Članek
V UPORABO PREDALI 13 DEFIBRILATORJEV PO OBČINI
Objavljeno Nov 18, 2022

Občina Ivančna Gorica je zaključila z namestitvijo 13 defibrilatorjev (AED), ki so nameščeni na naslednje lokacije po občini: Župnijski dom Ambrus, Brezovi Dol, Gasilski dom Korinj, Kulturni dom Muljava, Zdravstveni dom Ivančna Gorica, telovadnica OŠ Zagradec, športna dvorana OŠ Stična, Hotel Polževo, objekt ob Hiši kranjske čebele v Višnji Gori, Vrtec Polžek v Višnji Gori, Turistična kmetija Berčon na Obolnem, Park Cukarca (Šentvid pri Stični) in Izletniški turizem Okorn na Pristavi nad Stično.

Simbolično sta defibrilatorje v uporabo predala župan Dušan Strnad in direktorica občinske uprave dr. Andrejka Miše Glavič pri Izletniškem turizmu Okorn. Dogodku je prisostvovala tudi Mateja Žaren iz Turistične vasi Pristava.

V sklopu uspešne prijave Občine Ivančna Gorica s projektom Skupaj za varni jutri je preko Lokalne akcijske skupine LAS STIK poleg 13 defibrilatorjev pridobila tudi učni komplet petih lutk in učni defibrilator, ki ga je Občina izročila Gasilski zvezi Ivančna Gorica za potrebe izobraževanja prve pomoči. Po besedah župana je bil cilj projekta zagotoviti mrežo javno dostopnih avtomatskih defibrilatorjev po celotnem območju naše občine. »S tem projektom imamo danes v občini 28 zunanjih in 6 notranjih defibrilatorjev. Cilj je tudi, da imajo občanke in občani možnost hitrega dostopa in uporabe AED v primeru reševanja življenja. Želim si, da bi bilo takih dogodkov čim manj«.

Posredovanje pa je lahko uspešno le ob pravi uporabi defibrilatorja. Zato so bila po večjih središčih občine že izvedena številna izobraževanja, ki se bodo nadaljevala tudi v spomladanskem času. V okviru nadaljevanja projekta bo občina poskrbela tudi za tekoče preglede in servisiranje defibrilatorjev.

#IvančnaGorica #aktualno