Članek
ZDRUŽENI SLOVENSKI PEVSKI ZBORI BODO TUDI LETOS PREPEVALI V ŠENTVIDU PRI STIČNI
Objavljeno Jun 06, 2024

V Šentvidu pri Stični že potekajo sklepne priprave na 53. tabor slovenskih pevskih zborov, ki bo potekal 15. in 16. junija. Letos bo pesem družila in povezovala nastopajoče in poslušalce pod osrednjim geslom »Ta šmentana ljubezen«. Dirigent Igor Švara je za letošnji tabor izbral iz bogate zakladnice slovenske ljudske pesmi tiste pesmi, ki opevajo ljubezen, to najbolj življenjsko čustvo. Organizatorji pripravljajo tudi bogat spremljevalni program

Pevce in poslušalce bo nagovoril nekdanji predsednik Borut Pahor

Na osrednji prireditvi na športnem igrišču pri OŠ Ferda Vesela, v nedeljo 16. junija, bo pevce in vse navzoče poslušalce in tiste pred televizijskimi ekrani nagovoril nekdanji predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Nastopilo bo okoli sto zborov, med njimi tudi otroški in mladinski zbori iz Šentvida, Ivančne Gorice in Dobrepolja, v programu pa sodelujejo tudi Policijski orkester, Folklorna skupina Vidovo in recitatorji Srednje šole Josipa Jurčiča. Že v soboto zvečer bo v šoli ob 19.30 tradicionalni koncert slovenskih pevskih zborov iz zamejstva in tujine.

Bogat spremljevalni program
Organizatorji so letos vložili obilo truda v priprava spremljevalnega dogajanja, ki se zadnja leta odvija na ulicah Šentvida na t. i. Vid Art sejmu domače obrti in umetnosti, svojo priložnost za predstavitev pa dobijo tudi številna domača društva, ne manjka seveda tudi domačih dobrot. Posebni gostje letošnjega programa bodo zmagovalec šova Slovenija ima talent Domen Kljun in artista ARBADAKARBA, Tina in Matjaž. Dogajanje bo zaključila veselica domačega gasilskega društva z ansamblom Razgled.

Letos bo šentviški tabor na Planet TV
Žal so se letos organizatorji morali soočiti z odpovedjo televizijskega prenosa na TV Slovenija, ki letos pripravlja namesto prenosa reportažo iz 53. tabora. Z veliko truda pa je organizatorjem uspelo uvrstiti prenos prireditve na televizijo Planet TV.

Za uspešno izvedbo dvodnevnega programa skrbi organizacijski odbor z domačimi društvi, krajevno skupnostjo, šolo in krajani Šentvida, ob finančni podpori Občine Ivančna Gorica, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ter sponzorjev in donatorjev.

Vabljeni torej v Šentvid pri Stični, na koncert slovenskih zborov iz zamejstva in tujine v soboto, 15. junija, ob 19.30, in na pestro kulturno-zabavno dogajanje v nedeljo, 16. junija, od 9. ure dalje, s slavnostno povorko ob 12.30 in osrednjim nastopom združenih pevskih zborov ob 13.20.

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #aktualno #SlovenskiPevskiZbori #IgorŠvara #BorutPahor #OŠFerdaVesela #RepublikaSlovenije #PolicijskiOrkester #VidArtSejem #DomenKljun #ARBADAKARBA #PlanetTV #ObčinaIvančnaGorica