Članek
Tit Turnšek spolno nadlegoval?
Objavljeno Jun 10, 2015

Medtem ko celo vse več ljudi v Zvezi združenj borcev za vrednote NOB meni, da jim sedanji predsednik Tit Turnšek s svojimi ekscesi v javnosti kvečjemu škodi, so nam zanesljivi viri razkrili, da naj bi Turnšek eksces povzročil tudi, ko je bil slovenski veleposlanik na Kitajskem v letih 1999 in 2000.

Javnost je bila že tedaj seznanjena z incidentom konec leta 1999 v prostorih veleposlaništva v Pekingu. Nekdo je vlomil v veleposlaništvo, po poročanju POP TV pa je preiskava na zunanjem ministrstvu pokazala, da je vlomila tedanja Turnškova žena, razlog naj bi bila nesoglasja med zakoncema.

Toda mi imamo informacije o še enem incidentu, izvedeli smo namreč, da naj bi Turnšek, ko je bil veleposlanik na Kitajskem, spolno nadlegoval uslužbenko MZZ na veleposlaništvu Natalijo Raišp, ki je zdaj namestnica veleposlanika na Danskem. Ta naj bi se o obnašanju Turnška celo pritožila v pismu tedanjemu zunanjemu ministru Borisu Frlecu. Na naše vprašanje o domnevnem nadlegovanju je Raišpova odvrnila le, da je to mimo, da ne želi sodelovati in ne komentirati. Frlec pravi, da se pisma ne spominja, spominja se le vloma v veleposlaništvo. In česa se spominja Turnšek? Vprašanje smo poslali na zvezo borcev, vendar do konca redakcije nismo prejeli odgovora. Mnogi so bili zgroženi nad njegovim nedavnim obnašanjem do novinarke Financ Petre Sovdat, ki ga je s svojimi vprašanji glede privatizacije tako iztirila, da jo je označil za kozo. Namesto njega se je Sovdatovi v imenu ZZB opravičil generalni sekretar Mitja Klavora.

Turnšek je bil nekako 20 član po vrsti Tomšič Pučnikove SDSS. Vodil je celo Nadzorni odbor stranke. Značilen po tem, da je najbolj glasno vpil čez komuniste v smilsu: Dovolj je bilo boljševizma, Kučan konvertit, Prenevitelji kameleoni. Noben od nas si ni upal kritizirati prejšnje strukture in uporabljati tak besednjak pred letom 1990. Sedaj ,ko tako nabija čez "lažnivce" bi ga bilo dobro vprašat:. Se je pretvarjal takrat ali sedaj

Turnšek je debil in prisklednik. Nič boljši niso novinarji in poslanci in vsi slovenski politiki skupaj z nami/ narodom,/Mi smo največji debili,ker vse to dopuščamo.

Novinarska "nesramna" in provokativna vprašanja so njihova obveza s katero pridobivajo INFORMACIJE, ki bi bile drugače skrite. Nič ne sme biti v celofan zavito kot v "starih, dobrih" časih!

Petra Sovdat je nesramna in nevzgojena... da ne rečem kaj drugega. In potem vi desnjaki privlečete spolno nadlegovanje???? Zdaj mi je kapnilo, od kod vam to***********