Članek
VIDEO: REPORTAŽA TELEVIZIJE SLOVENIJE IZ PEVSKEGA TABORA V ŠENTVIDU PRI STIČNI
Objavljeno Jul 01, 2024

Ljubezen do petja, slovenske besede in ohranjanja kulturne dediščine kraja ter prenašanje te mlajšim generacijam. Vse to se prepleta v pevskem prazniku, ki je že 53. leto potekal v Šentvidu pri Stični. Vsak tretji konec tedna v juniju kraj oživi in ponudi priložnost za srečanje ljubiteljskih zborov iz vse Slovenije in sosednjih držav, glasbenikov, plesalcev, umetnikov in obrtnikov ter prebivalcev okoliških krajev. Na prireditvi se zberejo, da predstavijo slovensko ljudsko pesem in kulturno dediščino kraja z bogatim kulturnim dogajanjem.

Letošnjo največjo zborovsko prireditev pri nas je z reportažno ekipo spremljala tudi Televizija Slovenija. Posnetek, ki je bil premierno predvajan v nedeljo, 30. junija, ob 13.25 uri na prvem programu TV SLO 1, si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #aktualno #LjubezenDoPetja #SlovenskeBesede #OhranjanjeKulturneDediščine #ŠentvidPriStični #ZborovskiPraznik #TelevizijaSlovenija #NajvečjaPrireditev #ReportažnaEkipa #TVSLO1 #SpodnjiPosnetek #ObčinaIvančnaGorica