Članek
12. APRIL 2023 VARNOST IN ODGOVORNOST PRI ČEBELNJAKU
Objavljeno Mar 25, 2023

Občina Ivančna Gorica je že leta čebelam najbolj prijazna občina. Povsod lahko občudujemo urejene čebelnjake in nasade medovitih rastlin. Iz leta v leto je več zanimanja za kranjsko čebelo in delo čebelarjev in posledično več obiskovalcev, ki obiskujejo čebelarstva.
Ob obisku čebelarstev pa je potrebno poskrbeti tudi za varnost vseh naših obiskovalcev. Veste, kako pravilno ukrepati ob piku čebele? Veste, kakšna je vaša odgovornost, ko pripeljete ali sprejmete obiskovalce ob čebelnjaku?

Vabljeni na izobraževanje VARNOST IN ODGOVORNOST OB ČEBELNJAKU, ki bo potekalo v predavalnici Hiše kranjske čebele v sredo, 12. aprila 2023, ob 18. uri.

Priznana apiterapevtka Nina Ilič bo predstavila svoje izkušnje, strokovne in pravne vidike seznanjanja otrok, učencev, dijakov, odraslih in starejših z življenjem čebel, čebelarjenjem in čebeljimi proizvodi. Pojasnila bo, kje se skrivajo nevarnosti pri spoznavanju čarobnega sveta čebel ob izkustvenem učenju, kako jih odpravimo oziroma se jim lahko izognemo, kaj vse je potrebno storiti že pred sprejemom skupin ob čebelnjaku, pa tudi po obisku.



Kje?
Predavalnica Hiše kranjske čebele

Kdaj?
12. aprila 2023, ob 18. uri.

Program izobraževanja?

1. Pravna odgovornost
2. Varen dostop
3. Oprema za obiskovalce
4. Oprema za ukrepanje
5. Posebna skupina obiskovalcev – otroci
6. Pravila lepega vedenja v bližini čebel
7. Kodeks in protokol


Komu je predavanje namenjeno?
Predavanje je namenjeno vsem čebelarjem, turističnim in pedagoškim delavcem.

Prijave?

Obvezne prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest na prijava@hkc.si (s pripisom VARNOST IN ODGOVORNOST OB ČEBELNJAKU) ali na številki 01 44 40 410. Udeležba na delavnici je brezplačna.

Prisrčno vabljeni.

Ekipa Hiše kranjske čebele

#IvančnaGorica #Čebelarstvo #KranjskaČebela #Varnost #NinaIlič #HišaKranjskeČebele #Izobraževanje #HisaKranjskeCebele #ObčinaIvančnaGorica #ApiterapevtkaNinaIlič #Novice #obvestila #aktualno