Članek
Miroslav Cerar in njegovi dohodki!
Objavljeno Jul 08, 2014

Miroslav Cerar je firma v eni osebi. 

Posel: podjetniško in drugo svetovanje!

In naročniki? Tako ali drugače vedno država, oziroma davkoplačevalci!

• Posli s Senico so prinesli še dodatnih 86.074 eurov.

• Od države skupaj 352.105,12 eurov.

• Potem je še tu profesorska plača v višini 2.100 eurov na mesec.

V desetih letih si je vzor etike in morale "zaslužil" skoraj 700.000 eurov. 

vir: komentarji na fb, glej sliko. 

Romano, neverjetno velik optimist ste kot vidim. Ko bo Cera na vladi se bo na mistrstke stolče vrnilo večje število nekdanjih LDS-ovcev, ki so, kot vemo bili v vladi 20 let, v obliki levice, kot tudi SDS v obliki desnice. Jaz pričakujem od izvoljenih korenite spremembe, blizu mi je program ki bo popravljal stare napake ob ob tem delal neznatne nove. Take stranke pa skorajda ni, zato ne bom glasovala za nikogar od ponujenih. Moja glasovmnica bo protestno neveljavna.

A seveda, ima nas rad :) Vse bo delal pro bono...

Ivanka, prav zadnji stavek z vprašanjem je tisti, na katerega vam lahko odgovorim. Zato, ker Cerarju ni vseeno za ljudi in da reši državo pred najhujšem. Sama verjetno veste, da bo njegov zaslužek, če prevzame vlado veliko nižji od zaslužka, ki ga je bil deležen do sedaj... Tudi Bratuškova je delala na tem in bila je sposobna rešiti, kar se rešiti da, imela je pa smolo, da v lastni stranki ni dobila večinske podpore, ker se je uprla Jankoviču.

Čeprav se nerada vtikam in mešam tole predvolilno meglo, pa to pot ob prebiranju takšnih dokazov, ugotovitev in komentarjev na vržen kamen, vendarle ne ostajam ravnodušna. Uporabila bom najstarejšo, kmečko logiko, ki je dokazano najmanjkrat "streljala" mimo. Če navedeno drži, naj bi Miro Cerar "znal" živeti s 700,000. € letno, torej je vajen mesečnega dohodka cca 58.000€ Recimo, da ga večina pristašev po volitvah vidi na stolčku predsednika vlade RS. Pred leti je na istem stolčku sedeči Borut Pahor izjvavljal, da s svojimi 3.000, tisočaki mesečno težko preživi. No, ajde recimo, da jih bo Cerar na istem stolčku mesečno prejel 10.000,00, pa se sedaj sprašujem, kako bo "prebolel" takšen deficit. Ker ga nekateri tako vehementno kujete nad oblake, med nekakšne nadljudi, se meni vendarle samo po sebi, kot sem rekla "po kmečki logiki" postavlja vprašanje: ali se je dedcu poslabšalo zdravje stanje, ali pred očmi vidi samo škarje in platno. Glede na to, kako naj bi bilo v njegovi glavi pameti v izobilju, se mi zdi zelo verjetno, da mu diši druga varianta in s tem dostop do še večjega kupa našega, torej davkoplačevalskega denarja. Če je v svoji stroki vajen tako pošteno služiti denar, kako to, da se je torej odločil vstopiti v politiko, ki je kot vsi vemo, "kurba"?

ja ja, treba se je izobrazit, natrosit pameti v glavo Tone, le tako imaš vse možnosti, da pristaneš na belem konju, kajne Laščan?

Tone, mal se umir. Sem že napisala da pamet ni nalezljiva....Ja,nekateri s(m)o študiral zato da bo zaslužek boljši, drugi pa so se znašli na račun orožarskih kupčij in na račun države....ne z znanjem ampak z "švercem" ! Dr. Cerar je z svojim znanjem poznan zunaj naših meja . Če bi ti dosegel to kar je on bi pa tud tebi kak evrček kanil na račun znanja v žep.....

Ko se naš Cerar zavihti na konja, ga dol spraviš samo še z zlato medaljo :)

Opažam, da se Blaž Babič zelo bori in ne ve več na kakšen način bi še omadeževal Cerarjevo ime. Po vsem, kar objavlja, je opaziti, da goji do njega pravo mržnjo, če ne še kaj več, vrag ga vedi, kje tiči zajček tolikega zalaganja, da omaje in umaže dobro ime Cerarju. Pri teh umazanih igrah pa ima še pomagače, ki se prav tako borijo, da bi stranka MC igubila na glasovih. Nič ne bo, Cerar ima dovolj podpore za zmago, pa da se vi vsi še toliko borite z umazanijami, ki jih pišete na tem portalu...

Hja, gospa Karba ! A je mar tajil, da je zaslužil? Je mar utajil davek na dohodek? V čem vi vidite problem za ta zaslužek? Pamet se pač plača in to je res a žal ni nalezljiva tudi če ste še tako vneta nasprotnica dr.Cerarja ne boste deležni niti promile njegove pameti....Edini je ki je razčlenil ves svoj dohodek pred novinarji.....Tudi poslanci so si prislužili toliko in še več, pa nimajo doktorata, nekateri imajo celo kupljene diplome, kajne? Ko vas le ne bi napadal slovenski folklorni običaj FOUŠIJE bi bilo veliko lepše brati vaše zapise.....Tako pa vam povem, da ste dolgočasni s tem svojem "skakanjem do stropa"