Članek
O NAČRTIH RAZVOJNE AMBULANTE V BOLNIŠNICI ZA OTROKE V ŠENTVIDU PRI STIČNI
Objavljeno Jan 16, 2023

V četrtek, 12. januarja 2023 je vodstvo Bolnišnice za otroke Šentvid pri Stični na delovni sestanek povabilo župana Dušana Strnada z namenom predstavitve delovanja Razvojne ambulante z vključenim centrom za zgodnjo obravnavo v Bolnišnici za otroke Šentvid pri Stični, ki deluje od začetka decembra 2022.

Nosilka ambulantne dejavnosti Petra Mohar Bregar, dr. med., spec. pediatrije je predstavila način dela Razvojne ambulante in prostorsko stisko, s katero se soočajo. Deloma so jo rešili z nakupom zabojnika, v katerem so organizirali dva terapevtska prostora. Pohvalili so odlično sodelovanje z Zdravstvenim domom Ivančna Gorica. Pogovor z županom je tekel tudi o možnosti sodelovanja bolnišnice z Občino Ivančna Gorica glede dodatnih dejavnosti razvojne ambulante za predšolske in šolske otroke iz občine.

Županu so v nadaljevanju predstavili potek gradnje novega bolnišničnega objekta ter se sprehodili skozi bolnišnične prostore in predstavili dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo. Župan Dušan Strnad je pozdravil začetke delovanja razvojne ambulante v naši občini in izrazil nadaljnje dobro sodelovanje Občine in Bolnišnice v Šentvidu pri Stični. Kljub temu, da je bolnišnica državna ustanova je sestavni del kraja Šentvid pri Stični, ki so jo po besedah Strnada, tako krajani kot občani vzeli za svojo.  

#IvančnaGorica #aktualno