Članek
VOLILA BOM JANŠO! (odkar je v zaporu, še bolj zanimiv. janša namreč)
Objavljeno Aug 05, 2014

mr. nobody

Dve stvari sta, ki me že od nekdaj precej vržeta iz tira in razjezita do te mere, da sem na koncu najbolj jezna sama nase. Človeška neumnost in krivice.

Kaj ima to veze s tem, da bom volila Janšo? Vse. Ne morem in ne morem in ne morem, pa če se še toliko trudim, razumeti ljudi, ki ga podpirajo. In pravim, da sem strpna in zagovarjam različno mišljenje, dovoljujem različne poglede, ideje, ideale, skušam vse skupaj iz besed udejanjiti v mislih, srcu in duši, pa nič.

Vsak dan, koliko časa že, beremo o Janši in njegovih podpornikih na/v vseh medijih, se med seboj streljamo s težkimi besedami in drgnemo vsak svoje. In nihče ne popusti. Žal mi je, ker tudi sama ne morem in še bolj kot žal, sem spet jezna. Predvsem nase in na tiste meni podobne, ki ga nikoli nismo podpirali. Ker si dovolimo biti sprovocirani s strani intelektualno primitivnih, zavedenih ovc.

Vem, da sem žaljiva. Ampak naj mi bo v opravičilo, da pišem v afektu.

In naj mi bo v opravičilo, da je vsega kriv JJ, ker ima takšno moč nad nami vsemi. Nad svojimi podporniki, ki neumorno vzklikajo bedaste parole svobode in se zbirajo na mitingih podpore in nad nami, preostalimi, ki se nad vsem tem jezimo, se čudimo in padamo na provokacije.

Zato se sprašujem, kdo ali kaj je potreben za izhod iz brezizhodnega gospodarsko/političnega/skorumpiranega položaja Slovenije? Janša!

Ni ga politika, ki bi imel takšno moč nad nami vsemi, ni ga človeka zaradi katerega bi se bile takšne vojne vihre v svobodni državi naprednega sveta, ni teme, ideologije ali naravne nesreče o kateri bi toliko brali, pisali, poslušali, gledali. Ma kaj, celo vohali ta smrad demagogije, fanatizma in fundamentalizma.

Zato, bom volila Janšo. Kaj pa vem, mogoče mu uspe. Tistih 20% ovčic bo vlekel za sabo in oni bodo, ne na ukaz, kot psi (mimogrede, mislim, da so psi bolj inteligentni kot janševe ovčice), sledili. Marionete.

Če že nekako sprejmem (ampak ne!) to Janševo ovčerejo, pa mi nikakor ne potegne poustvarjanje zgodovine. Ali dejansko verjamejo, da so bili beli »tadobri« in partizani zli? Wtf??!! Ali se opirajo »samo« na povojne poboje? In medvojni svetovni poboji???!!  Saj veste kaj mislim. O takšnem absurdu ne mislim izgubljati besed. Še manj o absurdu RKC.

Ne, nisem komunistka in ne spomnim se kaj dosti kako se je živelo v naši bivši. In nisem ne »murglčanka«  ne »bratuškina«.  Predvsem pa nisem ovca.

Žal mi je in škoda je, da Slovenci nismo tako enotni kot janševci (da, v tem obdobju je delitev pri nas takšna), da skupaj stopimo, brez delitev na jankovičeve, bratuškine, stare in nove ter zdemoliramo sistem.

Ah, in seveda za konec, seveda ne bom volila Janše na državnozborskih volitvah. Volila ga bom takrat, ko bomo…ma qrc, nikoli ga ne bom volila. Še za zapor ne. Škoda časa.