KOLEDAR DOGODKOV: Srečanje pod lipami – Alenka Puhar, Višarski dnevi mladih …
Spletni Časnik

Sreda, 15. Julij 2015 ob 11:01

Srečanje pod lipami – Alenka Puhar

Kulturni center Lojze Bratuž in Krožek za družbena vprašanja Anton Gregorčič vabita na novo Srečanje pod lipami, ki bo v četrtek, 16. julija 2015. Gostja večera bo Alenka Puhar, časnikarka, izobraženka, prevajalka, publicistka in urednica, komentatorka, aktivistka na področju človekovih pravic, ena izmed protagonistov slovenske demokratizacije in osamosvojitve. Pogovor bo vodil časnikar Ivo Jevnikar in bo potekal v zunanjih prostorih pri Kulturnem centru Lojzeta Bratuža s pričetkom ob 20.30.
________________

Višarski dnevi mladih

Rafaelova družba tudi letos vabi na Višarske dneve mladih. Ti bodo potekali ob 31. julija do 2. avgusta. Udeleženci se bodo seznanili s povojnim begunstvom in življenjem v Ziljski dolini, dnevi se bodo zaključili z Romanjem treh Slovenij.

Letos se bodo odpravili po poteh slovenskih povojnih izseljencev v Špitalu in Lienzu pod vodstvom mag. Helene Jaklitsch in s pričevanjem zakoncev Starman. V drugem delu bomo spoznavali Ziljsko dolino, ki jo bodo predstavili domačinki in kulturni delavki Milka Kriegl in Pepca Druml, župnik Stanko Trap ter ravnateljica dvojezične ljudske šole Katarina Sticker.

Na 27. romanju treh Slovenij bodo prisluhnili predavanju tržaškega časnikarja in publicista Iva Jevnikarja. Sledila bosta slovesna sveta maša, ki jo bo skupaj z izseljenskimi duhovniki daroval nadškof msgr. Alojz Uran, in kratek kulturni program.

Prispevek za Višarske dneve mladih (prevoz, nastanitev, hrano in goste) je 50 €. Prijave za Višarske dneve mladih:

Rafaelova družba

tel.: 01 438 30 50

mail: rafaelova.druzba@siol.net

________________

Duhovno počitniški dnevi za starejše: “Malo upočasnjeno, a enako veselo!”

Zaznamovani smo že z mislijo, da je dopust čas, ko odidemo nekam daleč in si privoščimo nekaj izjemnega, pa nas velikokrat to pusti prazne in razočarane. Povsem nekaj drugega pa je, ko se umirimo, poglobimo v razmislek in medsebojni pogovor. Ob tem lahko odkrivamo še lepote naše ožje domovine in neposrednega okolja, ki jih ne bomo nikoli povsem spoznali. In duša se napolni z občutkom lepega in pristnega.

Od nedelje, 2. do četrtka, 6. avgusta 2015

Voditelji: Jože Planinšek in sodelavci Doma sv. Jožef

Pričetek v nedeljo ob 18. uri, sklep v četrtek s kosilom.

Prijave zbirajo do 1. avgusta na 059-073-800 ali info@jozef.si.
________________

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

KOLEDAR DOGODKOV: Srečanje pod lipami – Alenka Puhar, Višarski dnevi mladih …

Sorodni prispevki: Vabilo: Srečanje pod lipami z Marijo Stanonik ​V četrtek ob 20.30 bo pod lipami v Kulturnem centru Lojze Bratuž nov večer, tokratna protagonistka pa bo literarna zgodovinarka, docentka, etnologinja in teologinja Marija... T. Troha: »Spravo dosežemo tako, da jo prevedemo v enkratno dejanje,« […]

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

17923 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

17876 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

17927 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

17275 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

17228 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

17173 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

KOLEDAR DOGODKOV: Srečanje pod lipami – Alenka Puhar, Višarski dnevi mladih …