Članek
Seznam slovenskih blogerjev
Objavljeno Jul 14, 2014

Začnem čisto na začetku, a že brž nato skočim za skoraj desetletje naprej. Ne verjamete? Sledite, ker pozivam k posebni akciji.

Torej, potem ko sem se tistega sončnega četrtka nekje v osemdesetih rodil, sem sedem let kasneje že navdušeno bral (preberi prvi odstavek in potrdi, da se nisem zlagal). Ma kaj bral, požiral sem knjige, bral sem celo fotrove knjige o človeških značajih, kljub temu, da takrat se mi tudi sanjalo ni, kaj sploh je značaj. Pa še danes nisem povsem prepričan, da vem. Kar je prišlo v roke, sem prebral, pa naj je bil to Ciciban, ovitek čokolade ali Sobotna priloga.

Konec osemletke mi je nekaj kliknilo v glavi, začele so se druge stvari in branje je ostalo na stranskem tiru. Čez nekaj let sem ponovno vzljubil knjige, jih nekaj prebral, nato pa opustil. In bral le še na dopustu, če je bilo ravno kaj pri roki.

Danes je drugače. Jebeš televizijo, vsak večer pred spanjem preberem nekaj strani, pa naj si bo to knjiga, pripovedka, članek ali blog kakega blogerja. In zatem sem prišel na genitalno (genialno) idejo, da se resno naredi en konkreten spisek vseh slovenskih blogerjev. Vem, to že obstaja, veliko je strani, kjer so blogerji predstavljeni, nekaj od teh strani pa je celo dejansko neuporabnih.

Če si za to, da se naredi en konkreten spisek, beri dalje. Če misliš pri tem vsaj malo sodelovati, tudi. Če se ti zdi ideja blesava, prežvečena, neizvedljiva, dolgočasna, nezanimiva, pojdi naprej gledat televizijo.

Zadevo sem si zamislil takole: vsak bloger, ki idejo podpira in bi rad bil na najpopolnejšem seznamu slovenskih blogerjev, naj napiše vsaj svoje ime in prilepi link do svojega bloga. Njegova naloga bo s tem zaključena, čeprav ne bo nič škodilo, če to informacijo posreduje tudi svojim kolegom blogerjem. Naloga bralcev je, da posredujejo preko FB in Twitterja in še kako drugače, lahko tudi od ust do ust, pa magari z menjavo sline, da se sestavlja največji in najbolj popoln seznam blogerjev.

Moja naloga: spisek bom objavil na svoji spletni strani, na kateri trenutno ste. Videli ga boste vsi in kadar boste iskali določenega avtorja, bo ta oddaljen samo en klik. Tako bo dobro poskrbljeno za avtorje, kot tudi za bralce. Obenem imam namen tudi sam napisati kratek opis vsakega bloga. Pa naj vam ne bo nerodno, sprejeti bodo vsi blogi, pa naj bodo to le fotografije, naj bodo strokovni članki, naj bodo brezvezna natolcevanja ali strogo usmerjeni v neko stvar. Sprejmem vse.

Da pa ne bo vse tako rožnato, bom objavil le avtorje, kateri se bodo sami javili. Tiste, ki jih bodo priporočili bralci, bom osebno kontaktiral in povprašal, če so pripravljeni biti na seznamu. Nekateri namreč nočejo biti, verjetno. Mogoče.

Od kje mi ta ideja. Od tu. Ko sem prebral, koliko je blogerjev, sem začel iskati nove, meni neznane in zanimive, a nisem našel ravno kaj veliko. Nekaj jih je, ki jih tudi sam spremljam, verjamem pa, da jih je veliko, za katere nisem še slišal.

Torej, naj se ustvarjanje seznama začne. Podatke mi posredujte na info@peterfilec.com, na FB, na Twitter, lahko tudi preko goloba, važno je, da pride informacija do mene.

Obenem naprošam tudi za vašo pomoč z deljenjem in lajkanjem. Tako bomo blogerji bolj povezani, mogoči bodo razni stiki, sodelovanja, akcije, podpore in še kaj.

Hvala vsem in vsakemu posebej, ki bo kakorkoli pripomogel k ustvarjanju seznama.

http://www.pozitivke.net/users.php?mode=profile&uid=46 in pa na publish wall Stoyan Svet

http://www.publishwall.si/vlatka

Zlobni, ni ga...

Ok, bom, bo zraven oznaka staro- novo.

Klavdija, vse kar pišeš, mi linke kar posreduj na email (info@peterfilec.com), bo objavljeno v seznamu.

In kaj če jih več pišeš, vendar so podobni (isti). Prej sem namreč pisala na bloger, sedaj že nekaj časa tu. Javi, če te zanimam.