Članek
KRAJANOM RAVNEGA DOLA SE JE URESNIČILA DOLGOLETNA ŽELJA
Objavljeno Nov 16, 2022

Dobro sodelovanje s sosednjimi občinami je ključnega pomena za razvoj obmejnih krajev. Občina Ivančna Gorica je v zadnjih letih izpeljala kar nekaj investicij na obrobju naselij, ki mejijo s sosednjimi občinami. Naj omenimo le prenove večjih odsekov cest Ambrus – Žvirče, odsek Sobrače – Ježce, odsek Krka – Luče in odseki cest na območju meje z občino Trebnje.

Izredno pomemben medobčinski infrastrukturni projekt v tem trenutku pa poteka v naseljih Ravni Dol v Krajevni skupnosti Krka in Ilova Gora v občini Grosuplje. Gre za projekt izgradnje vodovodnega omrežja, ki bo povezal kraja na obeh straneh občinske meje. Izgradnja vodovoda za naselje Ravni Dol bo po izgradnji oskrbovana s pitno vodo iz sistema Ilova Gora. Ob začetku izgradnje je gradbišče ogledal tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.

Skupna dolžina cevovodov je 3250 metrov, od tega skoraj 2 kilometra poteka po trasi ivanške občine in dober kilometer pa po trasi občine Grosuplje. Vrednost projekta znaša 734.000, od tega bo občina Ivančna Gorica iz proračuna krila dobrih 450.000 evrov. Projekt je prijavljen tudi na morebitno sofinanciranje iz sredstev nacionalnega Načrta za okrevanje in odpornost.

Občina bo naselje Ravni Dol opremila še z javno razsvetljavo. Zaključek investicije je predvidoma v sredini leta 2023.

#IvančnaGorica #aktualno