Članek
TRADICIONALNI BOŽIČNO – NOVOLETNI KONCERT V IZVEDBI GODBE STIČNA
Objavljeno Dec 13, 2022

Minuli vikend so oder kulturne dvorane v Stični zavzeli godbeniki Godbe Stične in navdušili občinstvo na božično – novoletnem koncertu. Letošnji 26. koncert po vrsti so izvedli v dveh delih in sicer premiernega v soboto, 10. decembra 2022 in ponovitev dan kasneje v nedeljo. Sobotnega koncerta se je v družbi direktorice Zavoda za kulturo in turizem Prijetno domače Ivančna Gorica Maje Lampret in stiškega opata Maksimilijana Fileja, udeležil tudi župan Dušan Strnad.

Stiški godbeniki so pod vodstvom kapelnika Vladimirja Škrleca pripravili zanimiv izbor koncertnih uspešnic, od slovenskih ljudskih do tujih skladb. Godbeniki so letos v goste povabili domači Mešani pevski zbor Zborallica, s katerim so združili moči in s skladbami primernimi za decembrski čas, prisotnim pričarali praznično toplino.

Godba Stična je v zadnjem času v svoje vrste sprejela številne nove člane. To so postali: Bitenc Manuel, Bitenc Marcel, Kastelic Nik, Kastelic Viktorija, Kovačič Pia, Kranjc Tajda, Možina Gašper, Perko Luka, Perpar Enej, Pust Bine, Zajc Jaka, Zajc Neža, Žgajnar Bernard in Žgajnar Jošt. Za premierni nastop so s strani občinstva prejeli bučen aplavz.

Ob zaključku ni šlo brez zahvalnih besed donatorjem in sponzorjem, še posebej pa so se zahvalili Občini Ivančna Gorica, ki je letos finančno podprla delovanje društva in nakup novih glasbil. Zahvalo sta prejela tudi dolgoletni kapelnik Škrlec in predsednik godbenikov, Matjaž Kastelic.

#IvančnaGorica #aktualno