Članek
Več kot 400 mladih rokometašev na turnirju v Ivančni Gorici
Objavljeno Aug 26, 2024

V soboto, 24. avgusta, se je župan Dušan Strnad udeležil otvoritve tradicionalnega 13. Mednarodnega turnirja v rokometu, ki je ta vikend potekal v Ivančni Gorici v organizaciji RK SVIŠ Ivančna Gorica. V imenu Občine Ivančna Gorica se je zahvalil organizatorju – RK SVIŠ Ivančna Gorica, ki je že vrsto let vodilni športni klub v naši občini. Med drugim je župan poudaril, da si bo Občina še naprej prizadevala za zagotavljanje čim boljših pogojev za športne aktivnosti. Eden od teh je nedvomno novi športni park, kjer je potekala uradna otvoritev in kjer so bile odigrane tudi nekatere tekme mlajših selekcij. Ob zaključku je vsem tekmovalcem zaželel veliko športnega uspeha.


Na enem najmočnejših turnirjev v Sloveniji je sodelovalo 35 ekip iz 13 klubov z mednarodno udeležbo iz Hrvaške. V treh dneh je bilo odigranih več kot 90 tekem, na katerih je svoje rokometno znanje prikazalo več kot 400 nadobudnih rokometašev. Kot zanimivost dodajmo, da je turnir mlajših selekcij sodila 30-članska sodniška delegacija iz Kuvajta, ki se te dni mudi v Sloveniji.

Poleg turnirja mlajših selekcij je v soboto potekal tudi članski turnir. Poleg domače ekipe RK SVIŠ so na turnirju sodelovale še ekipe iz Šmartnega in Radovljice ter ekipa Ferlach iz Avstrije. Prav slednja je bila v finalni tekmi z rezultatom 24:21 boljša od ivanških rokometašev.

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #aktualno #DusanStrnad #RKSVIS #SportniPark #Rokomet #Slovenija #Hrvaska #Kuvajt #Ferlach #FinalnaTekma #ObčinaIvančnaGorica #Novice