Članek
Grčija - kdor ovira izvajanje politike EU tvega zapor

Grčija - kdor ovira izvajanje politike EU tvega zapor

Objavljeno Nov 03, 2013

Šokantna novica. Nezaslišano, grozno, neverjetno, ampak kot kaže gre za resnično že izvršeno dejstvo, ki govori napredujočem EU totalitarizmu. Novico smo zasledili na različnih italijanskih spletnih straneh in jo povzemamo. Grška vlada je pred nekaj dnevi, natančneje 24. oktobra, v Kazenskem zakoniku sprejela amandma, po katerem vsaka oseba, ki se zoperstavi ali izraža nestrinjanje z ukrepi proti državam članicam oz. zunanjo politiko Evropske unije, kritiko organizacijam ali osebam, ki delajo v EU, kaznuje z zaporom do dveh let.


Gre za 458 a člen, naslovom "Kršitve zakonodaje EU". Grška vlada, ki jo sestavljata dva nasprotna si pola, Nova demokracija in Pasok, je tako potrdila amandma, ki zapira usta vsem nasprotnikom “evropske visoke finance”. Kdor ovira izvajanje politike EU, tvega zapor.

Tam kjer ne gre z lepa, gre z grda. Ker propaganda o demokratičnosti EU institucij in njenih zastopnikov zaradi krutih izkušenj in preizkušenj grških državljanov ne mora biti več učinkovita, se gre preprosto dlje, z drugimi represivnimi ukrepi, celo kazansko preganjati morebitno kritiko in nasprotovanjem ukrepom EU.

Novica je kot strela iz jasnega odjeknila in se razširjala na medmrežju. Veliko je interpretacij, ki govorijo o nedopustnosti ukrepa brez primere, celo o politiki četrtega rajha. Drugi spet mirijo, da je nekaj povsem normalnega, da se kaznuje kršitve sankcij, ki jih določa EU. Kaže, da ne gre za verbalni delikt, ampak naj bi zadeval kršitve sankcij EU.

Potem, ko je Evropski parlament porabil cela debela 2 milijona evrov, da bi blokiral bloge in spletne strani t.i. evroskeptikov, se sedaj v Grčiji s pomočjo kazenskega zakonika uvaja kaznivo dejanje opozicije novi diktaturi “evropeistov”, evrofilov.

Vse kaže, da ne bo daleč dan, ko se bo razširjanje evropske ideologije vsiljevalo tudi preko režimskega diktata tudi drugje po Evropi; tam kjer bo potrebno zaradi naraščanja evrokritikov oz. uvida državljanov nad veliko EU prevaro.

Namen izvršne oblasti Samarasa in Venizelosa – kot povzema spletni časopis Prin - je kriminalizacija vsakršne politične akcije, ki se z besedami ali dejanji noče ukloniti liniji vodenja zunanje politike EU. Ukrep seveda utegne v državi povzročiti še večji kaos, kjer nepokorščina in neposlušnost postajata očitno imperativ opozicije; edino orodje, ki je še v domeni ljudstva. Vsega drugega so jih že oropali in jih zadolžili za generacije vnaprej.

Pravzaprav Grki sploh ne bi imeli kaj izgubiti, če bi izstopili iz EU in območja evra. Ravno nasprotno to bi bila lahko rešitev in odrešitev, ki pa predstavlja veliko latento grožnjo prav obstoju in verodostojnosti same strukture EU.

Verjetno ni naključje, da so grške oblasti za več kot dvajset dni ukinile nacionalno televizijo in odpustile vse novinarje. Namenoma in načrtno je bila izvedena čistka ter na novo se je zaposlilo ustrezne novinarje, ki jim je dan nagobčnik o čem smejo in ne smejo govoriti. Cenzura je velika, a pri ljudeh razumljivo raste odpor do evropskih institucij, evra, EU politikov ali bolje trojke in vse absurdnih ukrepov, ki jih ti neusmiljeno izvajajo na državljanih. Le ti so se izkazali kot popolna polomija, a kljub temu se gre še naprej v isti smeri. Stanje je že več kot kritično in samo vprašanje časa je kdaj bo počilo.    

 

#Kolumne #Elena-pecaric