3P HUB

Želimo ustvariti okolje, v katerem se spodbuja deljenje izkušenj ter dobrih praks, pa tudi reševanje težav in vprašanj, s katerimi se spopadamo. S skupnimi močmi in idejami smo lahko navdih za oblikovanje rešitev ter spodbuda vsem, ki se s tem srečujejo prvič.

Kategorija: trajnost

NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

RRA Zasavje cilja na proizvodnjo 250 ton zelenega vodika letno!
Gigant Amazon je napovedal, da bo finančno podprl obravnavo neenakosti med spoloma v ekosistemu podnebnega financiranja in po
Veste, da so hidroelektrarne v resnici optimalna alternativa pri iskanju zelene energije?
Podelili so že 39. Slovenski oskar za embalažo! 
Applova prizadevanja za razogljičenje dobavne verige!
Deloitte napoveduje 10-letno zavezo za 1,5 milijarde dolarjev za družbeni vpliv
Francosko zagonsko podjetje Commune uvaja sobivanje za enostarševske družine!
Kako zveni slovenski gozd? 
Polni sedeži, bolj prazne ceste z GoOpti d.o.o.! 
Triglavski ledenik tudi v Pekingu!
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2023
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

RRA Zasavje cilja na proizvodnjo 250 ton zelenega vodika letno!

3P HUB
31.01.2023 09:39 (pred 4 dnevi)

Regionalna razvojna agencija (RRA) Zasavje je bila s partnerji uspešna na razpisu H2Regions, ki dodeljuje pomoč evropskim regijam za razvoj čistih oziroma zelenih vodikovih tehnologij.

Britansko podjetje Element Energy ji bo tako svetovalo pri razvoju projekta, s katerim želijo v zasavski regiji vzpostaviti dve večji enoti za proizvodnjo zelenega vodika.

Več pa si lahko preberete tukaj. 

Gigant Amazon je napovedal, da bo finančno podprl obravnavo neenakosti med spoloma v ekosistemu podnebnega financiranja in po

3P HUB
26.01.2023 08:55 (Jan 26, 2023)

Nove zaveze vključujejo 50 milijonov dolarjev, ki jih bo Amazon namenil neposrednim naložbam v podjetja s področja podnebnih tehnologij, ki jih vodijo ženske, sredstva pa bodo dodeljena iz Amazonovega sklada Climate Pledge Fund, programa tveganih naložb za podporo vizionarskim podjetjem, ki razvijajo izdelke in storitve za lažji prehod na brezogljično gospodarstvo. 

Več pa tukaj. 

Polni sedeži, bolj prazne ceste z GoOpti d.o.o.! 

3P HUB
24.01.2023 15:19 (Jan 24, 2023)

Glavni namen projekta je priprava strategij in izvajanje načrtov mobilnosti, ki bodo utemeljili potrebo po sistematičnem razvoju infrastrukture za razvoj multimodalnosti v regiji. V okviru projekta je bil razvit sistem dinamičnega kolektivnega prevoza potnikov kot trajnostna alternativa obstoječim načinom prevoza. Z razvojem načrtov mobilnosti za upravljanje trajnostne mobilnosti na lokacijah z velikim prometom projekt prispeva k boljšemu upravljanju mobilnosti. Glavni cilj projekta pa je seveda omejiti negativne vplive na okolje, ki so posledica netrajnostnih oblik mobilnosti, in dolgoročni razvoj trajnostne mobilnosti. 

GoOpti v sklopu projekta nudi 3 mesece brezplačne vožnje vsak delovni dan od februarja do konca aprila iz Kranja, Kamnika, Domžal, Radomlje, Komende, Mengša in Trzina do UKC in BTC.
Skupaj s partnerji (RRA LUR, Institut Jožef Stefan, IPoP, Ljubljanski urbanistični zavod ter drugi) je GoOpti namreč v okviru projekta vzpostavil novo trajnostno obliko prevoza na delo - di

Ikea s financiranjem podnebnih sprememb! 

3P HUB
19.01.2023 11:05 (Jan 19, 2023)

Ključna področja uporabe, ki jih je opredelila fundacija, vključujejo spodbujanje prehoda na alternativne beljakovine in beljakovine rastlinskega izvora ter zmanjšanje emisij metana v kmetijstvu.

Ta zaveza je del zaveze fundacije IKEA, ki je lani napovedala 1 milijardo evrov za financiranje programov na področju podnebnih sprememb. 400 milijonov evrov je bilo namenjenih Globalnemu energetskemu zavezništvu za ljudi in planet (GEAPP), ki se osredotoča na prehod na čisto energijo v državah v razvoju.

Več pa tukaj. 

Hiška s skromnimi 17 kvadratnimi metri

3P HUB
17.01.2023 10:59 (Jan 17, 2023)

Poleg majhne hiške je tudi ogromen vrt, na katerem mlad par prideluje svojo zelenjavo, na posestvu pa sprejmata tudi vodene obiske, ki združujejo Tjašino akademsko znanje in Robertovo znanje vrtnarjenja. 

Več o njuni zgodbi pa si lahko preberete tukaj. 

LinkingAlps ali trajnostno na pot

3P HUB
16.12.2022 16:10 (Dec 16, 2022)

V okviru projekta LinkingAlps (Regionalna razvojna agencija ljubljanske urbane regije) v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo razvija načrtovalec poti A to B. Cilj projekta je spodbujanje uporabe javnega prometa in krepitev trajnostne mobilnosti.


Projekt LinkingAlps z razvojem načrtovalcev poti v državah alpske regije predstavlja prvo mednarodno povezovanje storitev in poenotenje dostopa do podatkov v tej regiji. Sistem A to B bo povezan s podatki ostalih držav in bo omogočal tudi načrtovanje mednarodnih poti. 

Več si lahko preberete na povezavi. 

Triglavski ledenik tudi v Pekingu!

3P HUB
16.12.2022 13:48 (Dec 16, 2022)

Projekt Misija: Triglavski ledenik v Peking je nastal na pobudo Pivovarne Laško Union v soorganizaciji z OKS-ZŠZ. Namen projekta je ozaveščanje o globalnem segrevanju, njegovih uničujočih posledicah za okolje in obstoj zimskih športov. Cilj partnerjev projekta je bil, da se za vsak prevoženi kilometer posadi po eno drevo, s čimer bi okolje razbremenili za večkratnik količine izpustov, nastalih s projektom. 


Z namenom izničenja ogljičnega odtisa, ki je nastal med projektom, je Družba Slovenski državni gozdovi, d.o.o. (SiDG) v sodelovanju z OKS-ZŠZ in Pivovarno Laško Union v ponedeljek, 24. oktobra, na Pokljuki posadila 1.450 sadik različnih drevesnih vrst. S tem se je zaključila večmesečna aktivnost sadnje dreves v okviru projekta Misija: Triglavski ledenik v Peking. V Kočevki Reki, v Trnovskem  gozdu in na Koroškem je sadnja potekala v spomladanskem času, skupaj pa se je na vseh štirih lokacijah posadilo 16.200 dreves, s čimer je prvotni cilji (13.000 sadik) celo presežen. Pomemben del

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj