Članek
LETOŠNJI 21. DOBUSKI POHOD NA PRISTAVO NAD STIČNO
Objavljeno Jan 12, 2023

V nedeljo, 8. januarja, se je 106 pohodnikov podalo na tradicionalni 21. Dobuski pohod, v organizaciji Krajevne skupnost Dob pri Šentvidu in Kulturno športnega društva Dob. Letošnji pohod v dolžini 14 kilometrov je potekal iz Doba na Pristavo nad Stično. Najmlajša udeleženka je bila stara komaj štiri leta, najstarejša pa je štela okroglih sedemdeset.

Ob poti so si pohodniki ogledali naslednje znamenitosti: Marija v škali v Bukovici, jaslice v naravni velikosti na Velikem Kalu, adrenalinski Park Cukarca, Turistično vas Pristava, ... Za popestritev so poskrbeli člani Gorniškega kluba Limberk, ki so pohodnikom omogočili preizkus plezanja po plezalni steni v Parku Cukarca. Na Izletniškem turizmu Okorn pa so udeleženci prisluhnili predstavitvi Pristave in njene bogate zgodovine.  

Pohod je bil tudi kulinarično obarvan z ocvirkovko in drugimi domačimi poticami, ki so jih spekle članice društva. Iz Pristave je sledil povratek z avtobusom v Dob, kjer jih je pričakal golaž. Vidno zadovoljni pohodniki so na zaključku obljubili, da se zagotovo vidijo naslednje leto na 22. Dobuskem pohodu.

#IvančnaGorica #aktualno