Članek
DRAGICA ŠTEH, OSEBNOST LETA 2023!
Objavljeno Feb 15, 2024

V Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju je drevi potekala slavnostna prireditev na kateri je Televizija Vaš kanal razglasila Osebnost leta 2023. Med dvanajstimi kandidati, zmagovalci osebnosti posameznih mesecev, so gledalke in gledalci preko spletnega glasovanja izbrali Osebnost leta 2023. Zasluženo je to postala vsestranska Dragica Šteh, ambasadorka Občine Ivančna Gorica in koordinatorka Mednarodnega tekmovanja mladih čebelarjev, ki je julija potekalo v Ivančni Gorici.

Štehova je ob prejeti nagradi povedala, da je v tem trenutku hvaležna, da stoji na tem mestu ob teh navdihujočih zgodbah vseh 12 osebnosti meseca iz preteklega leta. V nagovoru se je zahvalila županu Dušanu Strnadu in predsedniku Čebelarske zveze Slovenije, Boštjanu Noču, ki sta ji dala priložnosti pri organizaciji mednarodnega projekta in vsem posameznikom in organizacijam, ki so sodelovali pri mednarodnem čebelarskem tekmovanju v Ivančni Gorici. Nagovor je zaključila s pregovorom, ki pooseblja vseh dvanajst zgodb, celotno dvorano in televizijo Vaš kanal. »Pridnost bogati, pogum krepi, enotnost pa nas napravi močne. Hvala vsem, zelo sem počaščena in upam, da bodo naše zgodbe navdih tudi drugim.«

Slovesne podelitve v Šentjerneju se je udeležila tudi delegacija soorganizatorjev mednarodnega čebelarskega tekmovanja iz Ivančne Gorice, vključno z županom Dušanom Strnadom. V imenu občank in občanov je župan Dragici čestital in zaželel še veliko uspehov pri njenem delu ter novih dosežkih v prihodnosti. Lahko smo ponosni, da ima Občina Ivančna Gorica tako predano in izjemno osebnost med svojimi občani. Čestitkam se pridružujemo tudi v uredništvu portala ivancna-gorica.si.

Za našo občino je to drugo tovrstno priznanje. Pred leti je Osebnost leta 2016 na novomeški televiziji postal tudi paraolimpijec in ambasador Občine Ivančna Gorica, Primož Jeralič.

Posnetek celotne prireditve si lahko v programu Vašega kanala ogledate v soboto, 17. februarja, ob 20. uri.


Zapisal in fotografiral: Gašper Stopa

#KulturniCenter #PrimožTrubar #Šentjerneje #TelevizijaVašKanal #OsebnostLeta #DragicaŠteh #IvančnaGorica #MednarodnoTekmovanje #DušanStrnad #BoštjanNoč #ObčinaIvančnaGorica #Novice #Kultura #aktualno