodnih medijev, kot naprimer: CNN, The New York Times, The New York Post, Reuters, AP, EFE, The Miami Herald, Time, BBC, El País, Clarín, ABC, med drugimi. Vzpostavitev potrebnih zvez z Združenjem tujega tiska v Caracasu.

- Pridobitev izjav mnenjskih vodij in svetovnih osebnosti, ki se čutijo povezane z našimi načrti in delovanjem v prid Venezuele.

- Upravljanje mednarodnega javnega meneja s širjenjem podobe krize v Venezueli v čim večjem številu tujih medijev in držav.

- Oblikovanje potrebnih prvnih pogojev za prihodnjo Institucionalno tranzicijo Venezuele.

- Koordinacija specifičnih nalog, ki jih izvajajo predstavniki »la Mesa de la Unidad Democrática« v Združenih državah Amerike, v navezi z opozicijskimi silami Kastrovega režima, vzpostavljenih v tej državi. Okrepitev delovanja župana mesta El Doral, Luigia Boria, in organizacije »Venezolanos Perseguidos Politicos en el Exilio (VEPPEX)«, ki računajo na podporo kongresnikov in senatorjev kubanskega porekla in Nacionalne kubansko ameriške federacije, med drugimi organizacijami, ki še podpirajo naš Strateški načrt.

- Vzpostavitev stikov znotraj Oboroženih sil takoz aktivnimi, kot z neaktivnimi, že identificiranimi vojaškimi skupinami, da bi razširilikampanjo za zmanjšanje ugleda vlade. Sprejem vloge garanta demokracije v Venezueli, v skladu z načeli Vojaških sil.Na katerikoli način ponovno vzpostaviti delovanje ustave.Vitalna je priprava vojske na tak način, da bo v kriznem in družbeno konfliktnem scenariju izpeljala vstajo proti vladi, ali pa vsaj podprla tuje posredovanje ali ljudsko vsatjo.

Cilj

Nameni predstavljeni v navzočem načrtu so orientirani predvsem na občinske volitve, predvidene za 8. december, hkrati pa se vključujejo v postopno, pospešeno, zmanjšanje vodenja vlade in omogočajo veliko zmago opozicije na tem dogodku, vendar bi bilo bolje, da bi do tega prišlo tudi pred tem. 

{youtube JyrXUIJE0pc}

Posnetek: Vladislav Stres

 

#Nadrejena-rss #Subkultura