Članek
IZJEMEN BOŽIČNI KONCERT MOŠKEGA PEVSKEGA ZBORA PRIJATELJI Z GOSTI
Objavljeno Dec 27, 2022

Sinoči, na praznični dan, sta župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole prisluhnila tradicionalnem božičnem koncertu v cerkvi sv. Pavla v Šentpavlu na Dolenjskem. Gostitelj Moški pevski zbor Prijatelji, pod umetniškim vodjem Robijem Markovičem, je skupaj z gosti pripravil izjemen (po) božični večer.

V goste so Prijatelji povabili člane Ansambla Foksnerji, domačo citrarko Evo Medved, solista Glasbene šole Grosuplje – izpostava Ivančna Gorica Žigo Jožeta Štrusa, pianistko Špelo Sellak in osrednjo gostjo večera slovensko operno pevko – sopranistko Jerico Steklasa, ki je z znanimi opernimi melodijami navdušila občinstvo.

Po združeno zapeti Sveti noči in Silvestrskem poljubu, sta zbrane nagovorila šentviški župnik Izidor Grošelj in župan Dušan Strnad. V nagovoru sta poudarila, da so člani MoPZ Prijatelji nepogrešljivi del tako v domači šentviški fari, kot na prireditvah v občini Ivančna Gorica. Ob zaključku leta sta vsem skupaj zaželela vesel preostanek božičnih praznikov ter varen in zdrav vstop v leto 2023. Koncert je s hudomušnimi vložki povezovala domačinka Jana Žurga.

Druženje se je po koncertnem delu nadaljevalo pred cerkvijo ob domačih dobrotah tamkajšnjih gospodinj in kuhanem vinu.

#IvančnaGorica #aktualno