Članek
SREČANJE STAREJŠIH KRAJANOV KS DOB V HRASTOVEM DOLU
Objavljeno Nov 03, 2022

V večnamenskem prostoru nekdanje podružnične šole v Hrastovem Dolu je Krajevna organizacija Rdečega križa Dob pripravila prvo srečanje za starejše krajane nad 65 let iz Krajevne skupnosti Dob pri Šentvidu. 

V bogatem kulturnem programu so starejše razveselili najmlajši člani Otroške folklorne skupine Vidovo, harmonikar Matjaž Gorenc, Ciril Markelj z recitacijo pesmi in članici s humorističnim vložkom.

Po besedah organizatorjev se je na prvo tovrstno srečanje v KS Dob odzvalo presenetljivo veliko starejših. Okrog 40 starejših so z obiskom počastili in nagovorili župan Dušan Strnad, predsednik Območnega združenja Rdečega križa Grosuplje Matjaž Marinček, podpredsednik KS Dob in občinski svetnik Janez Mežan ter šentviški župnik Izidor Grošelj. Delovanje organizacije KoRK Dob je podrobneje predstavila Renata Čebular.

Srečanje na zadnjo soboto v mesecu oktobru se je nadaljevalo v sproščenem vzdušju ob hrani in pijači. Ob snidenju je bila želja vseh, da ostanejo zdravi in se naslednje leto srečajo še v večjem številu.

#IvančnaGorica #aktualno