Pečena zelenjavna lazanja
Sestavine:
2 bučki
2 srednje velike jajčevce
2 rdeče paprike
1 čebula
2 stroka česna
400 g svežih paradižnikov
250 g svežega špinače
200 g skute
200 g sira
12-15 listov sveže bazilike
Olivno olje
Sol in poper po okusu
9-12 listov testenin za lazanje
Priprava zelenjave:
Bučke in jajčevce nareži na tanke rezine.
Rdeče paprike nareži na trakove.
Čebulo in česen nasekljaj.
Peka zelenjave:
V večji ponvi segrej malo olivnega olja in na njem prepraži čebulo in česen, dokler ne postaneta zlato rjava.
Dodaj bučke, jajčevce in papriko ter jih praži, dokler ne postanejo mehki. Začini s soljo in poprom.
Priprava paradižnikove omake:
Sveže paradižnike nareži na kocke (če uporabljaš pelate, jih le stresi v ponev).
Dodaj paradižnik v ponev z zelenjavo in kuhaj na srednji temperaturi, dokler se omaka ne zgosti. Dodaj svežo baziliko.
Priprava špinače:
Na drugi ponvi na hitro prepraži špinačo, da se zmehča. Po potrebi dodaj malo olivnega olja in začini s soljo.
Sestavljanje lazanje:
V pekač položi plast paradižnikove omake na dno.
Na to položite plast testenin za lazanje, nato plast zelenjavne mešanice, plast špinače in malo skute. Ponovi postopek, dokler ne zmanjka sestavin. Zadnja plast naj bo paradižnikova omaka, posuta z naribanim sirom.
Peka:
Pečico segrej na 180 °C in peci lazanje približno 30-40 minut, dokler se sir ne stopi in rahlo zapeče.
Postrežba:
Pusti lazanje, da se ohladijo nekaj minut, nato jih nareži in postrezi. Okrasite z nekaj sveže bazilike.