Dunking Devils. Nastopili pred milijardo ljudi za kitajsko novo leto. In navdušili.

Ritem Izjav
07.02.2019 19:54 (Feb 07, 2019)

Kitajska je 5. februarja vstopila v leto prašiča. Vsaka kitajska družina ima na najpomembnejši dan v letu tradicionalno prižgan državni televizijski program CCTV, kjer se predvaja spektakularni gala dogodek Pomladnega festivala oziroma Chunwan, kot mu pravijo v kitajščini. Celoten šov je trajal več kot štiri ure in je zavzemal 36 različnih točk.


				... ekipa nastopajočih ...<br>
			... ekipa nastopajočih ...

Gre za najbolj gledano TV-oddajo na svetu, ki je zabeležena tudi v Guinnessovi knjigi rekordov, saj si jo vsako leto ogleda več kot milijarda ljudi! Na njej večinoma nastopijo domači zvezdniki, občasno pa povabijo tudi kakšnega gosta iz tujine. Letos so imeli to čast ravno Slovenci Dunking Devils, ki so v živo pred kamerami izvedli eno od svojih norih točk akrobatskega zabijanja.


				DD z mladimi plesalkami<br>
			DD z mladimi plesalkami

Chunwan ima takšen pomen za kitajsko kulturo, da ga pogosto primerjajo z ameriškim Super Bowlom − le da ima kar desetkrat več gledalcev od njega! Je preplet raznolikih umetniških točk − od pevskih, plesnih, k

Lucija Boruta. Biti v klubu velikih plesnih dam, ja, zelo lep občutek.

Ritem Izjav
25.11.2018 16:07 (Nov 25, 2018)

To, da imam doma listino Mete Vidmar, mi pomeni ogromno. Sploh zato, ker je nisem pričakovala, dokler nisem videla svojega imena med dobitnicami. Zatorej hvala. Zame, kot plesalko in ustvarjalko, no, vsaj trudim se, da čim več ustvarjam, je to ena zelo lepa potrditev. Očitno nekaj delam prav. Meni eden najljubših rekov − če pot, po kateri hodiš, nima ovir, ne vodi nikamor (A. G. Stuart) − drži kot pribit. Velikokrat se pojavi takšna ali drugačna ovira, ki jo skušaš prestopiti, preskočiti, preplesati, vendar ti dajo vse te ovire neizmerno širino. Torej še več ovir, kar pomeni še več izzivov.  Seveda to ne pomeni, da je zame ustvarjalnost zaključena, ravno nasprotno. Je ogromna, ogromna motivacija za naprej. Še več plesa, še več ustvarjanja, še več projektov, skratka še več vsega.


				... (foto: Ksenija Mikor)<br>
			... (foto: Ksenija Mikor)

Biti v klubu velikih plesnih dam, ja, zelo lep občutek. Letos smo listino prejele tri plesne ustvarjalke, čestitke gredo seveda tudi njima. Posebej pa me veseli, da je ena od njih

PK Lukec Krško. V Novem Sadu smo blesteli!

Ritem Izjav
23.11.2018 11:38 (Nov 23, 2018)

Od petka, 16., do nedelje, 18. novembra, je v Novem Sadu potekal mednarodni plesni festival Dance Fest Novi Sad v modernih tekmovalnih plesih. Gre za velik plesni festival, na katerem je nastopilo več kot 5000 plesalcev iz 12 različnih držav. V rednem delu festivala smo lahko videli več kot 650 plesnih točk in med njimi tudi pet plesnih točk Plesnega kluba Lukec iz Krškega. V dveh točkah so krški plesalci plesali skupaj s plesalci Plesnega Vala iz Celja.

Med mladinskimi street malimi skupinami je nastopila skupina BP in v svoji kategoriji osvojila 1. mesto. V skupini so zaplesali Zoija Hana Kozole, Korina Vintar, Svit Sevšek, Valentina Pirc, Maruša Grmšek, Stela Resnik in Ana Jurman.

V kategoriji mladinskih hip-hop formacij je zaplesala formacija Madness, v kateri so poleg prej omenjenih zaplesali še Evelin Luštek, Ema Zildžović, Zala Popijač, Klara Kostrevc, Zala Kac, Laura Penica, Neja Pacek, Nina Pacek, Ema Rožman in Ana Baznik. Skupina je v močni konkurenci osvojila 2. mesto.

Tanja Tajnik predstavila knjigo Pole'n'Dance − an exploration of pole dance culture.

Ritem Izjav
21.11.2018 09:08 (Nov 21, 2018)

Na dogodku ob predstavitvi knjige Pole'n'Dance − an exploration of pole dance culture sem v organizaciji Pipoca Academy s svojimi učenkami predstavila vsebino izdane knjige. Pogovor se je dotikal splošnih aspektov 'pole dance' kulture in mojega osebnega delovanja in razmišljanja na tam področju.

Morda je bila odločitev za knjigo tudi ta, da se stereotipi o 'neresnosti' te veščine malo pomirijo. Knjigo sem ustvarjala kar nekaj časa oziroma se je ustvarjala z mojo 'pole dance' potjo že kar od začetka. Učenke so mi priskočile na pomoč pri fotografijah gibov, potem pa smo dodali še nekatere preostale vidike. Sama zelo spoštujem obe aktivnosti, ki ju poučujem ('pole dance' in capoeiro), in knjiga je morda poklon ravno temu. Je spoštovanje do ustvarjanja, ki ga 'pole dance' omogoča.

Knjiga je v angleškem jeziku, ker bomo tako doprinesli k svetovni literaturi na tem področju. Odločitev sicer ni bila lahka, a menim, da je pravilna. Tudi izrazi gibov še niso prevedeni dovolj strokovno v s

Dejan Zečević. Privošči drugemu boljši rezultat, tudi če je iz drugega kluba!

Ritem Izjav
19.11.2018 14:43 (Nov 19, 2018)

Spoštovani plesalci, začenja se nova plesna sezona in z njo nove zmage in porazi, tako kot so vzponi in padci v življenju. Prednost športa je ravno v tem, da nas uči, kako se pobrati, ko ne gre, in veseliti, ko si na vrhu. Naredimo si tekmovanja zabavna in prijetna, kajti ko tega več ni, je vse zaman. Da bomo uživali na tekmovanjih ne glede na rezultat, lahko največ naredimo sami. Pred tekmovanjem se dobro pripravi koreografsko, tehnično, kostumsko, psihološko in kondicijsko. Privošči drugemu boljši rezultat, tudi če je iz drugega kluba, kajti najmanj, kar potrebujemo, je kup ljubosumnih in skreganih sotekmovalcev, ki se prej ko preslejj srečajo v reprezentanci in skupaj tekmujejo proti preostalim državam. Če ne privoščiš drugemu uspeha, si ga niti sam ne zaslužiš!!! Vsi, ki so bili boljši od tebe, so naredili čisto isto kot ti – dali so vse od sebe, nekdo tretji (sodniki) pa je odločil, kdo je tokrat boljši. Vedno najprej pri sebi premisli, kaj bi še lahko naredil drugače, da bi bil n

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj