Vabilo na pogovor: Za več delovnih mest in manj politike v gospodarstvu Sobota, 7. februarja 2015,
Spletni Časnik
Državnozborske volitve 2014

Petek, 6. Februar 2015 ob 09:37

Vabilo na pogovor:
Za več delovnih mest in manj politike v gospodarstvu

Sobota, 7. februarja 2015, ob 15. uri, dvorana Triglav, GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

O razlogih ZA privatizacijo in umik politike iz gospodarstva bodo spregovorili tudi:
– Gospod Igor AKRAPOVIČ, ustanovitelj svetovno priznanega podjetja Akrapovič;
– Gospa Gertrud RANTZEN, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice;
– Dr. Žiga TURK;
– Dr. Egon ZAKRAJŠEK, vodja raziskav pri Ameriški centralni banki (FED);
– Gospod Andrej MERTELJ, ustanovitelj mednarodnega podjetja Datalab;

Ker je število mest omejeno, vas prosimo, da svojo udeležbo prijavite tukaj. Udeležba in parkiranje v garaži GZS sta brezplačna.

 

Zakaj sem podpisal, podpisala Peticijo za privatizacijo:

Matej Potokar, Predsednik Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji

Pomanjkanje privatizacije ovira tuje investicije in škodi dolgoročni konkurenčnosti Slovenije v globalnem gospodarstvu. Mnoge tuje investitorje je že v preteklosti odvrnilo sklicevanje prejšnjih Vlad na “nacionalni interes” ter vztrajanje pri nadzoru nad upravljanjem v primerih, ko so skušale prodati državno lastnino. Potrebujemo premišljeno gospodarsko strategijo za celotno Slovenijo, ki vključuje tudi privatizacijo, »hitre zmage« in dobre primere, saj zaradi preteklih neuspešnih poskusov s strani tujih investitorjev in nepreglednih postopkov, nekateri preprosto nimajo več zaupanja, da je Slovenija prostor priložnosti. Strah pred tujimi investitorji je odveč. V Sloveniji obstajajo odlični primeri podjetji v tuji lasti, ki pa veliko doprinesejo slovenskemu prostoru prav z družbeno odgovornih delovanjem, stabilnim zaposlovanjem in vrhunskim korporativnim upravljanjem.

Mark Boris Andrijanič

Peticijo podpiram, ker verjamem, da bi umik politike iz gospodarstva pomembno prispeval k normalizaciji tako slovenske politike, kot tudi gospodarstva. Politikom bi bila s privatizacijo odvzeta možnost, da ustvarjajo, nagrajujejo in, če je potrebno, rešujejo prijateljska omrežja na račun državnih podjetij. Posledično bi se močno zmanjšal izjemen vpliv, ki ga imajo takšna omrežja na slovensko politiko danes. V državnih podjetjih pa bi se s privatizacijo končno rešili kulture klientelizma in politikantstva, ki zavira razvoj celotnega slovenskega gospodarstva. S svežim kapitalom bi prišla tudi nova znanja in delovna mesta, še posebej za mlade generacije, ki jih je kriza močno prizadela. Postanimo torej končno normalna država, v kateri se ne nagrajuje političnih zvez, temveč pošteno podjetnost, in v kateri davkoplačevalci ne rešujemo zavoženih državnih bank, temveč najranljivejše člane družbe.

Več lahko preberete na strani za-privatizacijo.org, kjer lahko podpišete tudi peticijo.

za-privatizacijo.org: M. Potokar in M. B. Andrijanič + Za več delovnih mest in manj politike v gos

Sorodni prispevki: R. Novak, Finance: S kančkom dobre volje in nasmeškom na obrazu Zadnji veliki štos, da je »socialna kapica le izgovor za razvojno lenobo delodajalcev«, gotovo sodi v anale in zares upam, da sta Akrapovič in Boscarol... G. Novković, Portal plus: Zverinice iz Rezije. […]

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

16954 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

16908 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

16969 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

16348 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

16309 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

16251 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.
Teme
Novice

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

Vabilo na pogovor: Za več delovnih mest in manj politike v gospodarstvu Sobota, 7. februarja 2015,