Članek
Pahor: Na virtualnem vrhu pobude Tri morja podprl virtualno povečanje blaginje EU-ja
Objavljeno Oct 19, 2020

Pobuda Tri morja, je bila ustanovljena leta 2015, je forum 12 držav članic Evropske unije v srednji in vzhodni Evropi med Jadranskim, Baltskim ter Črnim morjem. Sestavljajo jo Avstrija, Bolgarija, Češka, Estonija, Hrvaška, Latvija, Litva, Madžarska, Poljska, Romunija, Slovaška in Slovenija. Cilj pobude je podpirati regionalni dialog in povezovati države na osi sever-jug. Osredotoča pa se na dodatne investicije v gospodarstvo, prometno povezljivost, energetsko infrastrukturo ter digitalne komunikacije v regiji.

Tampon cona - Pa smo pri prvih navodilih za V4 - Višegrajsko skupino

Objavil/a Marko Jezernik, dne 2020-08-06 ob 01:27:54

Takole je D.Rupel /"slovenska elita"/ v Vrhpolju pojasnil, kaj pomeni odaljevanje od modernih pojavov:

...Ideja, ki se pojavlja v zadnjem času, da je Slovenija otok demokracije v morju fašističnih, nacističnih, avtoritarnih populističnih in tako naprej režimov, je nadaljevanje jugoslovanske zgodbe o neuvrščenosti in oddaljevanje od modernih pojavov. Konca hladne vojne in povezovanja srednje evropskih oziroma vzhodno evropskih držav. Na primer držav, ki se imenujejo V4 – Višegrajska skupina oziroma članic povezave Treh morij kot so, govorim o morjih, Baltik, Jadran in Črno morje. Te države imajo nekaj zadržkov v zvezi s federalističnim konceptom Evropske Unije in v zvezi s pešanjem odnosov z ZDA oziroma z Natom.... Dimitrij Rupel / Vrhpolje 2019

Pahor: Hitrejši razvoj držav pobude Tri morja bi močno prispeval k večji blaginji EU-ja

Virtualni vrh pobude Tri morja

Predsednik republike Borut Pahor je na virtualnem vrhu pobude Tri morja poudaril, da platforma ponuja edinstveno priložnost, da ta del Evrope spremenimo v sodobno, trajnostno in inovativno družbo.

Komentar: Predsednik Pahor na virtualnem vrhu pobude Tri morja izjavil, da bi hitrejši razvoj držav pobude Tri morja močno prispeval k večji virtualni blaginji EU-ja.