Odpri galerijo

Parada plesa
Ritem Izjav

Kitajska je 5. februarja vstopila v leto prašiča. Vsaka kitajska družina ima na najpomembnejši dan v letu tradicionalno prižgan državni televizijski program CCTV, kjer se predvaja spektakularni gala dogodek Pomladnega festivala oziroma Chunwan, kot mu pravijo v kitajščini. Celoten šov je trajal več kot štiri ure in je zavzemal 36 različnih točk.


				... ekipa nastopajočih ...<br>
			... ekipa nastopajočih ...

Gre za najbolj gledano TV-oddajo na svetu, ki je zabeležena tudi v Guinnessovi knjigi rekordov, saj si jo vsako leto ogleda več kot milijarda ljudi! Na njej večinoma nastopijo domači zvezdniki, občasno pa povabijo tudi kakšnega gosta iz tujine. Letos so imeli to čast ravno Slovenci Dunking Devils, ki so v živo pred kamerami izvedli eno od svojih norih točk akrobatskega zabijanja.


				DD z mladimi plesalkami<br>
			DD z mladimi plesalkami

Chunwan ima takšen pomen za kitajsko kulturo, da ga pogosto primerjajo z ameriškim Super Bowlom − le da ima kar desetkrat več gledalcev od njega! Je preplet raznolikih umetniških točk − od pevskih, plesnih, komičnih, čarodejskih in akrobatskih, ki s svojo dovršenostjo in spektakularnostjo očarajo vsakogar. Producenti so na spletu zasledili nore posnetke naših akrobatov Dunking Devils, ki so se jim zdeli ravno pravšnji za nastop na najpopularnejši oddaji na svetu. Kontaktirali so jih in jih povabili na Kitajsko, čemur so se naši akrobati z veseljem odzvali.


				Jackie Chan in Dunking Devils<br>
			Jackie Chan in Dunking Devils

Dunking Devils so nastopili skupaj s slavnima kitajskima igralcema ter kitajsko plesno-navijaško skupino, s katerimi so pričarali pravi akrobatsko-košarkarski spektakel in tako navdušili kitajsko občinstvo, da povpraševanja za nastope kar dežujejo! Spoznali so tudi enega od največjih kitajskih zvezdnikov, legendo borilnih veščin Jackieja Chana, ki se je tokrat predstavil s pevsko točko.


				DD na Kitajskem zidu<br>
			DD na Kitajskem zidu

Če vas zanima, kako je videti takšen akrobatski spektakel, boste imeli 17. in 18. maja to priložnost videti v živo v Hali Tivoli. Dunking Devils namreč organizirajo akrobatski cirkus z imenom Dunking Devils LIVE, kjer se bodo poleg njih predstavili mnogi drugi slovenski in tuji artisti: akrobata Flipping Art, poledancerki Duo Kamikazete, plesalci Artifex, freestylerji Da Move Crew, magični LED Motion ter mnogi drugi. (sporočajo Dunking Devils)

Oglejte si videoposnetek nastopa Dunking Devils na gala dogodku.

Galerija slik

Sorodne vsebine