Članek
Podalpski panksi ali podalpski Eichmani? To je sedaj vprašanje!

Podalpski panksi ali podalpski Eichmani? To je sedaj vprašanje!

Objavljeno Jan 18, 2014

Imate dovolj dober želodec, da prebavite ves ta idiotizem, ki nam ga servira aktualna politika? Sam imam preventivno v bližini vedno pripravljeno vedro. Da mi gre ob njih na kozlanje, je mil izraz. Pri 40-tih sem postal panks, zato glasno kričim: »Dovolj imam tega SRANJA!«. Panka nam vsekakor manjka!


Vnaprej se opravičujem bralcem zaradi besednega primitivizma, ki je posledica moje jeze. Vladajo nam sebični birokrati, izkoriščevalci, mafijci, ki v našem imenu sprejemajo zakone, ki podpirajo le njihove načrte in dobrobit. Nova koalicijska pogodba? Hahahahahaha!  Šala leta! Levica in desnica? Sredstvo za razdvojevanje ljudstva.

Vlada Alenke Bratušek (skupaj z SD) je, preprosto rečeno, neumna! Opozicije raje ne omenjam. Premierka je dokazano brez kančka vizije, nesposobna vodenja države in sužnja diktata  korporativnega kapitala. Lutka v rokah starih političnih veljakov in njihovih kriminalnih lobijev, ki kot hijene sebično trgajo tisto, kar je od Slovenije ostalo zdravega. Kako sta Mišič in Popovič “speljala” Luko Koper, je šolski primer tega stanja.  Namesto, da bi imeli na čelu vlade sposobno voditeljico, smo dobili neveščo administratorko. Spoštovane dame, ta izjava ni seksistična, saj vemo, da je neumnost univerzalna in zato spolno nediskriminatorna.

Ko je premierka pretekli teden vsa vzhičena poročala s sestanka na temo korupcije, sem se vprašal, ali je možno, da je potrebovala  leto dni za spoznanje, da je ravno korupcija (poročilo KPK o Janši in Jankoviču) dejansko eden izmed glavnih vzrokov, zakaj je sploh prišla na oblast. Eno leto, dragi državljani! Vendar to še ni vse. Njeni ministri kot po tekočem traku odstopajo iz istega razloga. Popoln absurd! Ali res še verjamete, da je takšna vlada sploh sposobna kaj rešiti? Seveda, rešila bo tolste riti aktualnih političnih strank in njihovih veljakov kot so Janša, Jankovič, Lukšič, Erjavec, Virant, Bogovič, Novak itd. S svojo nesposobnostjo ne dela ničesar drugega kot ohranja kontinuiteto političnega idiotizma, ki nam vlada zadnje desetletje! V tem teatru je svoj pravi obraz končno pokazal tudi Igor Lukšič. Sprašujem se, kako se ta visoki človek, kvazi levičar (kvazi intelektualec), ne prelomi, saj o kakšni “hrbtenici” pri njemu ni ne duha ne sluha. S svojimi nedavnimi izjavami se lahko ob bok postavi le še Janezu Janši. Ne bi bil presenečen, če bi se potihem dogovarjala celo o kakšni rešilni koaliciji. Morda pod imenom “socialno demokratski klero fašizem”. Zanimiv je tudi minister za šolstvo Jernej Pikalo. Incident ministra z genialnim dr. Kristijanom Musek Lešnikom,  ki mi je povrnil upanje v možnost konkretne vsebinske reformacije šolstva, pokaže pravi obraz tega infantilnega aparatčika. Karlu Erjavcu, zunanjemu ministru, ne pade na pamet, da bi izkoristil enkratno priložnost in z revijo Time pod pazduho, kjer je na naslovnici papež Frančišek, človek leta, veliki borec proti korporativnem kapitalu (khm, khm ...), odkorakal v Vatikan ter glasno zahteval takojšnjo rešitev ogromne finančne luknje, ki jo je povzročila korpokracija, imenovana RKC. Glede na to, da nimajo denarja (šala), imajo vsekakor veliko našega gozda in nepremičnin. Kajne, Karel? Morda kompenzacija?  Verjamem, da je zanj to znanstvena fantastika. On se bo še naprej neumno smehljal in raje kazen za te abotne rabote prepustil nam, davkoplačevalcem (tudi vam, upokojenci!). Finančni minister? Kdo je ta fantom? Če ga že danes ne vidimo, kako ga bo mogoče videti šele potem, ko bo potrebno za dejanja odgovarjati. Popolnoma  jasno je, da jim je vseeno, če crknemo! Groza!  Še dobro, da imam poleg vedro! Stene so jo zopet dobro odnesle! Ups, ušlo mi je! Spomnil sem se na Boruta! Smola!

Pa ne bodimo tako kritični. Če ta vlada kaj obvlada, je to vsekakor mešanje megle. Njen PR ustroj je vrhunski. Stara šola socializma skupaj z 20 let podlage mafijskega političnega kanibalizma.  Relativizirajo vsako idejo, zato da jo razorožijo in zatrejo že v kali. Tako skozi populizem ohranjajo svoj obstoj. Ko bo javnost proti TEŠ6, bo tudi vlada, ko bo javnost za UTD, bo tudi vlada. Na ta način hitro postane všečna, ko pa je potrebno narediti prvi korak, veselo, brez kančka sramu in odgovornosti prelomi obljubo in nadaljuje z deviantno politiko samoohranitve. Če bi te prazne obljube spisali skupaj, bi dedek mraz naslednje stoletje delal le še za slovensko vlado.  Nova koalicijska pogodba to ugotovitve le še potrjuje. Tehnika manipuliranja se je s pomočjo medijskih slug izpilila do potankosti. Gre za  višek brutalne analne penetracije!

In mi? Družba?

Da je večina neodvisnih temeljev skupaj s strokovnjaki, ki so sami sebi namen, le še farsa in samopromocija, sem opisal v prispevku Kooperanti. Še tiste člane družbe, ki imajo toliko poguma in odgovornosti, da se organizirajo v nove stranke oziroma na kakšen drugačen način skušajo aktivno reformirati družbo, politika s pomočjo medijev ubije, še preden jim sploh uspe spregovoriti. Da bi se kdo od teh mrhovinarjev osredotočil na vsebino, je neumnost. Bolj kot ta jih zanima vse kaj drugega in tako z medijskim spinom sedanji politiki omogočajo njen nadaljnji obstoj. Kanibali!

Ko sem skozi razvijanje realnih projektov začel spoznavati drobovje naše družbe, sem naletel na presenetljivo veliko kreativnosti. In zakaj ta izjemno kreativna slovenska družba ne dobi pogojev in orodij za ustvarjanje? Vedno sem naletel na dva ključna razloga: prvi je, da politika duši kreativnost, saj preprosto ni sposobna razumeti, kje se skriva potencial (nezmožnost vizije). In drugi: politiki dušijo družbo zato, ker jih vsaka pozitivna sprememba za družbo ogroža, kot tudi njihovo kriminalno pridobitniško sistemsko hobotnico.

Pred kratkim so sociologi ugotavljali, da so bili lanski protesti sestavljeni predvsem iz srednjega sloja, ki se jih je udeležil zato, ker naj bi se bal izgube svojih privilegijev. Brezposelnih, oziroma tako imenovanega »nižjega« sloja ni bilo, ker imajo preveč dela z dnevnim preživetjem in se posledično nimajo časa ukvarjati s politiko. Kako bedasta ugotovitev! Kaj res nimajo časa? Kaj počnejo? Cele dneve po širnih dobravah lovijo zajce za obaro? Ne! Časa imajo dovolj, le upanje je mrtvo, ubili so jim voljo! Ljudjem z dna družbe je politka najprej ubila vero v spremembo, upanje. Kastrirala jih je! Tem žalostnim apatikom, žrtvam slaboumne politike, pa se zelo hitro pridružuje tudi srednji sloj skupaj z intelektualci. S svetlobno hitrostjo se celotna družba spreminja v noje, z glavami, zapičenimi globoko v pesek. In ravno to vsesplošno apatično stanje ni nič drugega kot pot v pogubo. Nismo več Hlapci, kot je pravilno ugotovil Ivan Cankar. Postali smo Podalpski Eichmani. Nerazmišljujoča anemična gmota brez vsakršnega upanja, ki je sposobna požreti ogromne količine govna, serviranega s strani politikov. Kimajoči birokrati z izklopljenimi možgani, ki brez razmisleka naredijo, kar jim je ukazano. Konstantno manipulirani in nerazmišljujoči  preprosto nismo več zmožni zakričati: »NE, DOVOLJ NAM JE TEGA SRANJA!« Raje se prepiramo med seboj, kakšnega okusa je in ali je tvoj sosed dobil enako porcijo kot ti! Zavedajte se, spoštovana družba, da je to voda na mlin obstoječe politike – ko se mi prepiramo o neumnostih, ne razmišljamo o TEŠ6, slabih bankah, javnih investicijah na onkološkem oddelku itd. Politika potrebuje nerazmišljujočo družbo, saj se le na ta način lahko ohranja. Zato namesto, da tiščimo glavo v pesek in redno konzumiramo govno, raje dvignimo glave, sesujmo te idiote na predčasnih jesenskih parlamentarnih volitvah in jih prepustimo zgodovini, oziroma bolje, sodstvu! Izbira je preprosta: ali predčasne volitve ali GOVNO! Dober tek!

#Kolumne #Tomaz-pangersic