Članek
ŠOLI IN VRTEC SE VESELIJO UPORABE ŠPORTNEGA PARKA IVANČNA GORICA
Objavljeno Apr 08, 2024

Minuli petek, 5. aprila je župan Dušan Strnad z ravnatelji Osnovne šole Stična, Vrtca Ivančna Gorica in Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica podpisal Dogovor o uporabi Športnega parka Ivančna Gorica. V dogovoru je zapisano, da omenjene vzgojno – izobraževalne ustanove športne površine na športnem parku uporabljajo v dopoldanskem času, med 7. in 15. uro, v dnevih, ko se izvaja učni program.

Športne površine bodo lahko v tem času koristili tudi drugi uporabniki, vendar na način, ki ne bo motil programa vzgojno izobraževalnih ustanov. Poleg dogovora so se ravnatelji seznanili še z hišnim redom športnega parka in prevzeli ključe za uporabo edinstvenega športnega kompleksa daleč naokoli.

Marjan Potokar, ravnatelj OŠ Stična je ob podpisu dogovora povedal: »Novi športni park predstavlja pomembno pridobitev za lokalno skupnost, saj nudi prostor za športno udejstvovanje vseh generacij. Z različnimi možnostmi za rekreacijo in tekmovanja bo park spodbujal športna druženja in zdrav način življenja. Mladina in starejše generacije bodo v parku lahko preživljale kakovosten prosti čas, se ukvarjale s športom in krepile medgeneracijske vezi. Športni park bo podpiral razvoj športne kulture, ter posameznikom in ekipam omogočal izboljševanje telesne pripravljenosti, kar je še posebej pomembno za našo osnovnošolsko populacijo«, je povedal Potokar v želji, da športni park postane središče športnih aktivnosti in da dolgoročno pozitivno vpliva na celotno skupnost.

Za ravnateljico Vrtca Ivančna Gorica Branko Kovaček športni park v neposredni bližini vzgojno izobraževalnih zavodov pomembno dopolnjuje in zvišuje kakovost programa posamezne institucije. »Vzgojitelji imamo možnost, da prostor vrtca razširimo na urejena igrišča, kjer bomo otrokom vsakodnevno ponudili dodatne športne in razvojne izzive. V ospredje postavljamo učenje v gibanju, kjer so pomembni vsi vidiki posameznikovega razvoja. Zagotovo se nam bodo pridružili tudi starši in stari starši otrok, ki bodo poskrbeli za družinsko športanje in tako dopolnili namen športnega parka. Prepričana sem, da novi prostor športa nudi tudi dobro konkurenco pretirani uporabi digitalizacije. Hvaležni smo za možnost, da nas šport krepi, združuje in povezuje«, je še dejala Kovačkova.

Uporabe športnega parka se veselijo tudi na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, ki dijakom in strokovnim delavcem šole prinaša drugačen – sodoben pouk športne vzgoje na prostem, ko so jo bili vajeni v preteklosti. Po besedah nove ravnateljice šole Ajde Erjavec objekt ponuja izjemne pogoje za tekmovanja in trening šport(nik)ov vseh vrst - športno kulturo pa na naši šoli odprto spodbujajo in podpirajo. »V vzgoji in izobraževanju se namreč vedno znova potrjuje latinsko geslo "mens sana in corpore sano" ali "zdrav duh v zdravem telesu". Več gibanja zmanjšuje marsikatere razvojne, zdravstvene, psihološke težave otrok in mladih. Poleg tega je športno udejstvovanje ena izmed najbolj zdravih oblik vključevanja odraščajočih v vrstniško družbeno življenje. In družinskega življenja.

Hvaležni smo torej, da je v naši bližini nastal objekt, ki nudi toliko socializacijskih priložnosti. Upamo torej, da bo zaživel v svojem polnem potencialu in da bodo naši mladi ta prostor posvojili kot skupen tudi v obšolskem času.«

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #aktualno #MarjanPotokar #BrankoKovaček #AjdeErjavec #OŠStična #VrtcaIvančna #SrednjeŠoleJosipa #ŠportnegaParka #ŠportniPark #OsnovnaŠolaStična #SrednjaŠolaJosipaJurčičaIvančnaGorica #SrednjaŠolaJosipaJurčiča #ObčinaIvančnaGorica #novice