KOLEDAR DOGODKOV: Srečanje pod lipami – Igor Omerza, 27. romanje treh Slovenij na Svete Višarje, Lib
Spletni Časnik

Sreda, 29. Julij 2015 ob 12:39

Odpri galerijo

Srečanje pod lipami – Igor Omerza

Pod lipe Kulturnega centra Lojze Bratuž se po dveh letih vrača Igor Omerza. V zadnjih mesecih je svoje raziskovanje usmeril v tematiko, ki se neposredno tiče zamejstva v Italiji, saj je v tiskarni njegova zadnja knjiga, ki je posvečena Študijskim dnevom Draga in UDBI, ki je protagoniste, predavatelje in vsebine vsakoletne Drage vsa desetletja zelo pozorno nadzirala, o Dragi so razpravljali tudi na sejah partijskega vrha in vodstva takratne socialistične Republike Slovenije.

Na goriškem večeru, ki bo v četrtek, 30. julija, ob 20.30 v Kulturnem centru Lojze Bratuž, bo Igor Omerza spregovoril tudi o knjigi o Dragi, ki bo izšla v teh dneh pri tržaški založbi Mladika in bo predstavljena v okviru letošnjih jubilejnih 50. Študijskih dnevov DRAGA. Z gostom se bo zato v Gorici pogovarjal tržaški sogovornik, in sicer glavni urednik založbe Mladika Marij Maver.

Srečanja pod lipami prirejata v skupnem sodelovanju Kulturni center Lojze Bratuž in Krožek za družbena vprašanja Anton Gregorčič.

________________

Liberty Seminars 2015

8. letni Liberty Seminars bodo v Bohinju (Hotel Jezero) potekali od 23. do 28. septembra 2015.
Dogodek je namenjen razpravi, predstavitvam in polemikam o človekovih pravicah, trgih, javnih politikah, zakonodaji v idilični pokrajini Julijskih Alp.

Enotedenska seminarja – Liberty Camp in Liberty Academy – nudita udeležencem priložnost za razprave o ekonomskih
in političnih temah skozi leče klasično libaralnih idej.

Za sodelovanje na razpravi o svobodi s 40 drugimi udeleženci na Liberty Seminars 2015 se je potrebno do 1. avgusta prijaviti TU.

________________

Večer v atriju – Tilen Naraks z gosti

Dom sv. Jožef Celje vabi na četrti večer v atriju, ki bo v znamenju vokala in klaviatur, nastopa baritonist Tilen Naraks z gosti:
– spremljava mag. Primož Mavrič,
– sopranistki Maša Malgaj in Mojca Žerjav,
– tenorist Matic Zakonjšek
Večer bo v nedeljo, 2. avgusta 2015, ob 19. uri, v atriju Doma sv. Jožef Celje
Vstop prost – vabljeni!

________________

Duhovno počitniški dnevi za starejše: “Malo upočasnjeno, a enako veselo!”

Zaznamovani smo že z mislijo, da je dopust čas, ko odidemo nekam daleč in si privoščimo nekaj izjemnega, pa nas velikokrat to pusti prazne in razočarane. Povsem nekaj drugega pa je, ko se umirimo, poglobimo v razmislek in medsebojni pogovor. Ob tem lahko odkrivamo še lepote naše ožje domovine in neposrednega okolja, ki jih ne bomo nikoli povsem spoznali. In duša se napolni z občutkom lepega in pristnega.

Od nedelje, 2. do četrtka, 6. avgusta 2015

Voditelji: Jože Planinšek in sodelavci Doma sv. Jožef

Pričetek v nedeljo ob 18. uri, sklep v četrtek s kosilom.

Prijave zbirajo do 1. avgusta na 059-073-800 ali info@jozef.si.
________________

27. romanje treh Slovenij na Svete Višarje

nedeljo, 2. avgusta 2015 se bodo na Svetih Višarjah srečale matična, zamejska in izseljenska Slovenija.

Ob 10.30 bo predavanje tržaškega časnikarja in publicista Iva Jevnikarja z naslovom 70 let po dogajanju, ki je spremenilo vse “tri Slovenije”. Ob 12.00 bo slovesna sveta maša, ki jo bo skupaj z izseljenskimi duhovniki daroval nadškof msgr. Alojz Uran. Ob 13.00 bo na ploščadi za cerkvijo kratek kulturni program. Ob letu posvečenega življenja bodo tako mašo kot kulturni program s petjem sooblikovale Marijine sestre.

Dogodek organizirata Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov v Evropi.

________________

Evropski dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov 2015

Letošnja prireditev ob evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov v ponedeljek,
24. avgusta 2015.

Študijski center za narodno spravo bo ob tej priložnosti pripravil spominski dogodek z odprtjem fotografske razstave Umik čez Ljubelj, ob 19. uri v zaporniških celicah, Beethovnova ulica 3 v Ljubljani. Pred tem bo v stolnici sv. Nikolaja maša za žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov.

________________

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.

KOLEDAR DOGODKOV: Srečanje pod lipami – Igor Omerza, 27. romanje treh Slovenij na Svete

Sorodni prispevki: Vabilo: Predavanje Igorja Omerze Mohorjeva založba iz Celovca in VSO Sevnica vabita na predstavitev knjig in predavanje z naslovom METODA delovanja UDBE avtorja Igorja Omerze. Predavanje in predstavitev knjig... Vabilo: Srečanje pod lipami z Marijo Stanonik ​V četrtek ob 20.30 bo pod lipami […]

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 14. Sep 2022 at 07:08

17923 ogledov

Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba
Če bo prenos pogreba v živo tudi prihodnji ponedeljek, bi iskreno želel od vodstva RTVS, da za komentiranje izbere najbolj kompetentne komentatorje, ki vejo, kaj je kultura, kaj slovesnost trenutka, kaj žalost ob slovesu od ljubljene osebe, in ki bodo to znali tudi primerno – zadržano, le kadar je treba in s potrebno pieteto – komentirati. The post Prenos kraljičinega pogreba, če bo na nacionalni TVS, naj komentira kompetentna oseba appeared first on Časnik.

Tue, 13. Sep 2022 at 07:00

17876 ogledov

Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah
Priti, zgoditi se mora voditelj, ki svoje fante vodi skozi vse faze preizkušenj. Od začetnega trpljenja na treningih do odpovedovanja družinam, zopet treningi, ki skozi tedne postajajo zahtevnejši. Vsakdo, ki se je vsaj malo bolj zares ukvarjal z športom, ve, kaj hočem povedati. The post Tina Maze je spodbudila preobrazbo tudi v ekipnih športnih panogah appeared first on Časnik.

Mon, 12. Sep 2022 at 06:26

17927 ogledov

Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več
In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej. The post Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:29

17275 ogledov

Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti
Resnično se zahvaljujem vsem, ki ste bili z menoj na poti. Zahvaljujem se vsem, ki ste bili z menoj prek socialnih omrežij, tudi vaše molitve in spodbude so nas gnale naprej. Zahvaljujem se tudi tistim, za katere vem, da bi se udeležili romanja, pa je zdravje načelo telo – tudi vi ste bili z nami. The post Peš romanje ni navaden izlet, a se ga splača opraviti appeared first on Časnik.

Sun, 11. Sep 2022 at 07:08

17228 ogledov

Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša
Za oblikovanje skupnosti je najprej pomembno, da smo pripravljeni poslušati drugega in stopiti z njim v dialog. Vemo, kako težko otroci počakajo, da nekdo v skupini konča svojo misel, saj bi radi takoj povedali svoj pogled. The post Teden vzgoje 2022: Skupnost, ki se posluša appeared first on Časnik.

Sat, 10. Sep 2022 at 10:13

17173 ogledov

Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji
Kar nekaj Slovencev je, ki imajo še danes več kot odlične spomine tako na sedanjega kralja Karla III. kot na njegovo pravkar umrlo mamo, kraljico Elizabeto II. Naj počiva v miru! The post Spomini na obiska kraljice Elizabete II. in princa Charlesa v Sloveniji appeared first on Časnik.

Prijatelji

Bojan  AhlinRoža Karan (Astrologinja)Branko GaberAleš ČerinMatija Gabrovšek

NAJBOLJ OBISKANO

KOLEDAR DOGODKOV: Srečanje pod lipami – Igor Omerza, 27. romanje treh Slovenij na Svete Višarje, Lib