Članek
OBČINA IVANČNA GORICA ZAČELA Z IZGRADNJO KANALIZACIJE V SPODNJI DRAGI
Objavljeno Nov 11, 2022

Župan Dušan Strnad je podpisal gradbeno pogodbo za pričetek izgradnje kanalizacije v naselju Spodnja Draga, ki se je v tem tednu tudi začela. Gradbena dela izvaja Javno komunalno podjetje Grosuplje.

Gradnja kanalizacije obsega cca. 1800 metrov kanalizacijskih vodov s pripadajočimi jaški in ostalimi elementi. V sklopu izgradnje kanalizacije se bo izvedel tudi tlačni vod s pripadajočim črpališčem za premostitev višinskih razlik in prečkanja železniške proge ter priključitev na obstoječi kanalizacijski sistem. Odpadne vode se bodo preko obstoječega povezovalnega kanala Višnja Gora – Ivančna Gorica odvajale na centralno čistilno napravo Ivančna Gorica.

Celotna investicija bo stala 1,2 milijona evrov, del teh sredstev pa bo Občina pridobila preko sofinanciranja s strani Ministrstva za okolje in prostor.

Po zaključku investicije, predvidoma v prvi polovici leta 2023, bo okoli 70 gospodinjstev na območju naselja Spodnja Draga pridobilo možnost priklopa na javni kanalizacijski sistem, s tem se bodo izboljšale bivalne razmere v naselju, prav tako se bo bistveno zmanjšalo onesnaževanje bližnjega potoka.

#IvančnaGorica #aktualno