Članek
poslovni model
Objavljeno Apr 09, 2014

pri nas, "na podeželju" ljudje vedno potrebujejo prevoz vseh mogočih stvari (pesek, drva, zemlja,...), ker pa je tovornjakarjev malo, ali pa so dragi, se takšni prevozi navadno opravljajo s traktorjem in prikolico.

poznam enega od njih, ki tovrstne storitve opravlja že najmanj 25 let. njegova največja nočna mora je, da bi peljal "polovično furo." ob nakladanju (zdraven seveda res pridno pomaga), če bi kazalo da je materiala manj kot za polno prikolico (seveda s povišanimi stranicami), se vznemiri skoraj do roba paničnega napada. pravi, da ga je najbolj strah tega, da bi ljudje videli, da vozi na pol prazno prikolico, trdno prepričan ne samo, da ljudi to zanima, ampak tudi, da dejansko gledajo. pa ve, da je to iluzija, a si ne more pomagati, sprijaznjen, da takšen pač je.

pravi, da je vsakič, ko je komu peljal pesek, tiste v kamnolomu "podkupil" s kakšno pivo, da so mu naložili še kakšnega pol kubika več, tako je bila fura res polna, pa tudi pri strankah ni imel reklamacij. na koncu so bili vsi srečni, tisti v kamnolomu, stranka, še najbolj pa on sam. tako počne že dolga leta, pa čeprav na škodo sebi (traktorju, prikolici). osebno se mi zdi vse skupaj malce pretirano, ampak kaj jaz vem, človek si je s tem zgradil hišo, družino, življenje in še vedno dela, še vedno ima stranke, tudi v tej največji "krizi vseh kriz."