Članek
Bratuškova si sposoja drag denar pri Rotschildih, nepovratnih milijard iz Bruslja pa noče. Zakaj?
Objavljeno Jan 30, 2014

ali sarkastičen podnaslov: Vlada ponuja denarjem podjetjem, vendar se direktorji ne odzivajo - ni zahtevkov!

Predstavljajte si, da imate podjetje, k se ukvarja z razvojem. Nekaj takega o čemer je sanjal naš predsednik Pahor ob srečanju z mladimi raziskovalci (o evropski silicijevi dolini sredi Slovenije). 

Ministrstvo za gospodarstvo ima za Vas ogromen znesek nepovratnih sredstev iz Bruslja, ki vam jih želi plasirati, vendar .... že nekaj časa Vas kličejo, moledujejo, Vam grozijo, celo preko medijev Vam že sporočajo, gorijo vsi mogoči semaforji in luči na njih, mimo je peljal že nemški, francoski in bogvekateri vlak. 

Vendar....Vi, kot podjetnik ste takšna usrana, lena in neodgovorna mrga (se opravičujem za te besede), da ne pošljete niti usranih papirjev, zahtevkov in načrta, kaj boste s tem denarjem počeli in naredili. 

Pojdimo naprej ...

Še enkrat ponovimo vajo v glavi o predstavi, ......klicali in prosili bi Vas iz ministrstva za gospodarstvo, kmetijstvo, turizem, karkoli in kakorkoli in Vam ponujali denar, Vas prosili za dokumente in TRR?

Ne predstavljajte si, ker se ne bo zgodilo. In vendar se dogaja! Komu, sprašujete?

Državi Sloveniji se to dogaja. Državo Slovenijo namreč Bruselj prosi in moleduje, grozi in benti .... naj za božjo voljo že pošljejo dokumete, ker jih čaka milijarda in več denarja. In to že nekaj časa. 

!!!???

Še pojasnilo. Za črpanje sredstev iz evropskih skladov je odgovorna vlada RS z Alenko Bratušek na čelu. Gospa predsednica vlade Alenka Bratušek pravi, da se trudi potegniti Slovenijo iz nastale nezavidljive situacije.

Resno? Kako naj verjamemo v dobre nameme predsednice vlade in njenim besedam, če ne more obrzdati niti svojih uradnikov, da bi pripravili dokumentacijo? Tudi naporna opozicija, ki vleče na dan vse kosti tja do rimskih časov ni izgovor. 

Kaj narediti, da bo vlada in njeni visoki uradniki spoznali, da ljudje nimajo za jesti, da jim odklapljajo elektriko, da so to zimo na mrzlem in da so lačni že otroci. O zapravljeni generacij ali dveh sploh ne bi govorila .... medtem ko zavaljeni, debeli in dobro plačani uradniki* NE pripravijo dokumentacije, zaradi katere bi posledično v deželo prišel prepotreben denar, ki se povrhu vsega ne sme več trošiti za lukšičeve lumparije in projekte, ki obstajajo samo na papirju.  (*suhim in kvalitetnim uradnikom se opravičujem in jih izzvzemam iz nabora sočnih besed)

p.s. odgovorna ni samo Alenka Bratušek, ampak vsa koalicija z Gregorjem Virantom, Igorjem Lukšičem, Karlom Erjavcem ter vsemi ostalimi, ki tvorijo to NEODGOVORNO VLADO! Mislim, da bi skupina KAZENSKA OVADBA moral pripraviti nove ovadbe. Tokrat proti znanim storilcem. 


				vir slikce je sl.wikipedia.org

vir za moj komentar je http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospredju/se-eno-pismo-bruslja-o-milijardah-za-razvoj

Zakaj? Hmmmm... Ako mi je dovoljeno (dozvolite, da se obratim, he he) ---------------- Progam vlade stane na stranicu formata A4 Program jeste ambiciozan al' on je veoma realan i izvodljiv Da li vjerujete federalnoj vladi - Ne vjerujem Ref. Sareni marketinski zidovi srama prazna obecanja su najbolja reklama na stolu komad hljeba, u snovima salama sve u ime naroda, cist profit i zarada Kazite nam ministri, nasi poslanici zasto ratni invalidi zive k'o jadnici na ivici zivota, vama bitna svota poznajete l' osjecaj, zove se sramota Mi nismo vise sto smo bili od samih sebe dugo se krili dolazi dan da kazes ne, ne nemas sta izgubit' vec smo izgubili sve Sva ova demokratija, samo birokratija za'ednicki tal, firma ilegal prazne retorike, bez razuma i logike sve im je egal, firma ilegal Kao da sudnji dan je blizu redovi zlocinaca u nizu i dok ti samo gubis vrijeme njima glas ti dajes oni uzimaju sve Sva ova demokratija, samo birokratija za'ednicki tal, firma ilegal prazne retorike, bez razuma i logike sve im je egal, firma ilegal Firma illegal (3x) Ref. 2x Zvijeri bez milosti, odani robovi ljigave obijesti, bogati snobovi ciji smo robovi, obicni brojevi nizi slojevi, kvarni strojevi mijenjaju stolice, znojave guzice nama po glavama sijevaju palice nemamo vize da predjemo granice Ref. Je li vas sramota (3x) http://www.youtube.com/watch?v=-wSvv9f1sbQ

Hja, kaj je težko pogruntati zakaj MORA Alenka jemati v Evropi posojilo in ne povratna sredstva. Saj se ve čigava marioneta je... Od nepovratnih sredstev kapitalistični denar v Evropi ne bo obogaten, s krediti pa seveda, saj so dovolj našponani. Tudi naši slovenski novodobni kapitalisti in politiki imajo v kredittodajalskih bankah naložen lastni denar (tudi sumljivega izvora). Kaj ni jasno, da 1+1 postaja 3

No, anonimni, zakaj? Kaj praviš?

Ni kaj, poslušal sem zadnjič več kot pol urno oddajo na radiju o delu poljskega ministrstva. Kapo dol Poljakom. Rezultati so vidni. Na obeh straneh.

Hvala za ta podatek.

Poljska ima posebej ministrstvu za črpanje EU sredstev. Dosedaj niso pustili nit centa neizčrpanega. Ministrstvo s svojim kadrom pomaga delati razpise podjetjem, ko podjetje dobi razpis mu iz proračuna nakažejo vnaprej sredstva ter takoj pošljejo državni kader, da pomaga podjetju speljati EU projekt do konca, da slučajno ne bi šlo kaj narobe in bi morali vračati denar. Najpomebnejši minister Poljske je ministrica tega ministrstva. Moram še kaj dodati?