Članek
V KRAJEVNI SKUPNOSTI TEMENICA SE VESELIJO NOVIH PRIDOBITEV
Objavljeno Oct 29, 2022

Konec minulega meseca je pod šotorom na športnem igrišču v Temenici potekala krajša slovesnost ob zaključku večjih del v Krajevni skupnosti Temenica. Zbrane sta nagovorila predsednik KS Temenica Ignacij Kastelic in župan Dušan Strnad.

Po besedah predsednika KS Temenice se je v preteklem obdobju veliko postorilo, predvsem na področju cestne infrastrukture. Med večje projekt sodijo obnovljeni odseki cest Šentjurje – Breg, Požarnica – Radohova vas, cesta v Radanji vasi in cesta Temenica – Dolenja vas z urejenim odvodnjavanjem od Doma krajanov, podružnične šole in gasilskega doma. V nadaljevanju je prisotne krajane nagovoril župan Dušan Strnad in se zahvalil prisotnim staršem, saj se je tudi po njihovih zaslugah pred leti ohranila šola v kraju. In prav podružnična šola je tista, ki bo v naslednjem letu deležna energetske sanacije.

Zaključena dela v krajevni skupnosti je v nadaljevanju blagoslovil šentviški župnik Izidor Grošelj, zatem pa je župan skupaj z otroci simbolično prerezal trak. V kulturnem programu so sodelovali učenci Podružnične šole Temenica in harmonikaš Andraž Mostar.

#IvančnaGorica #aktualno