Članek
Polona Frelih: Krim je defacto že ruski. Evropa pustila Ukrajino na cedilu.
Objavljeno Mar 01, 2014

Polona Frelih: Ponavljam to, kar sem o situacija na Krimu pisala do zdaj. Krim je de facto že ruski. Tam je ruska flota, nad upravnimi poslopji vihrajo ruske zastave. Ko grozi, da bo na Krim poslal dodatne vojake, se Putin z Zahodom igra kot mačka z mišjo.

In še nekaj dejstev: 

Prvič. V globoki zmoti so vsi, ki štejejo minute do trenutka X, ko bodo ruski tanki grmeli proti Ukrajini. Tovrstna predpostavka ignorira preprosto dejstvo: Ruska vojska je na ukrajinskem polotoku Krimu tako ali tako že prisotna, za kar ima zakonito podlago v t.i. sporazumu iz Harkova. V Sevastopolu že dolgo plapolajo ruske zastave, saj je tam baza ruske črnomorske flote.

Drugič. Ukrajina je de facto bankrotirana država. Eno so priboljški za udeležence protestov na Majdanu, nekaj povsem drugega pa je izpolnjevanje tekočih obveznosti 45-milijonske velikanke ( pokojnine, plače za zdravnike, učitelje, policijo in vojsko). Potem so tukaj še računi za plin, ki jih morajo poravnati sosednji Rusiji ter "eksotične" malenkosti" kot denimo 3 milijarde dolarjev kompenzacij, ki jih dolgujejo Kitajski, ker niso o izpolnili obveznosti glede dobave pšenice.

Evropska unija - beri sočutni Madžari - so Ukrajini zaenkrat ponudili smešnih 6,400 evrov za pomoč žrtvam Evromajdana. Z razgovori o kreditih se na žalost ni mogoče nasititi, kar gre na mlin predvsem Moskvi, ki je začasno zamrznila izplačilo naslednje tranše pomoči v višini 15 milijard dolarjev.

In tretjič. Začeli smo z ugotovitvijo, da vojna na Krimu poteka s polno paro, kar je mogoče sklepati predvsem iz časopisnih naslovov.

Več si preberite tukaj: 

http://www.polonafrelih.com/blog/krim

http://www.polonafrelih.com/blog/druga-krimska-vojna

Masad, tukaj ni govora o ukrajinkah, se mi zdi, da pa počno, kar počno, je predvsem posledica revščine (ne promiskuitete), ki jo zahod izkorišča. Še malo pa bomo Slovenci to spoznali na svoji koži, se bojim.

Marko, ni točno tako. Na Krimu so živeli Krimski Tatari. Ti so bili ob koncu WW2 pod Stalinom pregnani na vzhod države. Večina jih je bila zverinsko ubita ali pa so umrli od lakote. Na Krim so bili nato naseljeni Rusi. Po osamosvojitvi Ukrajine se je 200.000 potomcev Tatarov priselilo nazaj. Torej, Krim ni bil ruski, niti ukrajinski, ampak od Krimskih Tatarov, ki pa se zaradi zgodovinskih dogodkov čutijo bližje Ukrajincem, kot Rusom. Veroizpoved je muslimanska.

Mirno spanje.. vse pod kontrolo.

Primerjava...

Seveda, bodo Slovenke tudi počasi morale razmišljati o kakšni dodatnih zaslužkih :(

M

OK, ne bova šla v žerjavco je pa škoda, da je tako bil sem v Ukrajini in spoznal čudovite ljudi, ki so veliko hudega prestali. lp

marko kragelj7, dejstva so dejstva. Vpraša kriminaliste. In tiste, ki na zunanjem ministrstvu izdajajo dovoljenja za "umetnice" in "plesalke". Nikoli pa nisem rekel, da so take vse! Mnoge pa so.

M

Branko, malo sem pogledal na te procente, koga in koliko je bilo na Krimu...podobno Trstu v letu 1910, trije narodi v večini.... potem tu berem, da so v večini žensk, ki so npr. v Sloveniji pač prostitutke. Malce bolno razmišljanje, ni kaj. OK in kdo vozi te ženske potem dol, kdo obvladuje to področje, isti, kot TAXI službo, kje že? Imel sem srečo in spoznal v tujini Ukrajinko na zelo odgovornemu delovnemu mestu, čudovita oseba. res je, Ukrajinke so ene od najlepših žensk v Evropi. O temu sem že razpravljal...pač ne jedo hamburgerjev in nezdravo hrano, jedo pač krompir v oblicah, čeprav le ni tako hudo. Bi bilo potrebno malo tja stopiti, pogledati. Zahodni del Ukrajine, predvsem območja Galicije, severo vzhod Slovaške je pred prvo in po prvi svetovni vojni zapustilo ogromno ljudi in odšli v ZDA, tako se je razpolovil tudi Rusinski narod. Tisti kraji so imeli hudo in v prvi in v drugi svetovni vojni. Krim, ljudje naj se odločijo in še enkrat vidimo, kako so komunisti kupčkali z ozemlji. Tudi ČehoSlovaška republika je morala odstopiti Podkarpatsko Rusijo Ukrajini, ki je bila del SZ, da je dal Stalin žegen za Benešove dekrete, izgon Nemcev in Madžarov. Tudi v Sloveniji se je izgnalo veliko ljudi, krivih, nekrivih...tako je pač bilo in je še kje.

Off topic. V prvih nekaj letih po tistem, ko se je Ukrajina osamosvojila, je iz države odšlo s trebuhom za kruhom 1,5 miljona ljudi. Bolj točno: tako od oka 1,49 miljona žensk. Pretežno mladih. V Sloveniji jim pravimo "Ukrajinke". V veliki večini se, kjer so, ukvarjajo s prostitucijo... Pa nimam nič proti Ukrajini kot državi... Še manj proti Ukrajinkam. So ene najlepših žensk, prave mačke. Osebno poznam le eno, staro 30 let, ima dva otroka. Pri njenih letih in kljub otrokoma je za njena leta - top model...

Krim je bil Ruski..in tam imajo največje Črnomorske baze ..V podzemnih hangarjih je ogromno podmornic..sem bila v Sevastopolu in videla to goro jekla ....brrr

15.000 dodatnih ruskih vojakov bojda zelo stabilizira obomočje :) Vse pod kontrolo, Putin in Obama sta se čula in sta si povedala, kar si je bilo potrebno povedati in to je to. Kar se pa tiče mednarodnega prava, je pa že čas, da se napiše na novo. Mora pisati, da je dovoljeno, da večji in bolj številčen narod pohrusta manjšega, da se brez potrebe mednarodna javnost ne vznemirja. Ker red pa mora biti.

M

Krim je bil Ruski, podaril ga je Hruščev (zaradi trpljenja Ukrajincev pod Stalinom). Tako so "tovariši" delili ozemlja, kot pri nas Kardelj in Bakarič, čeprav je bil Londonski memorandum malo drugačen pogojen....in, kako izgleda v Ukrajini, pojdite v vasi, ne Kijev, Lvov...malo bo potrebno več znanja in ne samo prepisovanje iz "režimskih" trobil v SLO !!! Vsem tistim, ki pa tulijo čez EU, pa naj povem, da je SLO neto v dobrem, torej več prejema, kot daje. Če pa kdo misli, da bi bilo lepše v kakšni YUGO tvorbi, pa naj se vsede v avto in gre pogledat, kako živijo "bratski" narodi.