Članek

VABILO

SEMINAR SLOVENSKIH PREDVODNIKOV IN PREDVODNIC

Laško, 18. september 2021, Rok prijav 15.9.2021

Objavljeno Sep 09, 2021

Vse predvodnice, predvodnike, dirigentke, dirigente, predsednice in predsednike slovenskih godb vabimo na seminar slovenskih predvodnikov in predvodnic. Seminar bo najlažje prikazal števile tematike slovenskega godbeništva, ki jih boste lahko v letošnji sezoni uporabili za redno izpeljavo društvenih vaj.

TEMATIKE PREDAVANJ:

1. Predstavitev tekmovanja in festivala slovenskih godb in mažoretnih skupin v korakanju.
2. Vloga in povelja predvodnikov in predvodnic
3. Predstavitev povelji s pomočjo tolkal.
4. Praktični prikazi:
          -        Uporabnost obratov in zavojev – angleški in ameriški obrat, normalen in holandski zavoj.

          -      Metode treninga obratov in zavojev

5. Pogovor o dobrih praksah

PREDAVATELJI:

Gregor Vidmar, klarinetist, predvodnik in dirigent Godbe Domžale ter predvodnik  Orkestra Slovenske vojske, s katerimi je nastopil na številnih paradah in showih po EU.

Mihael Dergan, aktualni predsednik Komisije za korakanje in figurativo ZSG. Bil je predvodnik in vodja bobnarske skupine Laške pihalne godbe. Je avtor štirih samostojnih show točk, kreator predvodniškega sistema za godbe s spremljevalnimi skupinami. Kot predvodnik je sodeloval na Rdečem trgu v Moskvi, na največjem festivalu vojaških orkestrov.

Sabina Seme, predsednica strokovnega odbora za korakanje v okviru Mažoretne zveze Slovenije. Je članica Mažoret Laško že več kot 25 let, včasih kot plesalka, kasneje trenerka in sedaj vodja mažoretne sekcije znotraj KD Laška pihalna godba. Je soavtorica treh show točk in nacionalna MZS sodnica 2. stopnje.

Nika Fink, članica Upravnega odbora Mažoretne zveze Slovenije. Je članica Novomeških mažoret že 14 let, trenutno tudi predsednica društva. Kot predvodnica mažoretno skupino vodi zadnjih 11 let, leto manj pa opravlja tudi delo trenerke.

KOTIZACIJA ZA SEMINAR

Zaradi namena seminarja, ki je pospeševanje napredka slovenskih godb in mažoretnih skupin, je udeležba na seminarju za predvodnike brezplačna.

PRIJAVA

Svojo udeležbo potrdite do 15. septembra 2021 na e-naslov daniel.leskovic@jskd.si

Za dodatne informacije se lahko obrnete na:

JSKD - Laško, (03) 734 20 43, oi.lasko@jskd.si
JSKD – inštrumentalna glasbena dejavnosti, (01) 241 05 32, daniel.leskovic@jskd.si