Članek
NAROBE SVET ALI RAVNATELJ JE STORIL SAMOMOR IN ZAPORNIK JE V PARLAMENTU
Objavljeno Nov 29, 2014

lizanje

Bila sem odločena, da se ne bom nikjer spuščala v debate o seksualni aferi, ki v zadnjem tednu pretresa Slovenijo, o kunilingusu, ki ga je ravnatelj ene izmed šol v Mariboru izvajal na profesorici matematike. Kaj šele, da bi blog spisala na to temo.

Očitno je, da sem si premislila.

Danes je odjeknila še ena ŠOKANTNA novica-ravnatelj je storil samomor. In spet vsi mediji pišejo samo o tem, na fb ljudje udrihajo eden čez drugega, mnenja se krešejo, le kdo je kriv...

Že od vsega začetka, odkar je viseoposnetek prišel v medije, se ljudje v medmrežju pobijajo med seboj zaradi različnih mnenj. Je kriv učenec, ki je snemal, so krivi mediji, ki so posnetek objavili ali sta kriva protagonista, ki sta počela nemoralne stvari na javnem mestu, v službi?

Sama odgovora ne poznam. Tudi za nobeno stran se nisem opredelila. Dejstvo je, da je takšne vrste snemanje po našem kazenskem zakoniku, kaznivo dejanje. Subjektivnih sodb se vzdržim.

Sedaj, ko berem kako ljudje obsojajo (predvsem) medije in učenca za smrt ravnatelja, mi je malo prekipelo in sem šla pisat. Zato, ker se mi zdi hinavsko.

Res je, da so mediji, z nekoliko pomoči snemalca, "krivi", da je zadeva prišla v javnost. Ne morem pa mimo tega, da tudi vi vsi pišete on tem. Da VI, ok, bom rekla MI, komentirate/mo, objavljate/mo, moralizirate/mo, obsojate/mo in s prstom kažete/mo.

Če vi/mi ne bi toliko pozornosti posvečali vsemu skupaj, bi bila stvar hitreje pozabljena.

Ampak ne. Še kar!

Bil je odrasel, zrel človek, v dobi visoke tehnologije, ko si lahko fotografiran in sneman na vsakem koraku življenja. Žal, je imel smolo. In žal, ni znal nosit posledic.

V bolj naprednih državah, bi narod na hitro pozabil na takšen spodrsljaj. Ravnatelj bi verjetno odstopil, kakšen bi celo vnovčil svojo medijsko prepoznavnost in talent.

Ne bi se pa narod ukvarjal z lizanjem pičke, namesto z zapornikom, ki se je vrnil v parlament.

Se mi zdi!