Prijatelji (3)
Ernest Skrjanec
Milan Urbič
Sara Jager
Spremljevalci (10)
MARIJA VOLGYI
Petra Sivec
Nataša Lovrič
Dajana Babič
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Dr. Christane Northrup : »Zakaj je medicinska termografija najboljša metoda pregleda dojk?«
Zakaj se ponoči zbujamo ob določeni uri in zakaj se v določenem delu dneva počutimo slabo?
Bi lahko bila Švica prva država, ki bo opustila mamografijo?
Antibiotiki škodujejo bolj, kot si lahko predstavljamo!
Diagnoza DCIS: rak dojke ali neupravičen preplah?
Rak dojke: Pozor pri dodatnem uživanju kalcija!
Hormonsko neravnovesje: Ali je zares kriv estrogen?
Medicinska termografija: povezava med ščitnico in rakom dojke? Poglejmo primer…
Ali neravnovesje hormonov vpliva na delovanje ščitnice?
Se zbujate med 3. in 5. uro zjutraj? Vas tišči v prsih? Kašljate?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
September 2020
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Napihnjenost in spahovanje po vsakem obroku…Kje je resnični vzrok?

Davor Bilić
14.11.2016 12:19 (Nov 14, 2016)

In ni ga, ki se ne bi spraševal, zakaj je temu tako in kje so vzroki za takšno počutje.

Vzrokov za navedeno počutje pa je lahko veliko, pri čemer jih je izredno težko identificirati, v kolikor iščemo »na slepo«, torej po celotnem prebavnem traktu in trebušnem predelu. Dostikrat se zgodi, da gre tudi za t.i. »preneseno bolečino«, kar pomeni, da žarišče ni na predelu telesa, kjer se bolečina pojavi, temveč nekje povsem drugje, zaradi česar zdravljenje bolečega predela ne odpravi dejanskega vzroka težave.

Dodatno nevšečnost povzroča tudi dejstvo, da je načinov pregleda prebavnega trakta več (gastroskopija, kolonoskopija…), da jih je potrebno medsebojno kombinirati in da so neprijetni, zaradi česar se jih ljudje izogibajo, obstajajo pa tudi določene omejitve, kot npr. pri načinu pregleda tankega črevesja.

V naštetih primerih ima metoda zdravstvenega pregleda s termo kamero celo vrsto prednosti.

Pri omenjeni metodi, se pregled celotnega predela prebavnega trakta, opravi z eno samo meto

Putika: Kako resnično aktivirati in pospešiti presnovo?

Davor Bilić
09.11.2016 11:49 (Nov 09, 2016)

Pri dieti, se priporoča prehrana z malo purinov (snov, ki nastane pri presnovi beljakovin), kar pomeni, da morate nenehno paziti, kaj in koliko pojeste, zahteva pa se tudi popolna abstinenca alkohola. Obenem to pomeni, da ste na te omejitve obsojeni do konca življenja.

Druga smer je bistveno boljša, saj gre za izvajanje ukrepov s ciljem aktiviranja in pospeševanja presnove, kar pomeni, da v primeru dosege zadanih ciljev, zgoraj navedene omejitve lahko počasi eliminiramo.

Da bi dosegli zadane cilje, pa moramo ukrepati na treh področjih:

  • 1.      Na začetku je tudi pri tem pristopu vseeno potrebna omejitev vnosa purinov, torej previdnost pri prehrani, saj medtem, ko izvajamo ukrepe za spodbujanje metabolizma, ne želimo dodatno obremenjevati naše presnove, ki je že tako ali tako v slabem stanju.
  • 2.      Razstrupljanje celotnega telesa. Pri tem imam v mislih predvsem pravilno razstrupljanje, z resnično naravnimi, organskimi pripravki in ne z dopolnili, ki nam jih vsakodnevno ponujajo v

Čas med 19. in 21. uro: Perikardij

Davor Bilić
08.11.2016 13:40 (Nov 08, 2016)

Kaj sploh je perikardij oz. osrčnik? To je s tekočino napolnjena vrečka, ki obdaja in ščiti srce. V tradicionalni kitajski medicini predstavlja t.i. »dodaten organ«, ki je odgovoren za cirkulacijo in transport hranilnih snovi do vsake naše celice, sorodni organi pa so možgani in reproduktivnimi organi.

Perikardij se v dnevnem ritmu organov oz. v t.i. uri organov, nahaja na poziciji št. 9. in je najbolj aktiven v časovnem intervalu med 19. in 21. uro.

To je idealen čas za nežne in sproščujoče vadbe, ki pripomorejo k boljšemu spanju, kot npr. meditacija, raztezanje, joga, pranajama, branje, intimne pogovore, spolnost itd.

Perikardij med drugim, uravnava tudi naslednje funkcije:

  • -        Ščiti pred emocionalnim zlomom
  • -        Usmerja odnos do sebe in drugih
  • -        Hladi in poganja kri
  • -        Pomirja želodec

V kolikor je perikardij v neravnovesju, se lahko pojavijo naslednji simptomi:

  • -        Srčne aritmije
  • -        Bolečina in občutljivost v tkivu dojk
  • -        Mater

Ali neravnovesje hormonov vpliva na delovanje ščitnice?

Davor Bilić
07.11.2016 13:22 (Nov 07, 2016)

Hormonsko neravnovesje v primeru estrogenske dominance oz. povišane ravni estrogena v telesu, dejansko zmanjšuje oz. zavira delovanje ščitnice na način, da povečuje vsebnost ščitničnih globulinov.

Omenjeno povezavo zlahka opazimo pri pregledu z neinvazivno metodo medicinske termografije. Spodnja slika desno prikazuje izrazito hormonsko neravnovesje, vidno na termografski sliki z medicinsko termo kamero.

Istočasno vidimo na sliki levo zgoraj izrazito hipotermijo (hladno področje) na referenčnem predelu ščitnice, kar indicira povezavo med omenjenima pojavoma. Laboratorijski test hormonskega ravnovesja iz sline, je potrdil naštete ugotovitve in sledijo ukrepi za odpravo hormonskega neravnovesja.

Čez 3 mesece je sledil kontrolni pregled z medicinsko termografijo, na katerem smo, s primerjavo termogramov, ugotovili odpravo hormonskega neravnovesja in izboljšanje delovanja ščitnice.

Več o metodi zdravstvenih pregledov z medicinsko termo kamero, izveste na spodnji povezavi:

http://www.v

Medicinska termografija: Glavoboli…Morda pa je vzrok v sinusih?

Davor Bilić
27.10.2016 13:53 (Oct 27, 2016)

Gospa srednjih let je prišla na rutinski preventivni pregled celotnega telesa z medicinsko termo kamero. Poroča o občasnih glavobolih, nepojasnjenega izvora, diagnoze nima. Morebitnih težav s sinusi ne navaja.

Pregled glave in vratu pokaže ostro vertikalno področje hipertermije na desnem predelu čela, z razširitvijo v predel desnega očesa, kar sovpada z referenčnim predelom desnih frontalnih in etmoidnih sinusov (spodnja slika), z značilno termalno asimetrijo v primerjavi z levo stranjo.

Sinusni glavoboli so vrsta glavobola, ki jih povzroča vnetje obnosnih votlin. Občutimo jih kot topo, razbijajočo bolečino v zgornjem delu obraza. Simptomi sinusnega glavobola so zelo podobni kot pri migreni in tenzijskem glavobolu, zato je ta obolenja včasih težko razlikovati.

Povsem neškodljiva metoda zdravstvenih pregledov z medicinsko termografijo, nam nudi neprecenljivo pomoč pri odkrivanju najverjetnejšega izvora težav in s tem določitve različnih vrst glavobolov.

Več o metodi medicinske termog

Med 17. in 19. uro: Ledvice

Davor Bilić
25.10.2016 12:39 (Oct 25, 2016)

Poleg tega je njihova naloga zagotovitev pogojev za zdravo reprodukcijo, rast in razvoj.

To je odličen čas za zdrav večerni obrok (ne preobilen) in aktivacijo prekrvitve, bodisi s pomočjo večernega sprehoda, masažo ali raztezanjem. V primeru zdravih ledvic,v tem času čutimo visoko raven energije. Ledvice so povezane tudi z nadledvičnimi žlezami, ki proizvajajo stresni hormon kortizol.

To je tudi najprimernejši interval dneva za izvajanje terapij in zdravljenje kakršnihkoli kroničnih zdravstvenih težav.

V primeru neravnovesja, se lahko pojavijo simptomi, kot so utrujenost, težave s spolnostjo, bolečine v spodnjem delu hrbta, težave z jutranjim vstajanjem, zgodnje sivenje las itd.

To je čas, v katerem lahko pride tudi do aktivacije podzavestnih misli in čustev, v povezavi s strahom in grozo.

VILA ZDRAVJA, Frekvenca d.o.o.

Neubergerjeva ulica 31

1000 Ljubljana

Tel.: 01/23 555 30

E-pošta: info@vilazdravja.com

Avtor članka: Bilić Davor

Medicinska termografija: zgodnje odkrivanje bolezni srca? Neprecenljivo…

Davor Bilić
24.10.2016 17:20 (Oct 24, 2016)

Poglejmo si primer pacienta, ki je prišel na rutinski preventivni zdravstveni pregled z medicinsko termografijo. Pri poročanju o zdravstvenih težavah, ne omenja nikakršnih težav s srcem in ožiljem, čeprav zgodovina kaže na prisotnost omenjenih bolezni v družini.

Spodnja slika sprednjega dela prsi, nam razkrije izrazito asimetrično področje hipotermije na levi strani prsi, na referenčnem kožnem predelu srca.

 

Slika zgornjega predela hrbta (slika spodaj), nam prav tako razkrije predel hipotermije in sicer na zadnji levi strani hrbta, z značilno temperaturno asimetrijo, kar sovpada z ugotovitvami na sliki prednjega predela prsi.

Priporočen je bil obisk pri kardiologu, s ciljem klinične korelacije morebitnega razvoja in nastanka bolezni srca. Diagnoza: zgodnja faza Angine pektoris, kar pomeni motnjo v prekrvitvi srčne mišice.

Zgodnje odkrivanje morebitnega razvoja bolezni srca in ožilja, je za bolnika odločilnega pomena, saj razvoj omenjene skupine bolezni ne spremlja pojav bolečin, za

Medicinska termografija: povezava med ščitnico in rakom dojke? Poglejmo primer…

Davor Bilić
19.10.2016 11:54 (Oct 19, 2016)

Zmanjšano delovanje ščitnice oz. hipotiroza, med drugim vpliva tudi na poslabšan pretok limfne tekočine, kar je lahko vzrok za nastanek bolezni. Nadvse pomembno je zgodnje zaznavanje omenjenih procesov, s ciljem resnične preventive.

Na spodnji sliki vidimo izrazito področje hipotermije na referenčnem predelu ščitnice, kar indicira možnost zmanjšanega delovanja ščitnice oziroma t.i. hipotirozo.

 

Posledica takšnega zmanjšanega delovanja ščitnice, je zmanjšan nivo ščitničnih hormonov, kar pa ima, poleg ostalih negativnih učinkov na presnovo, za posledico tudi zmanjšan pretok in s tem tudi zastoj limfne tekočine. Prav zastoj limfe, pa je eden najpogostejših vzrokov za nastanek raka dojk. Pri pregledu dojk je na spodnji sliki zelo lepo vidno, da gre za zastoj limfe, saj vzorci hipertermije zelo natančno sledijo poteku limfnih kanalov in limfnih vozlov v dojki.

V tem primeru je priporočljivo kombinirano izvajanje ukrepov in terapij tako za izboljšanje funkcije delovanja ščitnice, kot tud

Vzroki zdravstvenih težav – zakaj je medicinska termografija tako čudovito orodje?

Davor Bilić
18.10.2016 11:47 (Oct 18, 2016)

Pa vendar se na koncu izkaže, da ima vse svoj smisel in povezavo, kar razkriva tudi spodnji primer:

Poročanje pacienta: občutek oteklega grla in tujka v grlu, neprestano »tiščanje« v glavi, občasni glavoboli, neprestana utrujenost in izčrpanost. Bolečina v spodnjem in zgornjem delu hrbta. Težave s prebavo, napihnjenost, spakovanje po jedi.

Pregled celotnega telesa z medicinsko termografijo pokaže razširjen predel hipertermije na sprednjem in stranskem predelu glave, z vnetnimi žarišči na predelu maksilarnih sinusov (slika spodaj).


							 

Vnetje sinusov, še posebej kronično in ponavljajoče, je lahko eden temeljnih vzrokov za glavobole in občutek pritiska v glavi.

Nadalje stranski pogled razkrije vnetna žarišča na večih mestih poteka meridiana tankega črevesa (spodnja slika).

 

Ugotovitve na zgornji sliki, nam takoj preusmerijo pogled na morebitne termalne nepravilnosti na predelu tankega črevesa. Pogled na predel abdomna in medsebojna primerjava referenčnih regij, izpostavi značilno terma

Med 15. in 17. uro: Sečni mehur

Davor Bilić
17.10.2016 11:12 (Oct 17, 2016)

V tem času, se v filtrirnem sistemu ledvic čistijo odpadni produkti presnove obrokov, ki smo jih zaužili skozi dan.

Ledvice pričnejo svoje delovanje v kombinaciji s sečnim mehurjem okrog 15.ure, zaradi česar se ta interval dneva imenuje tudi »čas možganov«. Okrog 14. ure, možgani povečujejo svojo zahtevo po energiji in porabijo okrog 80 % glukoze v krvnem obtoku, kar pomeni, da je to optimalni čas za učenje, razmišljanje in mentalno aktivnost.

Vendar pa, zahvaljujoč stresnemu dnevnemu ritmu, ravno nasprotno, večina ljudi ob tem času občuti padec nivoja energije in povečano potrebo po sladkorju, kar je posledica nepravilne prehrane, ki organizmu ni zagotovila stabilnih vrednosti sladkorja v krvi, ter nezadostnemu vnosu tekočine in posledično dehidraciji telesa, zaradi česar se v tem času pogosto pojavi tudi občutek utrujenosti in potreba po počitku.

Slane jedi krepijo sečni mehur, ki shranjuje in izloča urin, zato je v tem času priporočljivo uživanje juh in enolončnic, kot tudi pit

Zdravje dojk: Kako pomembno vlogo igra pretočnost limfnega sistema?

Davor Bilić
13.10.2016 12:04 (Oct 13, 2016)

Limfni sistem igra nekakšno vlogo »telesne kanalizacije« oz. zbiralca odpadnih snovi in toksinov, saj čisti in rešuje naše telo raznih okužb, bakterij, presnovnih odpadkov itd. Ta naravni proces ščiti naše telo pred razvojem nezdravih tkiv, ki lahko vodi v okvare tkiv in posledično v razvoj bolezni. Limfni sistem na predelu dojk sestavlja prepredena mreža limfnih kanalov in limfnih vozlov. V kolikor je pretočnost limfnega sistema šibka, postane limfni pretok "zakrčen", limfna tekočina pa prenasičena z odpadnimi produkti in toksini, ki se posledično pričnejo kopičiti v tkivu dojk, kar pozneje vodi v razvoj bolezni dojk, vključno z rakom dojk.

Ta proces poslabšanja pretoka limfnega sistema, obremenitev limfnih vozlov in posledično razvoj vnetnih procesov v tkivu dojk, lahko zelo razločno vidimo z metodo medicinske termografije – zdravstvenega pregleda dojk z uporabo medicinske termo kamere, seveda v primeru, da imamo nameščeno ustrezno medicinsko programsko opremo.

 

Zgornji sliki prik

Hormonsko neravnovesje: Ali je zares kriv estrogen?

Davor Bilić
12.10.2016 14:26 (Oct 12, 2016)

Estrogen je, kot vsak telesu lasten hormon, nujno potreben kemični prenašalec signalov med celicami. Ksenoestrogeni pa »oponašajo« naravni estrogen in jih v našem vsakdanjem življenju srečujemo na vsakem koraku. In ravno zaradi dodatnega vnašanja ksenoestrogenov v naše telo, pride do pojava t.i. »estrogenske dominance« oz. prevlade estrogena v organizmu. Ksenoestrogene vnašamo v naše telo npr. v primeru izpostavljenosti polikloriranim bifenilom (PCB-jem), Bisfenolu A v plastenkah za vodo in plastični embalaži za hrano, izpostavljenosti raznim herbicidom, pesticidom, fungicidom, najdemo jih tudi v določenih lakih za nohte, make-upu, kontracepcijskih sredstvih, tudi v določenih kremah za sončenje, ki kemično reagirajo s kožo itd.

Ksenoestrogeni igrajo pomembno vlogo pri razvoju različnih vrst raka v povezavi s hormoni, pri razvoju endometrioze in cist na jajčnikih. Izpostavljenost ksenoestrogenom namreč, spremeni stopnjo razgradnje estrogena v telesu in vpliva na naravni estrogen preko

Med 13. in 15. uro: Tanko črevo

Davor Bilić
11.10.2016 12:56 (Oct 11, 2016)

Omenjene težave so lahko posledica nepravilne prehrane, ali pa šibke, slabe prebave. Naloga tankega črevesa, je ločevanje »čistih od nečistih snovi«, ki do njega prispejo iz želodca. »Čiste« snovi gredo v vranico, »nečiste« pa naprej v debelo črevo ter se nato izločijo iz telesa.

To je obdobje dneva, v katerem telo zaključuje prebavni proces zaužite hrane in poteka absorpcija  hranilnih snovi, zato poskrbite, da najobilnejše obroke zaužijete pred 15. uro, pri čemer bodite pozorni, da hrano zelo dobro prežvečite. Za opravljanje naštetih nalog, telo potrebuje tudi veliko vode in v kolikor skozi dan niste zaužili zadostne količine vode, boste v tem času najverjetneje začutili, da ste dehidrirani.

Ta čas dneva, je tudi najprimernejši za opravljanje dnevnih opravil ali pa za fizično vadbo.

V primeru neravnovesja v tankem črevesju, se lahko pojavijo težave, kot npr. čir na dvanajsterniku, napihnjenost, bruhanje, vetrovi itd. Ne bo odveč, če si privoščimo kakšno dobro domačo juho.

Neravnov

Bi lahko bila Švica prva država, ki bo opustila mamografijo?

Davor Bilić
10.10.2016 16:07 (Oct 10, 2016)

Švica bi lahko bila prva država, ki bo opustila mamografijo, potem ko je neodvisna študija razkrila, da je riziko in pomanjkljivosti tovrstnih pregledov dojk večji, kot pa morebitni pozitivni učinki.

Raziskovalci Švicarske medicinske zbornice, neodvisne skupine raziskovalcev, so prvič opozorili na pomanjkljivosti mamografije že v mesecu Februarju 2013, poročilo pa je bilo povod za razmislek o ukinitvi rutinskih, periodičnih pregledov dojk z mamografijo. Prvi med kantoni, ki resno razmišlja v tej smeri, je kanton Uri, ostali bi lahko sledili.

»Zelo lahko je promovirati preglede z mamografijo, v kolikor večina žensk verjame, da pripomore k preventivi ali k zmanjšanju rizika za nastanek raka dojk in, da s pomočjo zgodnjega odkrivanja agresivnih tumorjev, rešuje življenja. Tudi mi bi podpirali tovrsten način pregledov, v kolikor bi bile te navedbe točne. Vendar na žalost ne držijo in verjamemo, da je to potrebno ženskam odkrito povedati. Iz etične perspektive, je zelo težko podpreti javn

Obramba pred rakom dojk: Vloga treh ključnih elementov

Davor Bilić
07.10.2016 11:05 (Oct 07, 2016)

Vitamin D3

Vedno več znanstvenih raziskav namreč namiguje, da je med vzroki za nastanek raka dojk, tudi pomanjkanje vitamina D.

Celice v dojkah namreč vsebujejo posebne receptorje, ki vežejo vitamin D, ki nato sproži odmiranje potencialno rakavih celic in s tem sodeluje pri obrambi pred rakom dojk. Več kot je vitamina D v telesu, manjše je tveganje za nastanek raka dojk.

Za ženske je torej zelo pomembno vzdrževanje zadostne ravni vitamina D v telesu. Izpostavljenost soncu vsaj 25 minut dnevno, spodbudi naše telo k tvorbi lastnega D vitamina. Vitamin D pa lahko v telo vnašamo tudi v obliki prehranskih dopolnil.

Selen

V kombinaciji z vitaminom E, selen ščiti naš imunski sistem in igra pomembno vlogo v regulaciji vpliva ščitničnega hormona na presnovo maščob.  Študije so pokazale, da se pri ženskah, ki dnevno uživajo 200 mcg selena v obdobju 10 let, tveganje za nastanek raka dojk zmanjša za kar 82 %.

 Dokazano je tudi, da ima selen pomembno vlogo pri eliminaciji možnosti nastanka raka do

Rak dojke: Pozor pri dodatnem uživanju kalcija!

Davor Bilić
06.10.2016 17:06 (Oct 06, 2016)

Anorganski ali neorganski kalcij (najdemo ga npr. v dodatkih s kalcijevim karbonatom in kalcijevim citratom), izvira iz  apnenca in ni organsko vezan na naravne ko-faktorje, kot npr. aminokisline, lipide in gliko-nutriente, posledica česar pa je, da naše telo takšne oblike kalcija, ne zmore pravilno absorbirati (vsrkati) in asimilirati (vgraditi), zato ta  konča in se nalaga na mestih, kjer to ni zaželeno, kar pa vodi v pojav t.i. »ektopične kalcifikacije«. Predvsem dojke, so zelo dovzetne za »ektopične kalcifikacije«, kar tudi pojasnjuje, zakaj pri mamografiji uporabljajmo popolnoma identično obliko sevanja, kot pri ugotavljanju in merjenju gostote kostne mase.

Glede na dejstvo, da »hidroksilapatitni kristali«, ki jih najdemo v malignem tkivu dojk, lahko delujejo, kot sprožilci čezmerne rasti celic, obstaja verjetnost, da so določene kalcifikacije v dojkah tudi vzrok in ne le posledica tumorskih lezij v dojkah. To nam lahko tudi pojasni, zakaj je ravno pri ženskah, ki imajo najvišj

Čas med 11. in 13. uro: Srce

Davor Bilić
05.10.2016 13:13 (Oct 05, 2016)

Raven energije je v tem času v predelu srca najvišja, kar lahko pri nekomu, ki ima šibko srce, povzroči simptome povezane s funkcijo srca. Po nasprotni strani, pa se lahko oseba, ki ima močno in zdravo srce, takrat počuti zelo zadovoljno in ljubeče (čustva, povezana s srcem) in uživa v skupnem druženju in pogovoru ob kosilu.

V tem času je naše srce zaposleno in obremenjeno s poganjanjem hranilnih snovi po celotnem krvnem obtoku in s tem po našem celotnem organizmu. Bodimo torej pozorni, da takrat ne preobremenimo našega srca, zato je to zares najboljši čas za sproščujoč pogovor, lažje kosilo in počitek (v mediteranskih državah je to čas za t.i. »siesto«).

Srce negativno reagira na povečano temperaturo (čustveno in fizično), zato se v tem času izogibajmo kofeinu, stresu, intenzivni vadbi, skratka vsemu, kar deluje na povišanje krvnega tlaka. Morebitni simptomi neravnovesja, se lahko kažejo v hitrejšem bitju srca ali srčni aritmiji, v »kratki sapi«, hladnih rokah in nogah, nespečnos

Dr. Christane Northrup : »Zakaj je medicinska termografija najboljša metoda pregleda dojk?«

Davor Bilić
04.10.2016 14:17 (Oct 04, 2016)

Najobetavnejši aspekt medicinske termografije, je sposobnost zaznavanja težav, že leta preden jih zazna pregled mamografijo. Poleg tega gre pri medicinski termografiji tudi za izjemno občutljivost in natančnost metode.

Z izvajanjem rednih, periodičnih pregledov z medicinsko termografijio, pridobite namreč možnost vplivanja na celice s spremembo prehrane, življenjskega sloga itd. in s tem preprečite morebiten razvoj in nastanek rakavih obolenj. Govorimo torej o resnični preventivi.

V kolikor ste bili kdaj deležni nepotrebne biopsije, ali pa so vas po nepotrebnem prestrašili z napačno diagnosticiranim pozitivnim rezultatom mamografije, nikakor ni odveč razmislek o pregledu z medicinsko termografijo. V kolikor niste povsem prepričani, jo lahko namreč še vedno uspešno kombinirate z mamografijo.

Poleg sposobnosti zgodnjega odkrivanja, izjemne občutljivosti ter natančnosti metode, obstajajo še dodatni razlogi za pregled z medicinsko termografijo:

  • 1.      Odlična metoda za pregledovanje

Obolenja ščitnice in bolezni dojk: Poznate skupni imenovalec?

Davor Bilić
03.10.2016 16:34 (Oct 03, 2016)

Po ocenah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), se kar 2 milijardi ljudi sooča s pomanjkanjem joda v prehrani, pri čemer navedene številke neprestano rastejo. Uradna priporočila navajajo, kot priporočljivi dnevni vnos joda le 100 - 150 mikrogramov. Vendar pa že ščitnična žleza sama po sebi za pravilno delovanje, potrebuje cca. 6 miligramov joda dnevno, dojke potrebujejo dodatnih 5 miligramov dnevno, pri čemer je jod potreben tudi ostalim organom v našem organizmu. Te številke kažejo, da je ocena priporočljivega dnevnega vnosa joda, postavljena prenizko in bi jo bilo potrebno močno zvišati.

Večina ljudi se sooča s pomanjkanjem tega nadvse pomembnega elementa zaradi pomanjkljive prehrane, ki je osiromašena z jodom, kot tudi zaradi vsakodnevne izpostavljenosti pogostim halogenom, kot so fluorid, klor in bromid, ki jod izpodrivajo. Še pred 30. leti, se je jod uporabljal pri pripravi testa za kruh in pekovske izdelke, nato pa so namesto joda pričeli uporabljati bromid, kar je stanje na

Diagnoza DCIS: rak dojke ali neupravičen preplah?

Davor Bilić
29.09.2016 12:41 (Sep 29, 2016)

DCIS pomeni abnormalno rast celic, ki so »zapakirane« v kapsuli mlečnih žlez v dojkah. Poenostavljeno povedano, gre za rakave celice, ki jih je naš imunski sistem »zapakiral« in shranil v kapsulo (vrečko) in le v izredno redkih primerih napreduje v invazivni rak dojke. To je kalcificirana lezija, premera 1-1,5 cm in predstavlja neinvazivni oz. t.i. »rak nulte stopnje«, pri čemer v strokovnih krogih poteka razprava o tem, da bi to stanje prekvalificirali v stanje, ki ne pomeni raka dojk, torej stanje, ki ni »rakavo«. Večina žensk z diagnozo DCIS, na splošno ostane asimptomatičnih in brez otipljivih lezij.

Diagnoza DCIS je dosegla epidemične proporce ravno zahvaljujoč razširjeni uporabi mamografije. Zelo zgovoren je podatek, da ženske v ZDA opravijo največje število pregledov dojk z mamografijo in imajo tudi najvišjo stopnjo diagnoze DCIS. V 20. stoletju je bila mastektomija (popolna odstranitev dojke) prva izbira oblike kirurškega posega v primeru diagnoze DCIS, pri čemer so večje šte

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj