Članek
OBČINA IVANČNA GORICA NA MEDNARODNEM SREČANJU PROJEKTA INNOCOM
Objavljeno Mar 12, 2024

7. in 8. februarja 2024 je v Lillu, Franciji, potekalo dvodnevno mednarodno srečanje partnerjev projekta InnoCom, ki je sofinaciran iz programa Interreg Europe. Regionalni svet gostiteljskega partnerja Hauts-de-France je organiziral natrpan program predstavitev lokalnih deležnikov in obiskov na lokacijah, vse z namenom predstavitve različnih programov in aktivnosti podpore MSP v regiji.

Prvi dan so nas pozdravili predstavniki regionalnega sveta Hauts-de-France in Erwin Siweris, programski direktor Interreg Europe. Jutranji govorci so opisali vrsto javnih pobud in zasebnih organizacij, ki podpirajo lokalna podjetja, ter nekaj dobrih praks. Popoldne nas je navdihnil obisk Euratechnologies, uspešnega startup inkubatorja in pospeševalnika, ter CITC – European Digital Innovation Hub.

Naslednji dan smo se sestali v prostorih Gospodarske in industrijske zbornice v Lillu ter se seznanili z dejavnostmi in projekti, ki jih spodbuja zbornica. Udeležencem sestanka je koordinatorka projekta InnoCom za Občino Ivančna Gorica uspešno predstavila Občino in nekatere vidnejše projekte iz leta 2023.

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #aktualno #InnoCom #InterregEurope #HautsDeFrance #ErwinSiweris #Euratechnologies #CITC #ObčinaIvančnaGorica #Gospodarstvo