Članek
PRED NAMI JE TRADICIONALNI VELIKONOČNI IVANKIN SEJEM
Objavljeno Mar 18, 2024

Občina Ivančna Gorica in organizator tržnice v Ivančni Gorici vabita na tradicionalni 15. Velikonočni Ivankin sejem, ki bo potekal v soboto, 23. marca 2024, od 8. do 12. ure, na Sokolski ulici v Ivančni Gorici.

Tudi letos bo na osrednjem pomladanskem dogodku na ivanški tržnici na voljo pestra predpraznična ponudba, ki bo naznanjala prihajajoče velikonočne praznike. Velikonočni prazniki so namenjeni praznovanju v krogu družin, v tem času pa je tudi domača miza običajno bogato obložena s prazničnimi dobrotami. Tudi na letošnjem velikonočnem Ivankinem sejmu poleg redne ponudbe domačih pridelkov in izdelkov ne bo manjkalo velikonočnih dobrot, od velikonočne šunke do potice in drugih dobrot, ki jih pripravimo za velikonočni »žegen«. Na voljo bodo tudi cvetne butarice iz zelenja in oblancev, obiskovalci pa se bodo lahko tudi seznanili kako nastajajo cvetne butarice in morda si jih izdelate tudi sami. Manjkali ne bodo tudi raznovrstnimi izdelki domače obrti in drugi okrasni in uporabni izdelki.

Med sodelujočimi društvi bodo Društvo podeželskih žena Ivanjščice, Kulturno društvo Korinj, Turistično društvo Ivančna Gorica, skupina Papirčkaric iz Kulturno-športnega društva Dob, Ivankine Spominčice, Center za krepitev zdravja in druga društva.

V kulturno-zabavnem programu bodo nastopili:

-Vrtec Ivančna Gorica, enota Polžek Višnja Gora
-Ženski pevski zbor Harmonija
-Skupina Younick

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #aktualno #VelikonočniIvankinSejem #VelikonočniPrazniki #DruštvoPodeželskihŽenaIvanjščice #KulturnoDruštvoKorinj #TurističnoDruštvoIvančnaGorica #PapirčkaricKulturnošportnoDruštvoDob #IvankineSpominčice #CenterZaKrepitevZdravja #VrtecIvančnaGorica #ObčinaIvančnaGorica #novice